Cristian BUTURUGĂ – Rămas bun, copilărie !

 

cs_logo_sq-300Cum putem oare defini acest cuvânt care este mai presus de înțelegerea mea? Mereu simt nevoia să-mi exprim gândurile despre acea perioadă pe care o numesc „EPOCA DE AUR ” a vieţii mele, prin cuvinte triste, dezolante, rămășiţe ale sufletului meu incomplet, hrănit doar de amintiri pe jumătate uitate… O să încerc însă să aduc la iveală şi unele urme pe care copilăria le-a lăsat  adolescenţei mele şi pe care le-am luat în seamă doar acum când consider că m-am mai maturizat „niţel”.

În copilărie, eu eram stăpânul absolut al spaţiului din jurul meu. Gândeam că totul mi se cuvine, că părinţii, bunicii şi prietenii mei erau oarecum inferiori, supuşi mie, că erau de fapt obligaţi să mă servească si să-mi facă toate poftele. Am fost, recunosc, un copil răsfăţat şi acest lucru nu m-a ajutat foarte tare, pentru că vremea „caprei” şi a „pititei” a trecut şi nimeni nu se mai simte obligat acum să-mi accepte mofturile. Pentru că da, încă mă mai confrunt cu ceva reminiscenţe din perioada mult prea libertină a copilăriei. Sunt obişnuit să mi se dea atenţie în ceea ce fac şi, dacă acest lucru nu se întâmplă, mă manifest oarecum prosteşte, încercând să atrag atenţia asupra mea, pentru a-mi împlini acel gol lăuntric de a cărui prezenţa nu pot scăpa. Nu pot da uitării copilăria, cu bune şi cu rele, tot ce a reprezentat ea pentru mine nu mai poate fi vreodată alterat de niciun concept pe care mintea mea caută să-l creeze.

Am rămas, ce-i drept, cu aceste „sechele” ale unei prea mari libertăţi şi ale unei vieţi fără de griji, pe care am dus-o atâta vreme. Nu mă consider mai special în vreun fel, dar nu pot fi ipocrit să spun că aş da orice ca să mai fiu din nou copil. Nu, nu o să spun asta… Eu aş da orice doar pentru a avea o şansă să şterg cu buretele unele greşeli de comportament din acea perioadă pierdută a vieţii şi să pot îndrepta astfel şi unele defecte de acum. Poate, cu timpul, noile experienţe le vor face uitate pe cele vechi, iar timpul va aşterne uitarea peste ultimele zvâcniri ale unui ego format greşit de la început…

CRISTIAN BUTURUGĂ este elev în clasa a XI-a E…