CONEXIUNI – Ștefan POPESCU: Fragmentarium…

 

Ștefan  POPESCU  este doctor în istorie la Sorbona și, desigur, absolvent de CARABELLĂ  târgovișteană…

 Ştefan_Popescu1.Are dreptate Alison Mutler, România nu are inamici externi. Dușmanii României sunt șefii partidelor politice și baronii locali. Ei au creat clientela de incompetenți care împânzesc instituțiile care ar trebui să protejeze cetățenii, să îi asiste în situații de urgență. Degeaba sunt schimbați șefii unor instituții. Toți șefii partidelor politice ar trebui să se retragă din viața publică și este lucrul cel mai mic pe care l-ar putea face! Ei sunt responsabilii morali ai haosului instituțional, al tragediei care a condus la moartea Aurei Ion și a lui Adrian Iovan…

În justiție exista un principiu. Important e să prinzi comanditarii și pe urmă executanții. Comanditarii sunt cei care au numit politic incompetenți (pentru că în România nu poți fi șef de instituție pe bază de merit ci doar pe bază de algoritm politic…).

2. Pentru cine mai avea dubii unde ne aflăm în ce privește analizele, ce fel de specialiști avem în economie, politică, administrație, politici publice, ultimul raport „Global Go-To Think Tanks 2013″ al Universității din Pennsylvania ne oferă un răspuns clar și fără parti pris. Acest raport coordonat de profesorul James McGann, constituie repertoriul cel mai complet cu privire la centrele de analiză, așa-numitele „think tank-uri”, din lumea întreagă. Sunt analizate 6826 de „think tank-uri” din 182 de țări.

În Europa de Est, România are cele mai multe „think tank-uri” (54) după Rusia (122). Suntem pe locul 22 în lume, ca număr de centre de analiză. Calitatea acestora lasă însă de dorit. Din cele 60 cele mai importante din Europa de Est, România se poate lăuda cu doar două – Ludwig von Mises Institute Romania (locul 28) si Institute of Public Affairs (locul 54). Topul est-european este dominat de „think tank-uri” din Rusia și Polonia. Până și centrele de analiză din Albania, Georgia, Muntenegru și Azerbaidjan sunt înaintea acestor „think tank-uri” românești, care sunt discrete pe scena publică românească.

3. Moții care au ajuns la locul accidentului aviatic, felul în care s-au comportat, sensibilitatea de care au dat dovadă arată că România profundă, bună, cinstită și eficientă există. Această Românie nu are nevoie de instituțiile statului. Aceste instituții, populate de o faună de incompetenți și corupți numiți politic sau pe bază de cumetrie, sunt de 24 de ani o greutate pentru România sănătoasă. Aceste instituții omoară spiritul de inițiativă al românilor de bună credință, căpușează avuția oamenilor prin taxe care nu se văd în calitatea serviciilor ci în prosperitatea afacerilor necurate. Aceste instituții nu au protejat economia națională, adică locurile de muncă ale românilor, visele lor.

 Data publicării: 07 februarie 2014