Picătura chinezească

 

cs_logo_sq-300Blaga: te poți împodobi cu penele altuia, dar nu poți zbura cu ele; păsările știu asta, oamenii nu… Se dedică tuturor impostorilor, plagiatorilor, veleitarilor, incompetenților care ne-au invadat viața și din cauza cărora în România de azi aerul a devenit irespirabil, apa a devenit sălcie, iar noțiunea de viitor o iluzie amară. (C.V.)

În China au apărut colanții păroși, o nouă creație vestimentară de sezon, care imită picioarele pline de păr și au scopul de a tăia poftele eventualilor agresori sexuali. În depozitele de la intrarea în Voluntari se vând în RON(I)… (I.C.)

O firmă din Drobeta-Turnu Severin se numește Si se puede SRL. Întrebarea e, o fi Si se puede SRL sau Si, se puede SRL? (C.C.)

Au fost puse la punct, așa s-a scris, sutienele anti-viol, care trimit șocuri electrice celor care încearcă să atingă sânii femeilor. Pentru duduile siliconate de la TV vor avea doar încărcături simbolice… (I.C.)

Nu mi-aș fi putut închipui vreodată că îmi voi revedea „IMPOSIBILA IUBIRE”, cu Șerban IONESCU, Amza PELLEA, cu Irina PETRESCU, cu Ghiță COZOROCI, plecați în stele… Va trece probabil o lungă vreme până când filmul românesc va mai avea parte de astfel de mari, mari actori ! (C.V.)

Încep să regret pasărea cântătoare care m-a trezit la 5 dimineața în ultimele săptămâni. I-a luat locul o ciocănitoare la fel de matinală… (C.C.)

O elevă din Craiova a primit pe lucrarea de istorie, la bacalaureat, nota unsprezece. Asta da eficiență și performanță la bac-ul Pricopie ! (I.C.)

Întreb o colegă dacă vrea să comande ceva, de pe un site cu cărți, împreună cu mine și alte colege. Imi răspunde: „Ce să fac cu ele ?” (C.C.)

În sfârșit, a început și Ramadanul, miercuri, pe 10 iulie (cam odată cu plecarea lui Morsi, preşedintele egiptean) cu o zi întârziere, însă, pentru că nu se vedea bine luna pe cer în Arabia  Saudită, probabil datorită fumului cauzat de rafinăriile petroliere.  Timpul  trece în ritmul lui sigur, bine ştiut în lumea musulmană, mai decapitezi un creştin, mai arunci în aer un templu budist, mai o bombă, mai un protest, îţi mai baţi soţia, că e voie şi uite aşa uşurel trece timpul… În schimb, în România, pentru parlamentari, e ultima noapte de hotel pe 8000 de lei tarif lunar din buget, adică GRATIS, întâia dimineaţă de chirie, iar Ponta a plecat în China, spre dezamăgirea lui Boc, nu privat ci cu aeronava. Ce-ar fi să-i trimitem pe toţi în Egipt sau mai bine în Siria, cu aeronavă cu tot. Măcar aşa de po(a)ntă. De Ramadan. Insh’Allah! (T.C.B.)

Într-o încercare dedalusiană, domnul Ministru al Apărării creează un labirint lingvistic de excepţie, din care nu ai cum să scapi: „corpurile neînsufleţite ale cadavrelor celor decedaţi”. Logica sintagmei se bălăngăne ocoşă, că doar dacă eşti decedat, devii un cadavru, iar un cadavru este fără doar şi poate un corp neînsufleţit… Problematica structurii este cu atât mai spinoasă, cu cât pleonasmul multiplu se extinde şi în titulatura dânsului: politician-deputat- ministru. (A.V.)

Președintele Traian Băsescu și-a corectat traducătoarea, la întâlnirea cu premierul francez Jean-Marc Ayrault, după ce aceasta s-a încurcat și a tradus „acord de asociere” în loc de „acord de asistență”. Din ciclul Edith Pilaf… (R.G.)

Am fost la Dada Bibliocafe. Afară caniculă, înăuntru răcoare. Am scris două articole. Am băut o bere. Apoi am plecat. După două ore m-am întors să scriu o „picătură”. Picătura asta. Nu cred că se putea altfel. (P.J.)

Citeam zilele trecute, cum că Lucian Mândruţă ar fi avut curajul să recunoască, spre deosebire de cei mai mulţi dintre utilizatorii unei cunoscute reţea de socializare, că este pasionat de Fb şi că îşi petrece mult timp în spaţiul virtual, din cauza…  singurătăţii. Am trecut repede peste surprinderea cu care am primit ştirea, despre un personaj atât de cunoscut nouă, atât de prezent prin apariţiile sale publice. Fan, la rândul meu, al vitezei cu care afli lucruri interesante distribuite de prieteni, am închis în mare grabă laptop-ul, de teama să nu se…  ia! Nu, nu singurătatea, ci  dorinţa de a căuta motivul! (M.S.)

Data publicării: 12 iulie 2013