Bogdan CIUCLARU – Ciuclarisme

Bogdan Ciuclaru 21.DEZACORD – Nu, nu sunt de acord cu colegul Moise Guran care leagă alocațiile copiilor de rata alcoolismului la scară națională. Dacă el îi cunoaște pe cei care beau alocația copiilor atunci eu îi cunosc pe ceilalți care nu o fac. Dacă nu le dăm bani săracilor pentru că toți la grămadă sunt proști și îi beau, înseamnă că toți, la grămadă, care au deja bani au furat. E corect să judecăm așa? Astea-s prejudecăți și lucruri spuse în pripă. Alcoolici găsim și printre bogați, ba chiar și printre corporatiștii pe care îi asociem cu populația activă. Alocațiile mai mari – care ajung acum la exorbitanta sumă de 84 de lei – repară fix cât un grăunte inechitatea socială care s-a instalat în România. Sunt mii dramele pe care nu le vedem pentru că în nu știu câte sate nici măcar curentul electric nu ajunge. Viața noastră se scurge printre Evoque-uri și Range-uri la București și cât de simplu ne este nouă să credem că la 20 de kilometri distanță de buricul lumii banii de alocație înseamnă exclusiv țuica de pufoaică… Ba nu-i chiar așa! Și chiar dacă ar fi, e vina noastră! E vina noastră că-i condamnăm pe mulți exclusiv la supraviețuire. Aici, la București, cu 84 de lei nici nu intri în hipermarket, e poate mai puțin decât nota unei ieșiri în oraș. 84 de lei nu înseamnă nici măcar o pereche de adidași… dar vai, există riscul ca un părinte iresponsabil să-i bea! Știți, în timpul ăsta, există riscul ca politicieni și funcționari avari să ne lase fără spitale și drumuri. Oh, wait…! Să le dăm ajutoare nu știu cum și cât și proștilor, și lor să nu le acordăm prezumția de a dispune de bani după nevoie și după cum credem că toți avem dreptul. Dacă bețivul satului a ajuns criteriul după care statul își susține sau nu financiar familiile, atunci e nasol! Pe bețivul satului nu-l vindeci dacă-i schimbi banii în mălai sau hăinuțe, ci oferindu-i șanse reale la demnitate. Cu 42 sau 84 de lei în buzunar situația celor captivi nu se schimbă. Știm că ne deranjează asistații și că impresia generală este că ăștia sunt cei care nu muncesc și beau. Sunt o grămadă de exemple în care tocmai pătura asta socială s-a dovedit a fi mai onestă decât ăia care tocmai le-a aruncat „jenată” încă 42 de lei. Nu-i un text de stânga aici, e un text care nu se ferește să ceară acel al dracu’ trai mai bun promis tuturor românilor…

2.CIUCLARISME DE VREME NOUĂ – Sărăcie maximă! Un brăilean a fost ridicat de DNA purtând la mâini, în loc de cătușe, doi covrigi.

S-a lansat deja creditul doar cu alocația. Acesta este oferit exclusiv consumatorilor de alcool, de către toate băncile de sprijin din parcuri.

A apărut Melteanosexualul. El nu-și lasă barbă, ci coji de semințe sub și deasupra buzelor.

Robert Turcescu e decis să-și deschidă televiziune pe net. Ăsta e și motivul pentru care le cere admiratorilor 500 de euro net sau mai mult, brut.

Cercetătorii din Urlați confirmă: DJ-ii care sunt nevoiți să-l asculte în căști pe Dan Teodorescu de la TAXI sunt predispuși la depresie și eczeme.

3. 10 LUCRURI NEȘTIUTE DESPRE VLAD ȚEPEȘ (rezumate pentru bac 2015) : a fost un domnitor foarte prost plătit, salariile din Târgoviște erau de-atunci cu mult sub cele de la București; a făcut parte din Valahia înaintea lui Costi Ioniță; îi plăcea să înjure, când pleca acasă, la părinți, le zicea oștenilor: mă duc la Dracu’!; tabloidele locale îi dedicau zilnic rubrica „Țeapa de la pagina 5”; avea blog și primise în teste de la o firmă de PR o pereche de ochelari cu night vision; a fost ofertat de proprietarii Kanal D, dar nu s-a înțeles cu turcii; era hipster, aripa mustăcioși și purta fes, niciodată fular, și n-a mers niciodată la Gay Parade, dar ar fi făcut-o dacă ar fi a fost invitat; deși n-a stat niciodată la bloc se declara mare fan al vieții la curte; a plâns când a retrogradat echipa locală, Chindia; este considerat inventatorul turei de noapte.

BOGDAN CIUCLARU este jurnalist, om de radio, lucrează la EUROPA FM  și este, peste toate, absolvent de CARABELLA…