Bogdan CIUCLARU – Ciuclarisme

Bogdan Ciuclaru 2UN CIOBAN ȘI UN PARLAMENTARDacă ar trebui să aleg cu cine să ies mâine la masă și singurele variante ar fi un cioban și un parlamentar, sigur aș evita parlamentarul. Acesta din urmă, bag mâna în foc, ar ieși numai el ghiftuit și, clar, ospățul s-ar consuma pe banii mei. Prefer deci ciobanul. În concluzie: aleșii neamului sunt de neales. Nefrecventabili! La pachet. Și, să vezi dramă, îmi permit luxul de a generaliza. Reputația unui parlamentar nu face astăzi nicio brânză. Și e vina lor, nu a oilor. Reputația politicienilor e astăzi mai rea decât cea a lupilor care atacă stâna. Asta pentru că ei încă se mai pretind câini și apărători ai intereselor noastre. Dar lipsa lor de loialitate și fuga lor de responsabilitate n-ar fi tolerată nici măcar în vârf de munte. Prefer deci, fără nicio ezitare ciobanul. Ca ultim argument, în favoarea ciobanilor v-aș spune că o găleată de brânză face mai mult decât una electorală. Pe una dai bani și ei brânza. Pe cealaltă, dai taxa pe autostradă, spre exemplu, și primești, peste 4 ani, o altă găleată, la fel de electorală.

MINEREASCĂ – Mineritul s-a schimbat muuult din 90′ și până astăzi. Mă uitam acum 5-10 min pe Viasat Explore la o lămpașă de zile mari din serialul Prospectors. She rocks, cum ar zice Luceafărul huilei! Ce înseamnă, bă, reforma!

M-AM  ENERVAT  UN  PIC  –  M-am enervat un pic… Sunt bulversat de opiniile unor oameni care au grețuri d-astea la modă, (neo)liberale, și vor ceva rapid care să elimine petele de bugetari, asistați și săraci. Cică ei – care în urmă cu 4-5 ani schimbau tonul de apel de fericire când era zi de alocație -, acum „are” firmuliță și duc în spate țărișoara. Să dea la stat și cei care n-au! Că știm noi… N-ai ouțe să oprești robinetul unor mafioți, dar te ține să tai lumina unui zilier… d-ăsta de eludează, subminează, „evazionează”… mai ales în zilele în care nu sapă pentru mâncare sau haine. N-ai văzut bre că bea și are antenă de televizor – d-ăla la care tu nu te uiți ci maximum doar apari! Vrei să fie frumos și bine dar ai rulat deja 5 tineri cu câte două luni de probă fără plată, pentru că capitalism și căcat… viața e feroce, ba chiar nedreaptă. Erudiții mei, bătuți la pălmuță și trași de păr de-o dirigintă bugetară-ofticată, sunteți puțin în eroare. Filmul echității e rupt de mult. Îl țineți minte pe hăhăitul Trăienel care în loc să pună 3 poșete de la doamna Nuți pe eBay a dat talpă unor asistații d-ăștia care, vezi doamne, cocoșau statul? Nu sunteți departe de el. Nu corupția, nu evaziunea, nu șmenul ne ruinează?! Săracii de voi! Pardon, de ei… ăștia care nu plătesc impozit pe umbra de-o fac pământului. Să plece dom’le, să ne lase, să-și facă țara lor de asistați. Ei stau cu mâna întinsă și voi… faceți d-ăsta de se caută acum… start-up. Dacă ai fost mare la vreo direcție pe județ și-acum ești baros la capitală ai suficient elan în buzunar să te uiți strâmb la spitalul orășenesc. La fel te uiți și la odrasla-țo de la care aștepți să se întoarcă de la studiile din etranger patron peste proștii de-au lucrat programa cu bugetari și asistați. Voi faceți locuri de muncă…dar nu vin leneșii la 1100. Celelalte locuri, fără muncă, prin Consilii de Administrații și cu salar de la 8000 sunt pentru ăștia ca voi… .neo-asistații.  Vă rog să mă scuzați, momentan eu sunt de partea stângismului găunos, care măcar vă ajută să mențineți balanța dezbaterilor echilibrată.  În rest, rămâne întrebarea, bunicii celor mai de dreapta fac sau nu căcuță, la WC-ul din curte, pe capitalismul ăsta al securiștilor pe care vă străduiți voi să nu-i deranjați?

EXPERT  CATENA – În paranteză, teoria mea de expert Catena despre presupusul dialog dintre pilot și băietu’ din turnul de control…  Pilot: Turnule 9301 – tocmai am ieşit din pistă. Turnul de control: Confirm. (După cum vă stă părul!) Bine aţi venit! (Maaamă peste cine am dat! Țociu al piloților, vorbește bă fain că sunt doamne aici… la Ardeal) Aţi eliberat pe Oxford, continuaţi spre Delta, către poziţia de îmbarcare numărul 6… (te bag puțin prin engleză și greacă veche și vezi tu cum te schimbi de pe textele de Zu). Pilot: Nu m-aţi înţeles! Am ieşit din pistă. Turnul de control: Sunt turnul, confirm, mulţumesc! (No, amu hai să ne dăm mari! Și Borcea a ieșit și-ai văzut că-l cântă ăștia la știri… Mă prefac că n-am auzit!) Pilot: Suntem ieşiţi din pistă, nu s-a întâmplat nimic, suntem pe sol. Motoarele încă funcţionează. Ne uităm la situaţie şi pe urmă vom proceda la o evacuare. Turnul de control: (Tulaaaai Doamne! Da ce insistați așa băi răgățenilor! Bine că sunteți voi ieșiți din pistă, no…)
Sunt turnul, confirmăm, anunţăm imediat solul! O să vină imediat utilaje pentru asistenţă.

BOGDAN  CIUCLARU este jurnalist, om de radio, lucrează la EUROPA  FM   și este, peste  toate, absolvent de CARABELLA…