Gabriel ENACHE – Biografii contemporane – Bianca Marinescu…

C:\Users\Ionut\Downloads\gabriel enache.jpgBianca Marinescu; despre copilărie și despre muncile ei

Bianca Marinescu este copilul care pune în umbră indiferența, care, cu forțe proprii, amplificate de hărnicie, dăruire și talent, impune un mod de viață care deja impresionează și impulsionează dorința noastră de a admira și de a privi mai atent persoanele din jurul nostru, persoanele care vor și care pot să facă ceva pentru domeniul căruia s-au dăruit. Acestea toate sunt motivele care o încurajează și o încarcă pe sportiva de top în devenire, sunt mărcile care îi fac din ce în ce mai vizibilă prezența și sunt calitățile care umbresc posibilele mici scăpări sau căderi. Bianca Marinescu dezvoltă o capacitate de disciplină a personalității ei care o face de fiecare dată să nu scadă, să nu lase garda mai jos de unde era până atunci și să se vadă întotdeauna plusul, ceea ce a câștigat și a realizat cu fiecare etapă parcursă.

Bianca Marinescu își crește, își răsfață și își impune grația, grație completată de puterea de a munci, de a rămâne tenace și răbdătoare, căutând de fiecare dată mersul pe un traseu ascendent și bine trasat. Muncile acestui copil/sportiv sunt puțin sau deloc vizibile pentru noi, sunt ascunse în firea de luptător a ei și face în așa fel ca ele să rămână acolo unde le-a așezat, în lungile și obositoarele ședințe de antrenament, în programul drastic pe care îl urmează și în micile pauze/momente de relaxare. Se văd însă, de fiecare dată rezultatele, se văd realizările care îi dau puterea ca aripile să îi crească în continuare și să îi alimenteze speranța că zborul o să fie lung și cu finalități pline de strălucire.

Bianca Marinescu se desprinde ușor, ușor din matca pe care a locuit-o până acum și își încarcă de fiecare dată desprinderea, face de fiecare dată pasul, pasul acela care îi conturează drumul urcător care i s-a deschis de acum înainte. Desprinderea definitivă, marcatoare, nu va fi ușoară și cred că ea știe asta și, știind, cu siguranță curiozitatea și dorința ei de a-l urma vor fi mai mari și vor impulsiona mai puternic activitatea ei mai departe.

Bianca Marinescu este un copil care a acceptat să facă sacrificii, care a acceptat să își împartă bucuriile vârstei între familie, școală și sport și care, odată cu fiecare zi parcursă, cu fiecare antrenament dus la capăt, realizează că ceea ce a lăsat în urmă trebuie adunat, amplificat și dus mai departe. Cu și mai mult efort, cu și mai multă muncă, cu și mai multă ambiție. Cu toate acestea și, desigur, de fiecare dată cu ceva în plus.

Bianca Marinescu este un sportiv care ne alimentează și nouă speranțele, speranțele că alături de ea și de realizările ei și noi vom putea să ne eliberăm bucuria și fericirea, bucuria și fericirea de a-i fi suporteri, de a-i fi aproape. Astfel, fiecare dintre noi poate fi parte la fiecare victorie, la fiecare succes și putem să fim parte din ele. Astfel și noi putem să fim câștigători, învingători. Împreună cu ea.

C:\Users\Ionut\AppData\Local\Microsoft\Windows\Temporary Internet Files\Content.Word\Bianca Marinescu.jpg

Bianca Marinescu este un copil fericit, care prin sport, prin efortul asumat și prin exemplu, împarte fericirea și bucuria de a-l practica cu noi toți, în fiecare zi. Succesele și victoriile ei sunt multe.

Iar cele viitoare o așteaptă.

GABRIEL ENACHE  este licențiat al Facultății de Litere, Universitatea București, are un master în antropologie, e jurnalist cultural, poet, prozator și eseist…