Roxana CLOPOTARU – Jurnal de vacanță

roxana_clopotaru_76

Astăzi a început școala, pentru unii cel mai nedorit loc, pentru alții un loc frumos  în care ai mereu prietenii aproape… Așa cum era firesc, am povestit cu colegii despre cum a trecut vacanța: unii au avut parte de călătorii, de noi experiențe, dar am întâlnit și cazuri care nu au avut ce povesti. Asta nu cred că se întâmplă atunci când părinții “sunt  răi“ pentru că nu au posibilitatea de a-ți oferi o vacanță de mii de euro pe nu știu ce insulă, cu un nume pe care probabil că nici nu îl poți pronunța, dar ai auzit că e la modă să mergi acolo. Nu! Asta se întâmplă atunci când trăiești în niște vremuri în care ai atâtea posibilități de a nu te plictisi, dart tu o faci. Și asta chiar nu-i la modă, de cele mai multe ori, plictisindu-te pe tine, riști să îi plictisești și pe ceilalți.

Eu sunt destul de norocoasă, pot să mă mândresc cu una dintre cele mai frumoase vacanțe. Am fost mereu activă, nu doar pe Facebook, și chiar dacă a fost vacanță, nu am uitat să mă ocup în continuare de ceea ce îmi place să fac: să fiu pe scenă, pe micul ecran sau în orice alt loc în care există public dornic de a cunoaște și de a primi frumos ceea ce i se oferă.  Așadar, să vă povestesc  un pic  despre lucrurile minunate care mi s-au întâmplat vara asta.

Să începem cu marea…Marea Neagra! Da, am rămas aici, în țara noastră frumoasă și a fost minunat. Trebuie să vă spun și cum am ajuns la mare, pentru ca mai ales voi, tinerii, să înțelegeți că „n-ai nevoie de foarte multe ca să fii fericit “, așa spune un cântec. Am fugit la mare chiar cu două zile înainte să luăm vacanța de vară, asta nu pentru că sunt un elev căruia îi place să scape de școală cât mai repede,  ci pentru că am avut un scop de atins. Alături de colegii mei de la Clubul Victorioșilor și de mentorii noștri dragi, Viorica și Victor Mihalache am participat la Festivalul Național „Lira Litoralului“. Un complex de manifestări artistice și culturale pentru toate vârstele care de fapt, știu să zâmbească la fel de curat și de sincer ca în primii ani de viață. Pe lângă mulți tineri frumoși și talentați, am întâlnit acolo oameni a căror tinerețe trecuse de multă vreme, asta ne-au spus ei, dar dacă ar fi fost să ne luăm după  zâmbet și după  pofta de viață, ei erau adevărații tineri. După ce am participat la probe de muzică, de actorie, de gastronomie, de pictură, de kaiac și multe altele, ne-am întors acasă, în Dâmbovița, cu un număr de aproximativ 20 de premii. Să ai parte de o vacanță frumoasă  și să vii și cu premii acasă, asta chiar e frumos! Peste vară am tot călătorit, tot pentru acest lucru, pentru a realiza lucruri noi și pentru a demonstra  din nou că la vârsta noastră trebuie să găsim fericirea și în cele mai mici lucruri. Am poposit apoi la Bălțătești, în județul Neamț. Acolo s-a desfășurat a doua ediție a Taberei de Film și Televiziune “Cine(-i) Star?”. Atât anul trecut, cât și anul acesta, am mers acolo alături de domnul Victor Mihalache, iar împreună cu prietenii de la Asociația Culturală  “Star” din Piatra Neamț  și prietenii de la Centrul “Vestitorii Bucuriei” din Bălțătești, județul Neamț i-am învățat pe micuții participanți câte ceva din tainele televiziunii și ale filmului. La finalul taberei, toți copiii au jucat în filmul “Misterul Măștii Muzicale”, un film pentru copii, scris și regizat de domnul Victor Mihalache. La numai trei săptămâni după tabără, ne-am întors la Piatra Neamț, unde am avut parte de o săptămână deosebită oferită de Festivalul  Internațional de Muzică “Volare”. Peste  o sută de participanți din opt țări s-au cunoscut, au socializat, au cântat și au câștigat. Și să vă mai povestesc repede despre o activitate conexă a acestui festival: o expoziție de păpuși de porțelan. Colecționarii Nicoleta Ucidău (București) și Victor Mihalache (Târgoviște) și-au unit colecțiile. Astfel, dint-un număr impresionant de o mie de păpuși  a fost realizată una dintre cele mai frumoase expoziții pe care le-am văzut vreodată!

Acum, m-am întors la școală… sper să avem cu toții un an bun cu rezultate deosebite. Sper că nu v-am plictisit cu poveștile despre minunata mea vacanță  și mai sper ca voi, colegii și prietenii care nu prea ați avut ce să povestiți din vacanță, să treceți la treabă. Am încercat să vă demonstrez că se poate să te distrezi și muncind  și că acum e momentul să faceți tot ce vă place. Nu aveți voie să vă plictisiți, dacă e nevoie, enervați cu cheful vostru de viață, fiți de neoprit! Sper că v-a plăcut povestea mea și să știți că nu trebuie să fie neapărat vacanță pentru a vă distra, așa că e  rândul vostru să vă spuneți povestea…

ROXANA FLORENTINA CLOPOTARU este elevă în clasa a XI-a, la Colegiul Național „Constantin Carabella”, din Târgoviște…