Mariana OPREA STATE – Artificii de lângă serele cu flori

 

Mariana_StateAm spicuit de prin ştirile zilei de ieri, 01.04.2015, câteva care mi s-au părut mai interesante, prin implicaţiile lor profunde, asupra societăţii româneşti:

  1. Ministerul Educaţiei Naţionale a luat zilele acestea hotărârea istorică de a elabora, pentru toate nivelurile de învăţământ, programe şcolare care adoptă modelul finlandez de educaţie, datorită performanţei, a succesului acestuia în rândul europenilor implicaţi într-un fel sau altul, în procesul de învăţământ.
  2. Desfiinţarea Colegiului Medicilor din România a fost ştirea bombă a dimineţii, egalată poate ca surpriză, doar de decizia Ministerului Sănătăţii de a înlocui acest for medical, cu unul alcătuit din pacienţii care au avut de suferit de pe urma lipsei de profesionalism, de responsabilitate sau, în unele cazuri, chiar de calităţi morale minime, ale unora dintre cadrele medicale de la noi.
  3. Reţeaua penitenciarelor de la noi va fi extinsă, ca urmare a ultimei hotărâri a Consiliul Superior al Magistraturii, în direcţia apărării reputaţiei profesionale, a independenţei şi imparţialităţii judecătorilor. Aceştia au solicitat printr-un memoriu înaintat forului amintit, pedeapsa cu închisoare pe termen maxim, pentru toţi aceia dintre ei care favorizează, tergiversează sau dau decizii contradictorii.

Ei bine, da! Aşa e! V-aţi prins că nu aţi fost teleportaţi, în timp ce voi dormeaţi (pentru a parafraza un titlu de film), în cine ce paradis de prin lumea asta! A fost doar încă o zi (din lungul şir, al căror număr l-am pierdut) a PĂCĂLELILOR…