Bogdan CIUCLARU – Ciuclarisme

Bogdan Ciuclaru 21. Incredibil! S-au făcut și lucruri cu cap!

Se spune că banii fac lumea să se-nvârtă. De fapt, o fixează. Atunci când banii sunt cheltuiți cu cap, banii fixează lumea în dimensiunile normalului.  Își mai amintește cineva cum a fost privit Sibiul? Vă place ce se întâmplă acum la Cluj? Dacă răspundeți cu da la cel puțin una dintre întrebări înseamnă că aveți un apetit dubios în a aprecia și aplauda lucrurile făcute cu cap.

http://blogmeaway.ro/wp-content/uploads/cluj-polivalenta-300x200.jpg Mă uitam la tv, la Europenele de gimnastică de la Cluj. Competiția e posibilă pentru că acolo s-a făcut o sală polivalentă. Într-un univers paralel, unde este acum Bucureștiul, acest lucru n-a fost posibil. De fapt, mai puternic mi se pare cuvântul imposibil. Cheltuirea banului public cu cap a fost imposibilă. Sala Polivalentă nu s-a făcut, iar competiția, de anvergură internațională, a migrat în Ardeal. Sunt mișto imaginile de la Cluj. Ne plasează într-un peisaj frumos colorat, european. Și totuși transmisia e made in România. E incredibil, nu? Imposibilă la București. Firească la câteva sute de kilometri distanță. Cei care fură, deturnează sau pur și simplu aruncă, din prostie, cu banul public asta fac: condamnă oamenii să păstreze această insuportabilă distanță față de chestiuni banale: o sală de sport, un spital, o școală sau un mijloc de transport civilizat. (sursa imagine: cluj.com)

2. Foarte iute despre filmul cu mașini furioase 8

Am intrat la film și de la primele secvențe mi s-a părut că Vin Diesel seamănă cu George Mihăiță. Mai precis, are Vin ăsta al lor, din când în când, o grimasă frog-alike pe chinezește, care mi-a dat mie filmul ăsta cu George Mihăiță ceva mai tânăr și tuns chilug. N-ar fi fost cool să vedem un race Dacia 1100 vs Oltcit? Nu, nu vă mai zic nimic de film, pentru că de-aici, sincer, nu m-am mai putut concentra. Am trecut criticul de film pe pilot automat și-am savurat producția. Producția de mașini ambalate, răsturnate și…ambalate. În film sunt și actor, but who gives a fuck? Poate dacă era George Mihăiță. Din Moreni… Mno, bun. La final vă zic totuși o premieră legată de filmul ăsta. Pentru prima dată la cinema am călcat peste niște sos de nachos. Nu știu cum, nu știu al cui…Am călcat & a fost nașpa 8. Nu mai aveam aderență la pedale. Spre finalul filmului, care era previzibil de la primul contact (ha!), aveam deja un al doilea trip: o să râdă lumea de mine dacă o să alunec? P.S. Băgați benzină de 100 de RON și-apoi fix aceeași sumă aruncați-o fără urme de regret pe fruntea transpirată a chelioșilor din Fast & Furious 8. E băiețeală, cum se zice la coadă la spălătorie, și e singura noastră șansă s-auzim motoare de mașini  …uite ce m-a luat valul, de mașini mișto, tancuri, torpile (torpile cu motor?), submarine. Deci BĂIEȚEALĂ! Baaaaam!

BOGDAN  CIUCLARU este jurnalist, om de radio, și este, peste  toate, absolvent de CARABELLA…