Dorin TUDORAN – Certocrația

dorin_tudoran_76_1

O păcăleală: „Dacă el vine, eu plec…”

by Dorin TudoranonSeptember 5, 2016

Campaniile electorale sunt pline de episoade penibile. În Statele Unite, multe dintre aceste spectacole de prost gust sunt oferite de vedete ale industriei de divertisment. Dar și de alte ”vedete”.

Mereu la modă, nu avea cum să lipsească tocmai acel ”Dacă X devine președinte, eu plec din țara asta”. Iată câteva nume care își fac bagajele pentru eventualitatea că Donald Tramp devine președinte.

Whoopi Goldberg ne anunță: “Maybe it’s time for me to move, you know. I can afford to go.”

Nu mă îndoiesc că își poate permite. O destinație potrivită pentru amuzanta actriță cred că ar fi Cuba, fiindcă Whoopi, în calitate de analistă politică, mărturisea cândva că: “I don’t really view Communism as a bad thing.”

Alarmat rău de tot este și reverendul Al. Sharpton, un escroc despre ale cărui “performanțe” puteți găsi amănunte AICI.

Iată ce zice: “If Donald Trump is the nominee … I’m also reserving my ticket to get out of here if he wins. Only because he’d probably have me deported anyhow.”

”Deportat” ori plecat de bună voie, eu, unul, nu l-aș lăsa să ne părăsească înainte de a plăti măcar cele patru milioane și jumătate de dolari datorați IRS-ului pentru neplata taxelor. Ar mai fi și niște ani de pușcărie la care se califică, dar să nu fim prea cruzi cu faimosul “activist pentru drepturi civile”.

dorin_tudoran_76_2

Desen & © – DION

Cher este și ea pe picior de plecare, și nu chiar oriunde: “If he were to be elected, I’m moving to Jupiter.“

După atâtea operații estetice mă întreb care din versiunile Cher se va instala pe Jupiter și unde se vor expatria celelalte 30 – 40 de “variante” Cher. De când mă știu, mi-a plăcut Cher, dar nu mă văd în stare de o călătorie spre Jupiter spre a-i spune “Vino, bre, acasă, nu te mai da în spectacol aici, printre necunoscuți.”

Năbădăioasa Miley Cyrus nu doar că promite să părăsească Statele Unite, dar ne reamintește că ea când spune o vorbă, vorbă e: “Honestly f—k this s—t I am moving if this is my president! I don’t say things I don’t mean!”

Honestly? Doctorii care au tot “întremat-o” au altă părere.

Am două vești pentru admiratorii acestor zbuciumați: una – bună; cealaltă – și mai bună.

Prima – Donald Trump nu va ajunge președinte. A doua – chiar dacă ar ajunge, niciuna dintre vedetele atât de zbuciumate azi nu se va expatria. De ce?

Hai că știți. Unde dracu, Doamne, iartă-mă!, pe ce planetă mai poți face munții de bani pe care-i fac asemenea vedete, chiar și când se dau în stambă? Totuși, dacă s-ar ține de cuvânt, am putea afla dacă țara asta chiar s-ar prăbuși fără ele.

Nu-i cred nici pe cei care se pregătesc să se expatrize, dacă Hillary Clinton ajunge la Casa Albă. Se vor obișnui rapid cu ideea că Bill Clinton are șarm și în calitate de Prim Domn.

Doar Gore Vidal s-a ținut de cuvânt, dar el era din altă familie de spirite decât acești “disperați” de doi poli politici.

Dorin Tudoran

DORIN  TUDORAN este un important poet, eseist, publicist și disident politic român. Suntem onorați că Domnia Sa a acceptat să preluăm, în CULTURA  DE  SÂMBĂTĂ,  texte din CERTOCRAȚIA ( aici postăm și ne umplem de blogdaproste )…