Cristian Gabriel GROMAN – Londra la pas…

Gabriel_GromanLONDONEZĂ –  Numărul ofițerilor de poliție înarmați (patrule armate) va crește cu mai mult de un sfert, în Londra. În prezent, Metropolitan Police are 2200 de astfel de ofițeri înarmați cu pistoale sau mitraliere. Numărul lor va fi suplimentat cu încă 600, pentru a preveni atacurile teroriste. Primarul Londrei, Boris Johnson a declarat: „A asigura siguranța londonezilor este prioritatea mea numărul unu, deși Londra rămâne unul dintre cele mai sigure orașe din lume, teribilele evenimente din Paris de anul trecut ne reamintesc că trebuie să fim pregătiți să înfruntăm orice potențial atac terorist.”

CUM STĂM CU SIMȚIREA ROMÂNEASCĂ  –  O doamnă cu studii filologice scrie așa: „Mult iubiţii noştri confraţi care lucrează prin străinătăţuri, “la Spania” şi “la Italia”, cum le place să spună, veniră acasă în hoarde cu mulţi euroi în buzunare şi cu foarte mult tupeu. Au luat cu asalt hipermarketurile, băncile, instituţiile şi, evident, şoselele. E dreptul lor de băştinaţi europenizaţi să vină să ne înjure de la volanul maşinilor cu volan când pe stânga, când pe dreapta în cazul în care li se pare că nu au destul loc, iar dacă avem nesimţirea să rispostăm, ne ameninţă cu Poliţia, cu judecata, cu avocaţii.” Doamna Cristiana Sabău, v-aș ruga respectuos să nu mai generalizați! Vă înțeleg că sunteți supărată, frustrată, etc. pentru acel incident regretabil dar, să îi „băgați în aceeași oală” pe toți românii care muncesc în străinătate este o mare grosolănie! Foarte slab articolul dumneavoastră și foarte urât din partea dumneavoastră! Aveți nota 2! Fără respect, datorită acestui articol…

CUM  MAI STĂM… –  Jurnalista Cristiana Sabău, nu numai că nu și-a cerut scuze pentru articolul de zilele trecute ci, a trecut iar la atac, printr-un nou articol! Doamna Cristiana Sabău, vă rog mult, nu-i mai învrăjbiți pe românii de acasă împotriva celor din Diaspora! Nu este drept ceea ce faceți! Ce aveți de câștigat? Parcă ați stat la pândă, să „prindeți” un accident în care a fost implicat un român care muncește pe „afară”, ca să săriți într-un picior și să bateți, bucuroasă, din palme: „vedeți? am avut, sau nu, dreptate?” După materialul din data de 31 decembrie, în care, pur și simplu v-ați bătut joc de toată Diaspora românească, această remarcă cu care însoțiți știrea, citez: „Din ciclul: am avut sau nu dreptate?” a inflamat din nou spiritele. De ce atâta răutate din partea dumneavoastră, împotriva oamenilor plecați pe alte meleaguri?

ALTE  COMENTARII  ROMÂNEȘTI – Eu nu am spus că reprezint sau că sunt vreun presupus lider al diasporei. Nici nu aș fi avut cum. Am cerut doar doamnei Cristiana Sabău să prezinte scuze publice diasporei. Pentru că, dacă veți avea răbdarea să citiți comentariile la articolul (pe facebook) despre care se tot vorbește, veți vedea că 99% dintre comentatori au fost împotriva exprimării doamnei jurnaliste și s-au considerat lezați. În opinia doamnei Sabău, românii din străinătate șterg la fund bătrâni, dau cu mopul și nu sunt doriți de sărbători, în România. Comentariile pot fi citite aici. https://www.facebook.com/TimpOnline/posts/916673765085455 De dimineață, sunt sabotat pe pagina site-ului. Nu mai sunt lăsat să comentez. Mașinăria de propagandă anti-diaspora s-a pus în funcțiune. Cineva o sfătuia acolo pe doamna jurnalist să mă dea în judecată. Pentru ce, nici el nu știe. cică aș fi jignit-o. Tot eu! emoticon smile Chiar o rog pe doamna Cristiana Sabău să mă dea în judecată. Dacă va face acel pas, o voi da și eu în judecată, foarte simplu, pentru denigrare. Vom merge până la Strassbourg. Aaaa. și încă ceva, toți postacii de pe pagina site-ului nu au poze, nu au figură, sunt doar conturi fără poze, după cum bine puteți observa. Iar doamna Cristiana triază comentariile. emoticon wink Și iată că doamna Cristiana Sabău a reușit ce și-a propus! Să ne dezbine, să stârnească ura românilor rămași în țară împotriva celor din diaspora și să obțină trafic! Reamintesc: În anul 2015, Cristiana Sabău, ”Jurnalista bunei guvernări” a hotărât să publice un articol în care să arunce cu cât mai mult noroi posibil în diaspora românească. I-a catalogat pe românii care lucrează în străinătate INCULȚI, ”BĂȘTINAȚI EUROPENIZAȚI” ce au venit acasă, de sărbători, în ”HOARDE, CU MULȚI EUROI ÎN BUZUNARE ȘI CU FOARTE MULT TUPEU”. Doamna ”jurnalist al bunei guvernări” nu se oprește aici. Scrie că românii ”din afară” ”SUNT TRATAȚI CA NIȘTE SERVITORI”, pentru că nu au școală, că ”MUNCESC PĂMÂNTUL ALTORA”, ”SPALĂ BĂTRÂNII LA FUND”, ”DAU CU MOPUL” DAR NU AU HABAR DE CULTURA ȚĂRILOR ÎN CARE TRĂIESC ȘI NU AU VIZITAT VREUN MUZEU. Seară bună!

AM  CITIT  CĂ… –  „Comisia medico-științifică a Sanctuarului de la Lourdes a recunoscut un nou miracol. Aceasta este a 69-a vindecare inexplicabilă din punct de vedere științific, de când a fost înfiinţat Biroul Medical. Miracolul, de data aceasta, i s-a întâmplat unei femei italiene, Danila Castelli, vindecată în mod uluitor, instantaneu și fără nici o urmă de dubiu de o formă gravă de cancer. Femeia, soția unui ginecolog, mamă a patru copii, venise în 1989 să se roage în grota în care Fecioara i-a apărut Bernadettei Sobirou pentru a cere vindecare. Este o poveste despre credință și rugăciune, când se părea că pentru Danila nu mai exista nici o speranță. Calvarul său începuse cu câțiva ani mai devreme, iar medicii nu i-au mai dat nici o şansă. Fusese, de asemenea, supusă unei intervenții chirurgicale complexe, dar fără succes. Călătoria, de la casa sa din Beresford în orașul din Pirinei, o planificase din cauza disperării, pentru a cere curajul de a înfrunta moartea. Dar aici s-a întâmplat minunea.”

PATRIOTISM  –  Francezii folosesc la mișto numele Dorna – laptele și produsele vin din Polonia. Petrea Dulgheru, fost director al Direcției Sanitar-Veterinare din județul Suceava, cunoscut medic veterinar a dezvăluit în direct duminică la emisiunea „Viața Satului” de pe TVR 1: „Am ajuns acum, că în bazinul Dornelor nu mai este nici o fabrică de lapte și vine lăpticul, brânzica de Dorna din Polonia. Deci toată zona Dorna nu mai are nicio făbricuță de lapte, nu se mai fabrică nici o brânzică din România, vine brânzică din Polonia. Asistentul meu a plecat în Polonia și i-a învățat pe ăia să facă brânză și acum vine brânză cu marca LaDorna și se vinde în toți munții Dornelor”, a declarat cunoscutul medic veterinar din Suceava. Specialistul apreciază că efectul importurilor masive se vede în scăderea efectivelor de animale. „Este un dezastru pentru viitorul muntelui și în județul Suceava și în România. Dacă în Suceava, acum trei ani erau 180.000 de bovine, în prezent efectivul a scăzut la 150.000 iar în următorii ani nu vom mai avea nimic”, a concluzionat Petrea Dulgheru. Importurile de lapte și de lactate cresc de la o lună la alta, în timp ce prețul laptelui la poarta fermei românești scade. Rezultatele? Falimentarea producătorului român, extincția produselor românești, împingerea populației la consumul produselor străine, altfel spus la cheremul străinilor. „Tot ce-i românesc, nu piere…” , nu-i așa? Pe site-ul oficial al producătorului francez, o inșiruire de minciuni sfruntate: „Când sunt întrebaţi de LaDORNA, prima reacţie a oamenilor este aceea de a vorbi despre încredere, despre calitatea produselor noastre şi zona curată din Vatra Dornei, locul în care este produs laptele LaDORNA. Spiritul inovator face din LaDORNA un specialist în producţia de lactate, lucru demonstrat de portofoliul larg de produse. În România LaDORNA are mai multe fabrici, majoritatea situate în partea de nord-est a ţării, o zonă recunoscută şi cu tradiţie în producţia de lactate. Nucleul companiei este reprezentat de producţia laptelui UHT, LaDORNA fiind primul producător de lapte UHT din România, cu o investiţie de tip greenfield realizată în zona Vatra Dornei.”

CRISTIAN  GABRIEL  GROMAN  lucrează la PHS Greenleaf, Londra, este poet, pianist și absolvent de Carabella…