Alexandru RÎBINSCHI – Un gând către viitoarea etnie română

Aveam de gând să scriu despre Orientul Apropiat sau despre Merkel care a dat în bâlbâială politică, în faţa valului de refugiaţi arabi. Aveam de gând să scriu despre ipocrizie şi corupţie. Aveam de gând…, dar un film, nu o capodoperă a celei de-a şaptea arte, m-a făcut să mă răzgândesc, constatând că totul a devenit bătaie de joc în România de după 1989.

Deci, după ce Industria, Agricultura, Învăţământul, Sănătatea, Cultura au fost şi continuă să fie făcute praf şi pulbere de nişte caricaturi de miniştri care au ajuns ceea ce au ajuns deoarece făceau parte din găşti politice, neavând nici în clin, nici în mânecă cu respectivele domenii, vitale pentru existenţa naţiunii, deci, după ce jigodiile de politicieni au ridicat şpaga şi traficul de influenţă la rang de politică socială internă, legiferându-le, deci, după ce au obligat, practic, tineretul să plece în străinătate, cu toate riscurile de rigoare, în căutarea unei vieţi mai bune, acum a venit rândul limbii române să fie distruse.

Atât le mai rămăsese celor mulţi şi anonimi: limba română…  Atât mai aveau pentru a fi demni prin timp şi printre oameni. Atât…  Dar ce constat? Nişte anonimi, posibil din noul val de pseudo-intelectuali, îşi permit să-şi etaleze agramatismele. Desigur, acest lucru nu va deranja pe patronii inculţi şi semianalfabeţi, nici pe cei care, în ultimul deceniu al secolului trecut luau bacalaureatul la grămadă, nici pe posesorii analfabeţi de permise auto, nici pe primarii care au trecut probele orale şi scrise ale examenului de maturitate la mulţi ani după ce propriii lor copii au terminat liceul.

Acest lucru, mutilarea limbii române, nu va deranja pe nimeni, deoarece nimeni nu mai vrea să trăiască în ţara politicienilor moşiţi de FSN, gloriosul FSN ale cărui iniţiale mai pot însemna şi Fără Ştirea Naţiunii, dar cu ştirea lui Iliescu, părintele spiritual al transformării românilor într-un  popor arboricol de rumegătoare. Da, sunt revoltat că unor indivizi cu un singur neuron şi acela anemic din cauza subculturii pe care ei o consideră cultură cu C mare, nu spun majusculă pentru ca unii să nu creadă că vorbesc limbi străine, deci, sunt revoltat că unii îşi bat joc de ceea ce este mai preţios, limba română.

Dacă nu credeţi, priviţi cu atenţie capturile de imagini realizate cu print screen. Constat că românii nu mai ştiu limba română, nu-i mai interesează să cunoască limba lor maternă şi este normal. Dacă pleci la muncă în străinătate, pentru a reuşi, nu ai nevoie de limba română. Logic, nu? Păcat. Păcat că politicienii omoară limba română doar prin transformarea celor de rând într-un popor care doar trăieşte, dar nu mai gândeşte. Încetul cu încetul, dacă vom uita să scriem şi să vorbim corect în română, din popor vom deveni etnie, etnia română. În clipa aceea, aprindeţi o lumânare în amintirea poporului român.

ribinschi_68_1

ribinschi_68_2

Revoluţiei. Dacă şi Grecia ar fi avut o… Revoluţie, în ‘89, cine ştie care ar fi fost soarta flotei sale.

ribinschi_68_3