Eduard CHIȚESCU – Totul e posibil

C:\Users\Ionut\AppData\Local\Microsoft\Windows\Temporary Internet Files\Content.Word\16473355_1870776653204328_7150353823399721423_n.jpg„Omul cât trăieşte învaţă şi tot moare neînvăţat.” (proverb românesc)

Nu mă văd învățând ore in șir, dar mă văd învățând practic și înțelegând ce se întâmplă. Este o mare problemă cu materia predată la școală în exces. Ce vor elevii, este să aplice practic aceste lucruri și totul sa fie mai distractiv. De exemplu, dacă jucăm un joc care ne place, reținem mai repede și mai ușor regulile acestuia.

Școala, ca idee nu este inutilă. Este un concept extraordinar. Datorită acestui cadru mi-am putut forma prietenii, legături și așa mai departe… Ce am constatat însă, e că, informațiile predate într-o proporție mare nu ne ajută, sunt inutile. Cei 12 ani de școală ar trebui să ne pregătească pentru viață, pentru viitor, pentru a ne descoperi pasiunile, nu pentru a irosi timpul degeaba.

Toți ne vedem peste câțiva ani ajunși departe, însă nu totul este astfel. Trebuie depusă multă muncă și sudoare pentru a ajunge undeva. Ce exemplu vom da copiilor noștri dacă nu avem diplomă de bacalaureat ca ,,examen al maturității” ? Oare o fi chiar așa ?

Mie îmi place foarte mult matematica. Am îndrăgit-o pentru că mă ajută să îmi dezvolt abilități din cele mai diverse. Cine știe matematică gândește mai rapid, are o minte dezvoltată care îl ajută in viața de zi cu zi. Nu sunt mulți care o tolerează la școală, dar aceasta este foarte benefică omului și creierului acestuia.

În curând voi susține evaluarea naționala pentru alegerea liceului. Abia aștept să vină vara, să trec peste acest an și să mă bucur de tot. Îmi doresc să ajung undeva unde unii doar ar visa. Nimic nu este imposibil. Totul poate fi al nostru.

EDUARD CHIȚESCU este elev în clasa a VIII-a și tânărul nostru colaborator