- E timpul ca DNA-ul să amenajeze un spațiu special, un fel de Sală a Trofeelor… (B.C.)
- Superb! După ce că profesorul este un fel de butaforie, după ce că elevul este în proporție de 98% trecut dintr-o clasa într-alta cu notele ultraumflate, acum poate să conteste și notele acestea umflate! Cel mai bine ar fi să bage sistemul de autonotare și basta! (P.Al.)
- Poetul Ioanid Romanescu despre un poet ( nu are importanță care): Nu ştim ce vârstă şi ce profesie aveţi, nu ştim de când scrieţi şi de ce aţi apelat la noi cu exagerată sfială. Noi nu declarăm genii, nu ne batem cu pumnii în piept că vom face şi vom drege, nu avem posibilitatea să vă publicăm masiv (după expresia altora), pentru că (după expresia noastră) nu visăm în locul altora. Noi vă mângâiem ameninţându-vă: sunteţi un talent care ar trebui bătut pentru a scrie. Luaţi-vă în serios, pentru că aveţi ce spune! Şi nu uitaţi că artistul nu e un simplu martor care-şi manifestă uimirea, ci o conştiinţă care deranjează. (R.P.)
- Ce zicea un roman când lua gripa? Dura Lex Cold Rex… (B.C.)
- Un stat mic aflat în Asia de Sud Est are unul dintre cele mai mari PIB-uri per capita din lume, locuitorii nu plătesc taxe, iar șeful statului oferă în fiecare an cetățenilor sute de mii de dolari. Cetățenii români nu au nevoie de viză. România trebuia să fie la fel, dacă luăm în calcul ce resurse avem. Noroc că proștii politicieni pe care îi avem bat de departe toate recordurile. Să mai aud vreun mare economist sau alt geniu că așa ceva nu este posibil, sustenabil etc.! Pe logica politrucilor ăstora ne conving de la o zi la alta că salariile noastre mizerabile sunt destul de bune! Să nu ne plângem! Și cerurile ar trebui sp se cutremure! (P.Al.)
- Din puțul gândirii lui Irinel Columbeanu (preluat de la Otilia Bălinişteanu): „Cruciada anticorupţie a diminuat activitatea în lumea mondenă” . Care e ultima carte citită? „Carte scrisă nu prea citesc, prefer audiobook-uri. Îmi place să citesc cărţi ascultându-le. Mă rog, mai şi adorm câteodată, dar eu cred că şi în somn îţi intră informaţia”. (R.P.)
- Dumnezeu care ești, un judecător al CCR, adică cel care trebuie să fie alb ca îngerii, este precum ultimul cocalar-infractor! Cred că în țara asta doar nou-născuții sunt curați… și asta până învață primul cuvânt, după aceea aparțin direct lui Mamona! Cred că este chiar impropriu să numim România o țară! Este doar o adunătură de clanuri mafiote de la un cap la altul! Doar proștii și martirii nu fură în țara asta! (P.Al.)
- Oamenii cu adevărat importanți din Ro își iau cel puțin 28 de zile de concediu. Preventiv. Și cu mandat… (B.C.)
- Nici n-am apucat să ne obișnuim că se poate trăi fără Dan Voiculescu și acum trebuie să învățăm să trăim și fără George Maior! (N.C.M.)
- Citesc despre un smartphone care nu are nevoie de încărcător. Mi-e teamă că o să apară în curând telefonul care nu mai are nevoie de mine… (B.C.)
- Bogații lumii se ascund în buncăre… Te ia cu o silă așa de mare de umanitate, încât cu greu te poți abține să nu îi dorești extincția definitivă! Tot bogații, tot cei care or să ne fie moraliști, tot cei care vor „moșteni pământul”…. Chiar că m am cam săturat de planeta asta! (P.Al.)
- De asta se duce România de râpă! Pentru că se fură tot ce se poate fura! Arbori seculari dintr-o zonă protejată, tăiați și transportați ilegal, la firme austriece care îi vând ca lemn de foc in vestul Europei… Situația e scăpată de sub control ! România trezește-te! (C.G.G.)
- Cu ani în urmă am publicat în Ziarul de Iaşi o prozuţă în care îl puneam pe Eminescu să scuipe înspre Universitate. Textul a provocat mânia patriotică a multor rrromâni verzi. E drept, au sărit şi destui în apărarea mea. Pe urmă, cu obstinaţie, diabolică s-ar zice, (motivată de acest mod de a-l înţelege pe Eminescu şi de a-l muzeifica) am postat textul şi pe diverse site-uri cultural-literare. Am luat injurii cât încape pe Hermeneia, pe Bocancul literar şi pe Reţeaua literară. Pe acesta din urmă un pluton de”românce verzi” (majoritatea moldovence) s-a reunit ca să-mi dea vot de blam (cu avertisment, cum am primit cînd aveam 14 ani, la liceul militar) şi să ceară excluderea mea de pe site. Anunţ pe detractorii textului că am trimis lui Răzvan Penescu pentru Liternet acest text, însoţit şi de o serie de “înfierări” ale cititorilor. Sper ca textul să apară mâine! De curând am dat în ediţia de Opere a lui Cehov (Vol. XI, 1961) peste un fragment, de care uitasem şi care a prilejuit inconştient textul meu. Cehov povesteşte în jurnalul său că un vecin i-a spus ce făcea Afanasi Fet, un mare poet rus din secolul XIX: “…când trecea cu birja pe strada Mohovaia, cobora geamul şi scuipa înspre Universitate. Scuipa cu năduf – ptiu! Vizitiul, obişnuit cu aceasta, de fiecare dată când trecea pe lîngă Universitate, oprea singur caii”. (R.P.)
- Pregătiți-vă, fraților, să întâmpinăm curajoasa armată roșie să intre în București! Suflă așa, un vânt rece, de Moscova! Vin din nou să ne civilizeze! (P.Al.)
- Ceaușescu a prezis apariția Facebook-ului! Mereu își punea poze pe wall! (B.C.)
- Chiar că e bancul mileniului: Părinte, am păcătuit: am înşelat un evreu… Părintele: fiule, ăsta nu e un păcat: e un miracol. (I.C.)
- Mă întreb eu așa, oare nu ar fi o idee pe care le-aș da-o, gratis, celor de la Arhiepiscopia Târgoviște, cel puțin, pentru ca lumea să nu mai vocifereze că primesc bani pentru biserici, în timp ce oamenii mor proști și cu zile din lipsă de școli ș de spitale… Adicătelea, ideea ar fi: nu ați dori să construiți un spital al Arhiepiscopiei? Se poate face ușor! La fel cum ați putea să construiți o școală! Liceu! (P.Al.)
- Târgoviște este, probabil, cel mai moral oraș din lume: nimeni, dar absolut nimeni nu face trotuarul… (P.J.)