Neculai Constantin MUNTEANU – Actualitatea românească de februarie

Neculai Constantin MunteanuDISCRIMINARE – Sentință în dosarul Pink Cats la Tribunalul din Constanța! O profesoară de liceu, Margareta Drăguţ, un poliţist, Lucian Borcea, şi un fost jandarm, Silviu Nicolae Peniu, pioni importanţi în gruparea infracţională, racolau minore şi le puneau să se prostitueze, sub paravanul unui salon de masaj erotic. Cei trei au primit cu executare astfel; 4 ani și 2 luni, 5 ani și 5 ani și 4 luni. Capul rețelei, Claudiu Giorson Belecciu, concubinul drăguței profesoare, a primit 10 ani. Bravo, proxeneții au primit ce meritau. Dar de ce discriminarea? De ce proxeneții din politică primesc atât de puțin? Iar curvele din UNPR mai sunt și recompensate.

ZIUA MONDIALĂ A RADIOULUI  –  A fost „Ziua Mondială a Radioului”. Sărbătorită anual la 13 februarie, ziua marchează prima emisie a postului de radio al Națiunilor Unite, în 1946. Deformație profesională sau cine știe de ce, de Ziua Mondială a Radioului eu mă gândesc la Radio Free Europe, la Voice of America, la BBC, la Deutsche Welle, la Radio France Internationale. Aceste posturi de radio, fiecare și împreună, au alcătuit cândva ziarul vorbit al românilor de pretutindeni. Ziar de care aveau atâta nevoie mai ales românii aflați de după Cortina de fier. Întâmplător sau nu, de „Ziua Mondială a Radioului” am fost la cravată. Nu o mai pusesem de vreo 15 ani. Mi-a făcut o deosebită plăcere.

DAN, GIGI, WINSTON ȘI SFÂNTUL AUGUSTIN  – Dan Pavel este un șmecheraș cu doxă universitară care, se spune, l-ar fi ușurat pe Gigi Becali de multe parale pentru a face un filosof dintr-un fel de analfabet funcțional. Rezultatul a depășit cele mai negre așteptări. Gigi Becali era filosof. „De exemplu, l-am întrebat pe domnul Pavel despre etimologia cuvântului filosofie și mi-a spus că înseamnă iubire de înțelepciune. Atunci mi-am dat seama că eu sunt filosoful practician, iar ceilalți filosofi sunt de fapt teoreticieni, cititori de filosofie. Pe mine m-a născut mama mea să iubesc înțelepciunea. Nu poți fi filosof autentic decât dacă te-ai născut așa”, a explicat Becali, adăugând că ceea ce scrie în cărți exista deja în mintea și inima sa. Acestea fiind zise, ar fi fost de neconceput ca excentricul universitar să nu-și bage lăbuța și în cariera cercetătorului științific Gigi. Iată-l explicând cum devine cazul cu cărțile științifice semnate de Gigi, pe care le-a avizat, prilej cu care Dan Pavel a sărit și pârleazul, și calul, dând binișor în ridicolul dâmbovițean. „Lucrările autobiografice avându-l pe dl Gheorghe Becali ca protagonist sunt relevante științific, pentru că ar aparține tipologic categoriei „memoriilor lui Winston Churchill” ori „Confesiunilor Sf. Augustin”. Deținutul putea scrie lucrări la conjunctura mai multor domenii: științe politice, istorie, studiul mentalităților unor indivizi…” Deci… Gigi, Winston și Sfântul Augustin. Titani. Trei.

DEFĂIMARE? – Social-democratul Liviu Dragnea despre liberalul la purtător Crin Antonescu: „o personalitate cu foarte, foarte multă substanță și cu mare, mare anvergură”.
Rău a ajuns liberalismul dacă și un Nae Girimea de Teleorman își permite să ia peste picior și substanța și anvergura lui pe Crin Antonescu.

TOT CU DEFĂIMAREA – Președintele PSD Liviu Dragnea a declarat că partidul nu se opune cererilor DNA, după ce Direcția Națională Anticorupție a solicitat reținerea și arestarea lui Mădălin Voicu și Nicolae Păun. Cercetările în acest caz au început în urmă cu câteva luni. Anchetatorii au suspiciuni privind comiterea de infracţiuni cu fonduri europene. Infracţiuni cu fonduri europene? La Partida Romilor? Cine ar fi crezut? Și Dragnea nu se opune? Discriminare, deleo! Și nici DEFĂIMAREA nu-i departe, Dragneo!

TOT PE AICI – Dacă îi critici pe proști sau pe alegătorii partidului lui Ion Iliescu, tot la defăimare se pune?

ȘI ÎNCĂ – Oare cum i-ar plăcea lui mai mult și mai mult? Adolf?Iosif Visarionovici?
Adolf Visarionovici Dragnea? Sau rămâne la Nicolae Ceaușescu? Care n-avea mustață, dar și ăla a început prin a încuraja critica și autocritica. Și pe urmă cine mai critica intra pe mâna securității.

ODĂ BUCURIEI LA DRÂMBĂ  – Strălucitul tehnocrat, cu ascendent pesedist, Vasile Dâncu, este de părere că, după succesul demențial al cercetărilor științifice care au înflorit în pușcăriile patriei, „trebuie sa ne gândim mai departe și la modalitatea în care aducem și alte tipuri de creație în pușcărie”. Și, pentru început, pomenea de pictori și de sculptori, cu duioșia activistului care lăuda nemuritoarele creații născute la Cântarea României. Cum de nu ne-am gândit până acum rămâne pentru mine un mister. Oricum, poate că ar fi bine să ne aprovizionăm cu ceva marmură, neapărat de Carrara, pentru cazul în cazul în care între pușcăriași patriei s-ar reîncarna un nou Michelangelo. Și, până la marmură, bine ar fi să aprovizionăm pușcăriile patriei cu niște piane. Să fim pregătiți în caz că Medelin… Cine știe ce Beethoven mai zace și în el. Și n-o să-l lăsăm să compună „Odă bucuriei” la drâmbă.

POLITICĂ ÎNALTĂ – Dacă o cere enteresul… Național, conașule… Dr. Izmană mângâie fuduliile lui Liviu Dragnea. Deja a început să le strângă ușor. Foarte ușor. G.Oprea: „Vom semna joi un protocol de colaborare cu PSD. De acest protocol poate să depindă poziția UNPR față de alegerile în două tururi”.

NU POCI CA SĂ CRED, NU POCI…- Onorevole Gabriel Oprea anunță prin avocați ca a… contestat procedura de urmărire penală întreprinsă de DNA. Asta după ce, mai acum câtea zile, Dr. Izmană se bătea în pieptu-i de aramă că „se pune la dispoziția Justiției”, el fiind cel care „am sprijinit DNA și o voi face mai departe”. Păi ce facem, dom’ doctor, ori ne lăsăm surprinși cu izmenele în vine, ori facem în ele de frică ? Din această dilemă nu puteţi ieşi… Am zis!

CONSECVENȚĂ – PSD ține morțiș ca primarii să fie aleși într-un singur TUN de scrutin. Normal, în partidul morților lui Liviu Dragnea numai ce-i în mână nu-i minciună. Ce-i furat e bun furat.

CITAT – A greși e firesc. A fi prost e complicat. (Marian Vanghelie)

ALT CITAT – Nu corupţia ucide. Prostia ucide! (Marian Vanghelie)

ÎNCĂ UNUL – Deviza «săraci şi cinstiţi» a fost greşită şi proastă. (Marian Vanghelie)

AȚI VĂZUT? – Nenorocitul ăla de raport MCV lăsă să se înțeleagă că Avortatul Poporului   n-ar fi tocmai gigea.

ÎNTREBARE – Oare norvegienii nu și-ar lua câmpii dacă le-am cânta ceva? Noi suntem români, bunăoară.

O COMPARAȚIE – Premierul Dacian Cioloș a spus că nu se deplasează prin București cu echipaje de poliție pentru a ajunge la destinație mai repede, chiar dacă are însoțitori de la SPP, pentru că nu vrea să „zăpăcească lumea de cap”. El a adăugat că este vorba despre o chestie „de bun simț”. Ei, asta-i diferența între un om de bun simț și interesul național care zăpăcește un oraș întreg ca să ajungă el mai repede la epilat sprâncenele sau La Stejari.

MINCIUNA STĂ CU MIHALACHE LA MASĂ – Cot la cot, la Balul Sașilor, de sâmbăta trecută, în restaurantul Hofbräukeller din München, Mihai Gâdea, gârbaciul Antenei 3, și Sleepy de la Cotroceni, Dan Mahalache. Uitate-au fost toate măgăriile debitate de antena gârbaciului la adresa diasporei și a alegătorilor lui Klaus Iohannis în timpul ultimilor alegeri prezidențiale. Sleepy, deșteaptă-te !

DE LA LUME ADUNATE – Ion crapă în patru o tabletă de viagra. Mărie îl vede și-i zice: „Ia-o tătă Ioane!” Ion: „Nu tre’… că vreau numa să te ţuc!“

DUMNEZEU EXISTĂ ȘI E BĂRBAT. – Doamnelor și Domnișorelor, o veste bună. Știu, aveți o problemă la parcarea cu spatele. Însă, în rest, nu aveți nicio vină. Având în vedere halul în care a ajuns omenirea, fără doar și poate, Dumnezeu e bărbat. Și ușor de stânga. Numai un bărbat, ușor de stângă, putea să facă din haos un haos și mai mare.

VICTOR PONTA SE CREDE TAUR – Victor Ponta, îl știți, Președintele „to be elected” al PSD, numără boii din ogrăzile altora, în loc să arunce o privire în grajdul propriu sau, și mai bine, în loc să se uite în oglindă. Acuma nici nu știu ce să zic, o fi Cătălin Predoiu un vițel evolut, dar vită mai mare ca ăla care, odată ajuns prim ministru, ia ca adjunct pe Gabriel Oprea nu cred că există pe pământ. Nici în univers.

VICTOR PONTA ! DAN ȘOVA ! PROBLEME, MĂH ? – Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie: „Respinge, ca neîntemeiate, cererile și excepțiile invocate de inculpații Ciurel Laurențiu-Dan, Graure Laurențiu-Octavian, Șova Dan-Coman și Ponta Victor-Viorel. Constată legalitatea sesizării Înaltei Curți de Casație și Justiție cu rechizitoriul nr. 122/P/2012 din 16 septembrie 2015 al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție — Direcția Națională Anticorupție — Secția de combatere a infracțiunilor asimilate infracțiunilor de corupție, privind pe inculpații Ciurel Laurențiu-Dan, Cristea Dumitru, Graure Laurențiu-Octavian, Șova Dan-Coman și Ponta Victor-Viorel, legalitatea administrării probelor și a efectuării actelor de urmărire penală. Dispune începerea judecății.”

JUSTIȚIE  ȘI  ȘTIINȚĂ – În doar șapte zile, numărul lucrărilor științifice aflate în pregătire în penitenciarele din România s-a dublat. Ministrul Justiției a dezvăluit la Digi24 că numărul acestora a crescut de la 45 la 103. Statul român își subminează politica penală prin eliberarea din închisoare cu 30 de zile mai devreme pentru o lucrare științifică scrisă în penitenciar, a precizat Raluca Prună. De asemenea, ministrul Justiției a mai spus că astfel este discriminată munca fizică, pentru că în acest caz este acordată o zi liberă la patru muncite.

ILIE NĂSTASE ȘI-A ÎNCORDAT UN NEURON. POATE SINGURUL. – „Oameni buni, eu ca şi ceilalţi cetăţeni ai României am băgat bani acolo. Stadionul a fost construit de banii noştri şi s-au băgat acolo sute de milioane de euro. E singurul lucru construit de la zero în România. Nu ştiu cine-s ăştia ISU, PISU, MISU, mie să-mi deschidă Arena Naţională. O să merg să îi dau în judecată. Nu se poate să ne batem joc de aşa ceva. Mai au să spună că din crampoanele jucătorilor pot sări scântei şi o să ia foc acoperişul”, a declarat Ilie Năstase.

CA „CARE, PE CARE”! – Despre raportul MCV a avut ceva de spus și Călin Popescu Tăriceanu. Două vorbe, trei prostii, de fapt. Și dat puțin cu… mucii în fasole.
„Privesc cu tot mai puțin interes aceste RAPORTURI, care nu mi se par deloc obiective”, a declarat președintele Senatului.  Încă un semn că, deși însurat de cinci ori, Călin al nostru se exprimă ca fetele de la Apaca sau pe unde o fi fost el manechin. Căline, îți explic, și nu e așa de greu ca diferența dintre „CARE” și „PE CARE”, pentru matale un mister până la sfârșitul lumii. Substantivul RAPORT are două forme de plural, și RAPOARTE, și RAPORTURI.
Documentul care vine de la Bruxelles este un RAPORT și când sunt mai multe e vorba de RAPOARTE. RAPORT face RAPORTURI la plural când e vorba legături, relații între două sau mai multe persoane, instituții etc. Ca un exemplu, și pe înțelesul matale, se spune RAPORTURI SEXUALE și nu RAPOARTE SEXUALE. Vezi că toate chestiile aste sunt scrise într-o carte numită DEX. Destul de groasă. Poate pui un consilier s-o citească.

DESPRE MIR, MIRUIȚI ȘI MIRUITORI – Mecanismul de Cooperare și Verificare, instituit de Uniunea Europeană, reprezintă un proces de verificare regulată a progreselor pe care România și Bulgaria le fac în ceea ce privește reforma sistemului judiciar, corupția și crima organizată. Ultimul raport anual, dincolo de succesele constatate, conține critici dure la adresa Parlamentului României. Aleşii sunt puși la zid pentru piedicile pe care le pun anchetelor, atunci când refuză ridicarea imunităţii unor deputaţi sau senatori, dar instituţiile care luptă împotriva corupţiei sunt elogiate. Și, odată cu raportul, s-a deșteptat Valeriu Zgonea. Gabriela Vrânceanu Firea, dimpotrivă. Reacții: Valeriu Zgonea: „… observațiile formulate la adresa Parlamentului ar trebui să reprezinte un duș rece pentru obtuzitatea și pasivitatea cu care, uneori, au fost tratate de către Legislativ subiecte importante pentru bunul mers al justiției, dar și pentru recredibilizarea acestei instituții în ochii cetățenilor.” Gabrilea Vrânceanu Firea Pandele: „Nu înțeleg de ce se face o atât de mare diferențiere între a-i trata pe parlamentarii altor țări și cei din România, care, cu foarte mici excepții, nu au făcut altceva decât să spună, să afirme, să facă declarații politice, pentru că, de fapt, aceasta le este lor activitatea. Nu cred că s-a întâmplat altceva, nu cred că au existat alte excese”. Născătoarea lui Pandele încurcă borcanele. Gabriela! Nu de prostiile spuse de parlamentari e vorba. Îți mai aduci aminte, doamnă, de miruirea în Senat a sfinților Varujan Vosganian și Dan Șova? Ei, despre mir, despre miruitori și despre miruiți e vorba, păpușă scumpă!

DNA PE ACOPERIȘUL FIERBINTE! – Iar acoperișul este cel al Arenei Naționale. Arena a costat 234 milioane euro, din care acoperişul a costat 84 milioane lei. Nicolae Onțanu, Adrian Videanu, Sorin Oprescu ! Probleme, mhă?

CE CURVĂ E ȘI VICTOR PONTA! – Deși atât de tânăr și deja fost, Victor Ponta nu încetează să se dea de băiat bun! Mai ieri a spus că orice comentariu ar face referitor la solicitarea DNA de începere a urmăririi penale în cazul lui Gabriel Oprea i-ar face doar rău acestuia.  „Cred că orice comentariu pe care eu îl fac spunând și asumându-mi faptul că-mi este și prieten și mi-a fost și un partener politic corect și loial nu poate decât să-i facă rău. Eu vreau să-i fie bine, nu vreau să-i fac rău” Păi, dacă vroia să-i fie bine, ca nu-i fie rău, de ce atunci când era prim ministru nu l-a chemat la ordine pe subalternul Gabriel Oprea? De ce nu i-a spus, în calitate de șef, că abuzează când folosește coloana oficială și la apă și la lut. Primul ministru nu știa că Găbițu merge cu coloana oficială la frizer, la cănit, la epilat, la dezsprâncenat și chiar La Stejari? Și nu numai că abuza el, dar mai dădea coloană și la tot cartierul? Și serviciile ce-au păzit? Păi serviciul ăla care s-a numit doi și un sfert și care trebuie, între altele, să asigure protecția angajaților Ministerului de interne, nu putea să-l protejeze și pe ministru, inclusiv împotriva megalomaniei și prostiei personale. Vizibile, în cazul lui Găbițu, cât e el de doctor, de la „cașchetă”, până-n vârful cizmelor. Victor Ponta    te-ai purtat urât cu un prieten și partener politic corect și loial. Și care, pe deasupra, îți mai este și naș!  Urâtule, care ești tu urât!

O ÎNDOIALĂ – Nu știu cum s-o mai întorc, dar și eu sunt ispitit din când în când să spun că parcă, parcă era mai bine pe vremea lui Ceaușescu. În orice caz, era ordine. Ăla n-ar fi permis și mârlelor de rând să umble cu coloană oficială. Îl vede cineva pe dobitocul de Tudor Postelnicu, și el ministru de interne, lălălind-o, na-ni-na-no, prin București ? Păi nu-l mânca ăla cu fulgi cu tot. Democrația a stricat România. A stricat chiar și moravurile și năravurile nomenclaturii.

ÎNTREBĂRI – Oare când își plimba trupul de colo până colo, cu coloană oficială grațios pusă la dispoziție de generalul Găbițu Oprea, procurorul general Tiberiu Nițu își lua cu el și coloana vertebrală? Sau umbla doar așa, ca o râmă, numai cu coloana oficială?

LOVE & LOVELE – Alinuța liberală face ca toți dracii, în continuare, pentru revenirea la alegerea primarilor în două tururi de scrutin. Ultima salvare – Victor Ciorbea, avocatul poporului PSD, altfel cunoscut tocmai pentru proverbiala lui (in)dependență față PSD.
Din baie a sărit ferocele mascul politic Liviu Dragnea: „Dacă se continuă acest demers de modificare a legislației electorale, PSD poate merge până la boicotarea alegerilor”.
Liviu Dragnea trebuie încurajat. Neapărat.  Vă dați seama ce-ar însemna alegeri fără pacostea numită partidul hoților lui Ion Iliescu?  Dacă se ține de cuvânt, sunt dispus să-i dau o bere lui Liviu Dragnea. Și dacă se vor găsi și alți donatori, Liviu și Bombonica lui vor putea să bea și să se scalde în bere până la sfârșitul carierei lui politice. Și chiar mai mult decât atât.

TOȚI O APĂ ȘI-UN PĂMÂNT – PSD s-a înţeles cu PNL pe un proiect de lege care prevede că datoriile istorice ale partidelor sunt exceptate de la executare pe timpul campaniei electorale, în condiţiile în care ambele formaţiuni politice au restanţe uriaşe către stat şi către alte companii private, restanţe pe care nu le pot acoperi nicicum.

CE VREȚI MAI MULT? – Zilele trecute, Adrian Severin, marele Adrian Severin se îndrepta agale spre facultatea unde îi învață pe studenți una din cele zece porunci. Și anume aceea cu „nu fura! Și, dacă furi, nu te lăsa înregistrat ca un bou! Brusc, lui Adrian Severin i-a ieșit în cale un străin. Adrian Severin a schimba trotuarul. La fel de brusc. Străinul avea în mână, la vedere, un plic. Un plic! Atât! Ce vreți mai mult?

DE LA LUME ADUNATE – Dacă un bărbat vorbește într-o pădure și nicio femeie nu-l aude, înseamnă că tot nu are dreptate ?

EHEU FUGACES LABUNTUR ANNI   –  Eugen Istodor a realizat cele mai bune, cele mai deștepte, cele mai inteligente, cele mai năuce și cele mai ușchite interviuri din presa română. Celebru, între cele celebre, este interviul cu femeia zilelor noastre, cu blonda între blonde, încătușată ieri de DNA, așa, așa, Elena Udrea, apărut Academia Cațavencu din aprilie 2005. Și, într-un moment de inocentă sminteală, Eugen Istodor i-a pus întrebarea întrebărilor. A întrebat-o dacă e iubita lui Traian Băsescu? Ce-a răspuns blonda? Nu o să-ți vină să crezi! A răspuns că o să ne spună peste 10 ani!! Iar cei zece vor ajunge la scadență în fix două luni.
Arhiva revistei Academia Cațavencu a dispărut în neantul virtual al Internetului. O urmă a faimosului interviu a rămas în burta kitului. Am dat de el. Nu știm unde va fi Elena Udrea la jumătatea lunii aprilie 2015! Citește-l! Acum! Mai bine acum decât niciodată! Dacă il citești acum nu câștigi nimic, dar nici nu știi ce pierzi! Rămâi prost dacă-l citești! Dacă nu, vei fi și mai prost! Eu atât vă zic. Exclusiv! Aceste vorbe VOR ÎNNEBUNI FACEBOOK-UL! Șocant! Plângi și râzi de nu mai poți! Vrei să rămâi prost? Nu! Știam eu! Intră! Și nu mai ieși!

NECULAI CONSTANTIN MUNTEANU e vocea  celebră a Europei Libere, care ne dorește, ca și altădată, să auzim numai de bine…