Cristian Gabriel GROMAN – Londra la pas…

Gabriel_GromanDESPRE FERICIRE – În clasamentul celor de la Națiunile Unite ”World Happiness Report 2016” cei mai fericiți oameni sunt cei care trăiesc în Danemarca. Astfel, danezii îi surclasează pe elvețieni (anul acesta sunt pe locul doi), care se situau pe primul loc anul trecut. Pe locurile următoare sunt țări nordice, precum Islanda, Norvegia și Finlanda (pozițiile 3, 4 și 5), Canada pe locul 6, SUA pe 13, Germania pe 16, în timp ce Anglia se află pe locul 23, Franța pe 32 și Italia pe 50. România se situează pe poziția 71 (din 157), deasupra Ungariei, Greciei și Croației, iar pe ultimele locuri se află Afganistan, Togo, Siria și Burundi. Primul clasament de acest fel a fost publicat de Organizația Națiunilor Unite la data de 1 aprilie 2012. Se iau în calcul mai mulți factori: economici, psihologici, de sănătate, nivel de trai, statistici, etc.

RECLAMĂ  AMICALĂ  –  Numărul 41 al ziarului Anunțul Românesc, la 2 ani de la prima apariție… În paginile 2-3 veți găsi un interviu cu doamna Claudia Cîrlig, inițiatoarea proiectului ”Povești spune-n românește”, proiect ce aduce teatrul românesc la Londra. Ziarul Anunțul Românesc se poate găsi în toate magazinele românești din Londra, în curând și în alte orașe din Marea Britanie. Pagina de facebook a ziarului aici: https://www.facebook.com/Ziarul-Anuntul-de-UK-64326184572…/…

VESTE BUNĂ – Seara poți mânca orice vrei, în orice cantitate! Dacă îți place carnea de pui, află că poți mânca un pui mare întreg, cu fulgi cu tot! Chiar și noaptea, când toți ceilalți dorm. Cu o singură condiție: să fii bufniță. Dacă ești om, lucrurile stau altfel. Vino să vezi cum…

DOR DE ACASĂ – Un cozonac ți-ar putea face la fel de mult rău ca un pachet de țigări. Un studiu american foarte recent sugerează un risc de cancer pulmonar crescut cu 49 % la nefumătorii care mănâncă alimente cu index glicemic mare, față de nefumătorii care se abțin de la astfel de alimente. Aveți grijă cât cozonac „fumați” de Paște, dacă țineți la plămânii voștri.

AM TRĂIT S-O VEDEM ȘI PE ASTA! – S-a pus LACĂT și pe izvoarele naturale minerale și se poate bea din ele doar pe bază de CARTELĂ. Și CU MĂSURĂ! Aceste izvoare sunt de sute de ani, de mii de ani și sunt renumite pentru proprietățile lor terapeutice, curative. Oare, până unde poate merge NEMERNICIA celor ce se perindă pe la putere?
Cele 16 Izvoarele de la Olăneşti, supranumite şi „Izvoarele de aur”, sunt recunoscute pe plan mondial pentru tratarea bolilor gastro-duodenale, hepatice, renale şi alergii de orice fel. Cel mai cunoscut şi medaliat este Izvorul 24, pe care Ion Tudor l-a închis în anul 2009 pentru a-l folosi doar el, Mugur Isărescu și apropiații lor.

LIBERTATEA CUVÂNTULUI ÎN LONDRA? NU MAI EXISTĂ! A FOST, CU MULT TIMP ÎN URMĂ! – Dacă spui ceva împotriva lor, rişti să te trezeşti cu beregata tăiată. Păi, e normal aşa ceva într-o ţară europeană? Video primit pe mail:. FREEDOM OF SPEECH IN LONDON? NOT ANYMORE! WAS LONG TIME AGO! Received by mail 10 minutes ago:
”***MUSLIMS IN EAST LONDON: VIOLENCE, RACISM, BIGOTRY AND HOOLIGANISM*** Britain First held a peaceful protest in East London and we were violently attacked by hundreds of Muslim extremists who caused serious disorder. Islamists threatened death. Muslim councillor refused to shake a woman’s hand. Female activists were kicked and punched. Several Britain First activists were injured. Criminal damage inflected on our vehicles. Muslim racists attack innocent English lad.”

DEH… –  Când e an electoral, se fac tot felul de declaraţii şi se ”periază” iar DIASPORA… Toţi reapar doar în preajma alegerilor. Vin în mijlocul diasporei, fac promisiuni, poze şi apoi nu mai auzi de ei încă 4-5 ani. Iată, ”Declarația de la Torino: părăsirea țării de către milioane de români, vina exclusivă a statului român iresponsabil și corupt.”

COMERCIALĂ – Bălegar de vacă NATURAL la cutie, nou produs în supermarket la Milano… Real Shit se vinde la conservă în magazinul alimentar Eataly Megastore din Milano. În cutii e bălegar de vacă, care este folosit pentru fertilizarea și creșterea plantelor. O cutie costă 8,9 euro. România ar fi putut produce milioane de astfel de cutii şi exporta mii de tone de asemenea produs. Şi mai bun e amestecul. Ştiu eu o reţetă, de la bunici, de la ţară (de vacă, de porc şi de găină) . Italienii habar n-au. Nu ştiu ei d’astea!

O REȚETĂ DE LA LONDRA – Este vorba despre o rețetă concepută de un cercetător bulgar, profesorul Hristo Mermerski, care și-a câștigat denumirea de „remediu revoluționar” pentru faptul că a vindecat de cancer numeroși oameni. „Acesta este un aliment pentru vindecarea întregului organism, un aliment care are ca efect retragerea cancerului”, susține profesorul Mermerski. Secretul constă în faptul că preparatul curăță vasele de sânge, rinichii și ficatul, vindecă inima și crește imunitatea. De asemenea, îmbunătățește activitatea creierului, sprijină memoria și previne infarctul sau accidentele vasculare cerebrale. Mulți oameni susțin cu convingere că ar fi cel mai eficient remediu împotriva tuturor tipurilor de cancer.
Ingrediente: 15 lămâi proaspete, 12 căței de usturoi, 1 kg de miere, 400 de grame de grâu încolțit și 400 de grame de nuci proaspete. ‘

ANIVERSARE  TRISTĂ – Radu Câmpeanu a împlinit 94 de ani. În stilul lor caracteristic, liberalii îl ignoră pe cel care a reînfiinţat partidul şi care şi-a consacrat întreaga viaţă, în exil şi în ţară, pentru promovarea ideilor liberale. La venerabila sa vârstă, Radu Câmpeanu, rămas văduv după decesul admirabilei sale soții Dina, suferă de Alzheimer şi nu mai reuşeşte să-şi reamintească aproape nimic. Noroc cu câţiva apropiaţi care îl protejează şi îl ajută, fiindcă alde Gorghiu şi Blaga numai la el nu se gândesc. Dar veţi vedea ce simpozioane şi dezveliri de busturi vor organiza liberalii după dispariţia marelui om. Fiindcă aşa e la români.

CRISTIAN  GABRIEL  GROMAN  lucrează la PHS Greenleaf, Londra, este poet, pianist și absolvent de Carabella…