Cosmin BUSUIOC – Politice

cosmin_busuioc„Când vine iarna credeți că mai contează cine șade pe scaunul de premier? Puneți mâna pe lopeți!”(Joer Mormont, al 997-lea Lord Comandant al Rondului de Noapte)

Într-o zi, Pickachu întâlnindu-se cu ex-prim-secretarul partidului comunist român, Ion Iliescu, a exclamat:„Picka, Picka, Pickachuuuu!”. Iar Ion Iliescu i-a răspuns:„Măi animalule!”

Mulți s-au bucurat în ziua în care Adrian Năstase a fost arestat.„Uraaa! În sfârșit s-a făcut dreptate! La pușcărie cu banditul, escrocul, pentru că a furat și a nenorocit țara!”A fost o bucurie comparabilă doar cu bucuria din 5 martie 1953 când a murit Tiranul Suprem. Dar, după doar câțiva ani, Adrian Năstase a fost eliberat. O limuzină a venit să-l ia din fața porții de tablă cu sârmă ghimpată. Înainte să se urce în mașină, Adrian a cătat spre camerele de luat vederi știind că cei care s-au bucurat de arestarea lui privesc imaginile și a spus calm și sigur pe sine: „BOGAT AM FOST, BOGAT SUNT ÎNCĂ!”

Aflat în vizită la Cluj, Traian a fost întâmpinat de o femeie care striga: „Vreau înapoi banii lu’ tăticu’!” Cine ești femeie? Nu te cunosc! a zis Traian, vizibil iritat de spusele femeii. Un om din delegație a simțit nevoia să intervină și să lămurească situația: „Șefu, o cunoaște tot Ardealu’, e fata lu Mondialu’!”

Traian s-a urcat în mașină pufnind printre dinți: „A dracu’ țigancă-mpuțită!”

Lucrare de control la școală. Toți elevii se străduiau să rezolve subiectele date. Numai unul stătea privind când pe pereți, când pe fereastră. „Victore, nu scrii?” îl întreabă profesorul, „Nu!Aștept să se inventeze mouse-ul!”

Arhipelagul DNA.. Jurnal din detenție… Prima zi: „Mi-au luat sutienul!Sper să vină Traian.”

Într-o zi, fariseul (personaj din „Pilda vameșului și fariseului”-Luca 18, 9-14) s-a dus să ceară sfat și lămurire la avva Iohannis. „Avva, de ce în ciuda faptelor mele bune, mereu sunt încadrat la așa nu?” Iohannis a schițat un zâmbet de complezență și i-a răspuns: „Ghinion, fiule! Ghinion!” Vorba omului care a avut noroc: „Dau cu zaru, 6…CASE!”

Editura „Imobiliară” anunță cu bucurie apariția a două noi cărți de specialitate: „Prima casă” și „Casă cu casă”. Lansarea va avea loc la Sibiu în una dintre Case. Știți cum se spune, „sugeți un corn cu lapte dacă n-aveți dinți/ Și numărați-mi casele, că mi-am ieșit din minți!” Dezbatere mare pentru că președintele Iohannis a șezut pe una dintre operele lui Brâncuși… Situația a fost clarificată de un om care a sunat în timpul unui talk-show: „Nu vă mai certați mă! Lăsați-l în pace pe președinte! Gestul lui a fost unul cât se poate de firesc.”

„Tăcerea Pământului” a șezut la „Masa Tăcerii”! Punct. Sfârșitul poveștii și al polemicii…

COSMIN BUSUIOC a studiat teologia și, cum spune, e țăran din Nucet…