Diana DĂSCĂLESCU – Despre haine și ceilalți

diana_dascalescuAm tot auzit pe la colțuri că eu nu sunt la modă, pentru că nu îmi cumpăr niciodată „ce se poartă”. Îmi aleg ținuta în fiecare dimineață în funcție de timp și de starea de spirit din acel moment. Nu mă îmbrac niciodată în funcție de ceea ce spune la tv sau pe vreo rețea de socializare o vedetă „dinasta” scoasă peste noapte.

Nu mi-a plăcut niciodată să fac același lucru pe care îl fac toți cei din jurul meu, simt nevoia să fiu altfel. Și nu mi-a plăcut niciodată să fac ceea ce spune cineva, mai ales dacă este vorba de vreo „vedetă”  care nici măcar nu știe să vorbească gramatical (dar apare la tv). Sunt de părere că vestimentația ne caracterizează starea de spirit la un moment dat și reflectă personalitatea. Ea trebuie să fie utilă și plăcută pentru cel/cea care o poartă.

Nu ar trebui să ne lăsăm influențați de ceea ce spune X sau Y despre modul în care ne purtăm hainele. Ăștia vorbesc precum papagalii și faptul că ne afectează emoțional bârfa lor este ca meiul pentru ei, îi antrenează, îi hrănește și îi menține în formă. Nu contează cine suntem pentru alții în funcție de stilul vestimentar pe care îl adoptăm, contează dacă suntem pentru noi înșine cine și cum vrem să fim.

Sunt convinsă că unii dintre cei care citiți acest articol v-ați prins de treaba asta de mult, dar poate acesta este un mod de a-i face pe cei „mai mici” care nu si-au dat încă seama să realizeze că nu are importanță părerea celorlalți. Fiți cine vreți, faceți ceea ce vă place și vă face să vă simțiți oameni, nimeni nu este mai important decât voi înșivă! Realizați acum că sunteți importanți pentru voi, până nu e prea târziu!

DIANA DĂSCĂLESCU este elevă, în clasa a XII-a, la Colegiul Național „Constantin CARABELLA”, din Târgoviște…