Invitaţie la teatru

 

Program teatru

 

1. O NOUĂ PREMIERĂ LA TEATRUL „TONY BULANDRA” – TÂRGOVIȘTE

TOM ȘI JERRY – Moarte, muzică și hohote

TB 1

Stagiunea 2014/2015 a început în forță la Teatrul Municipal „Tony Bulandra” cu două premiere puternice – „A Douăsprezecea Noapte” în regia lui Di Trevis și „Dis de Dimineață” în regia Alexandrei I. Popescu – iar echipa noastră nu are nicio intenție de a lua piciorul de pe accelerație. Marți, 18 Noiembrie la ora 19:00 a avut loc, așadar, premiera spectacolului „Tom și Jerry”, în regia lui Chris M. Nedeea – o comedie muzicală neagră, cu accente de teatru de Broadway susținute de o distribuție de zile mari.

Cătălin Mareș și Dan Clucinschi sunt Tom și Jerry, doi asasini plătiți obișnuiți, încercând pur și simplu să-și facă meseria cât de bine pot, cu toate problemele ei cotidiene și cu toate riscurile specifice. Rutina zilnică: trezit, verificat echipamentul din dotare, cocaină, condus, radio, job, cocaină, job, radio, alcool, familie, verificat echipamentul din dotare, somn.

 Textul spectacolului este scris de Rick Cleveland, scenarist câștigător al premiului Emmy pentru serialul The West Wing și autor a numeroase episoade din serialele Six Feet Under și Mad Men, pentru care a câștigat premii importante în Statele Unite. În consecință, „Tom și Jerry” este un tip de spectacol arareori întâlnit pe scenele din România, având acel spirit dinamic american, acea combinație unică de umor și de dramatism care ne capturează atenția aproape în fiecare zi în fața micului sau marelui ecran.

 Chris M. Nedeea este un regizor despre care s-ar putea spune că este specializat pe comedie și pe montarea de texte contemporane, relevante, prezente și imediate. Cu alte cuvinte, regizorul ideal pentru montarea acestui text, ale cărui treceri sunt marcate muzical de live band-ul á la Blues Brothers, acompaniind cântecele (de lebădă) ale personajelor.

TB 2

DISTRIBUȚIE:
TOM – Cătălin Mareș, JERRY – Dan Clucinschi, TONY – Radu Câmpean, KARL – Sebastian Marina, ELVIS – Ionuț Constantinescu, VIC – Liviu Cheloiu, ELAINE – Ioana Grigoriu Farcaș

În alte roluri /apariții:
Miruna Vâju, Cristian Olaru, Mircea Silaghi, Costin Cambir, Mihai Bălăceanu, Momo Sanno, George Puiu

LIVE BAND:
George Puiu – chitară / Radu Câmpean (+ Dan Clucinschi + Liviu Cheloiu) – tobe / Mircea Laslo – chitară + voce
Regia și scenografia: Cristian Nedea
Asistent regie/ scenografie și concept video: Cristina Maria Chirilă
Coregrafia – Momo Sanno
Light-design – Adrian Dragomir
Sonorizare – Andrei Mihai / Cătălin Buzea

TB 3

Playlist:
1. IMAGINE (John Lennon) – voce: Radu Cîmpean
2. EVERYBODY NEEDS SOMEBODY TO LOVE (Blues Brothers) – voce: Mircea Laslo
3. THE PASSENGER (Iggy Pop) – voce: Sebastian Marina / Ioana Farcaș
4. BLUE SUEDE SHOES (Elvis Presley) – voce: Ionuț Constantinescu
5. KNOCKIN’ON HEAVEN’S DOOR (Guns’N’Roses) – voce: Costin Cambir
6. WONDERFULL TONIGHT (Eric Clapton) – voce: Dan Clucinschi
7. HIT THE ROAD JACK (Ray Charles) – voce: Ioana Farcaș / CostinCambir
8. WHAT A WONDERFULL WORLD (Louis Armstrong) – voce: Liviu Cheloiu
9. BANG BANG (Nancy Sinatra) – voce: Ioana Farcaș
10. I PUT A SPELL ON YOU (Nina Simone) – voce: Sebastian Marina
11. ALL RIGHT NOW (Free) – voce: Mircea Laslo
12. MY WAY (Franck Sinatra) – voce: Cătălin Mareș / Dan Clucinschi

2. ANIVERSAREA DE 75 DE ANI A MAESTRULUI BORIS PETROFF LA TÂRGOVIȘTE

CUM VĂ PLACE, reprezentația finală – 24 Noiembrie 2014

TB 4Anul acesta, pe data de 4 Noiembrie, Maestrul Boris Petroff a împlinit șaptezeci și cinci de ani de viață și cincizeci de ani de carieră. Teatrul Tony Bulandra Târgoviște este onorat să îl aibă printre mentorii și prietenii săi pe marele și blândul actor, capabil să ne aducă zâmbetul pe buze și sclipirea din ochi la fiecare apariție pe scenă și la fiecare discuție din culise. De aceea, ne-am dorit să-l sărbătorim, pe el și întreaga sa carieră, pe data de 24 Noiembrie, cu spectacolul „Cum Vă Place” de William Shakespeare, în regia Ancăi Ciuclaru, în care Maestrul Petroff joacă rolul ducelui exilat, plin de noblețe și de înțelepciune.

Și fiindcă a fost o sărbătoare, Maestrul Petroff a fost omagiat de mulți dintre prietenii și colegii săi de generație, cu care publicul târgoviștean a avut ocazia să se întâlnească poate pentru prima oară. Ileana Lucaciu, Alice Georgescu, Voicu Hetel, Liliana Donici, Marioara Sterian, Sibylla Oarcea, Cristian Irimia, Viorica Bantaș, Louise Dănceanu, Gelu Nițu, Natalie Ester, Gabriel Iencecși Constantin Cojocaru – toți au participat la spectacolul „Cum vă place” de pe 24.11, iar surprizele nu s-au oprit aici.

TB 5

 

3. VIVAT REVISTA!

 Joi, 4 Decembrie 2014 în Sala Mare a Teatrului Tony Bulandra, ora 19:00.

Teatrul Tony Bulandra vă pregătește un spectacol extraordinar, cu participarea celor mai mari nume din Teatrul de Revistă românesc: Stela Popescu și Alexandru Arșinel! Teatrul de revistă este poate cel mai bun liant între artiștii scenei și public, cel mai deschis, imediat și accesibil tip de spectacol, înglobând tot ceea ce creează fascinație, entuziasm și amuzament în Teatru. Veniți să vedeți un eveniment electrizant, cu o distribuție de excepție, cu muzică, cu dans și cu umor nemaipomenit, o sărbătoare a Teatrului de Revistă la cel mai înalt nivel, cu cea mai mare apropiere de public!

Distribuție:

STELA POPESCU şi ALEXANDRU ARŞINEL,

VASILE MURARU,

CRISTINA STAMATE,

ALEXANDRU LULESCU,

ADRIANA TRANDAFIR,

VALENTINA FĂTU,

ANAMARIA DONOSĂ,

LILIANA MOCANU,

CRISTIAN SIMION și NAE ALEXANDRU

Cântă: IRINA IONESCU, BIANCA SÂRBU, ALIN GHEORGHIŞAN

Ansamblul de BALET al Teatrului de Revistă “Constantin Tănase”

Solişti: Iulian Scripca, Cristina Marin, Alexandra Iuliana Iosib.

Coregrafia: Cornel Popovici și Eduard Edy Chiriţescu (asistent coregraf)

Scenografia: Ana Iulia Popov

Aranjamente muzicale: Dan Dimitriu

Regia artistică: CEZAR GHIOCA

 

4. BACANTELE – ULTIMUL SPECTACOL

JOI, 27 NOIEMBRIE, ORA 19:00, Sala Mare

TB 6

Cel mai longeviv spectacol din repertoriul Teatrului Tony Bulandra, a revenit la Sala Mare, pentru ultima oară în acest an. În regia lui Mihai Măniuțiu, regizor laureat cu Premiul Uniter, spectacolul este unul din cel mai apreciate din teatrul românesc al ultimilor doisprezece ani, fiind câștigător al unor premii internaționale în Turcia și Macedonia. Este un spectacol intens, copleșitor, cu o coregrafie deja legendară – un adevărat tur de forță actoricesc.
Distribuția: Corneliu JIPA, Sebastian BĂLĂȘOIU, Liviu CHELOIU, Radu CÂMPEAN, Cristian OLARU, Ilie GHERGU, Maria NICOLA, Antonia IONESCU, Daniela Ruxandra MIHAI, Grațiela TEOHARI, Ioana FARCAȘ, Delia LAZĂR, Miruna VÂJU, Lăcrămioara BRADOSCHI