INVITAȚIE LA TEATRU

 

Stofă de Star – o nouă premieră la Sala Studio a Teatrului „Tony Bulandra”

Stofă de star Joi 29 Ianuarie și Sâmbătă 31 Ianuarie, la orele 19:00, în Sala Studio a teatrului au avut loc avanpremiera și respectiv premiera spectacolului „Stofă de Star”, pe un text de Mattias Andersson, în traducerea lui Carmen Vioreanu. Piesa „Stars Wanted” a autorului suedez este un text contemporan despre contemporaneitate, o punere în scenă a viselor și aspirațiilor unei generații debusolate.

Spectacolul „Stofă de Star” abordează această temă într-o cheie comică, cu accente de absurd; în fond, echilibrul dintre aceste două forțe a fost mereu unul spectaculos. Într-un spațiu strâmt, neobișnuit, se întâlnesc patru personalități puternice, patru indivizi hotărâți să câștige. Ce să câștige, nu știu. Pe cine să impresioneze, nu știu. Nu știu aproape nimic, dar se străduiesc să afle. Veniți la Sala Studio a Teatrului Tony Bulandra, să vedem împreună ce vor descoperi.

Regia: Mircea LASLO; Scenografia: Miruna DUNU; Costumele: Miruna DUNU și Maria NICOLA; Light design: Oana CAIBĂR; Sound design: Andrei MIHAI

Distribuție: Radu CÂMPEAN, Ilie GHERGU, Maria NICOLA, Mircea SILAGHI

Tu alegi ce vrei să vezi!

Tu alegi ce vrei să veziÎncepând cu data de 26 ianuarie, în fiecare ultimă zi de luni a fiecărei luni, Teatrul Tony Bulandra propune să vă implicați activ în stabilirea repertoriului  stagiunii viitoare. Astfel, sub genericul : “Tu alegi ce vrei să vezi!”, vă invită la o serie de cinci spectacole lectură, în care vă prezintă, în premieră națională, cinci titluri importante ale dramaturgiei contemporane universale. Dumneavoastră nu va trebui decât să participați și să alegeți textul pe care vreți să-l vedeți pus în scenă.

Luni, 26 ianuarie, a fost prima provocare: AMAZONIA, de Michal Walczak. Au citit actorii: Liviu CHELOIU, Mircea SILAGHI, Cristian OLARU, Ilie GHERGU, Cosmina LIRCA, Maria NICOLA și  Radu CÂMPEAN, în Sala Mare a teatrului.

Despre autor: Michal Walczak (născut în 1980) a studiat regia de teatru la Academia de Teatru din Varșovia și este unul dintre cei mai prolifici dramaturgi din tânăra generație. A debutat în 2001 cu piesa SANDBOX, o poveste despre incapacitatea LUI și a EI de a comunica emotional și de a (se) iubi. Textul s-a bucurat imediat de succes, fiind montat in 11 teatre din Polonia și SUA și tradus în germană, engleză, maghiară, ceha și italiană.

Despre text: AMAZONIA este ultimul lui text dramatic important, scris în 2009, o veritabilă saga a individului rătăcit în jungla urbană a derizoriului.

Teatrul Tony Bulandra – Programul lunii februarie

Program