Marius Alexandru DINCĂ – Mă-ntorc la tine iar şi iar…

 

 Alexandru_DincăŞi zic să ai răbdare cu ea. Poate că pare o persoană dificilă, dar cu răbdarea o să descoperi că este extraordinară, sensibilă, iubitoare şi amuzantă. Ai răbdare cu ea pentru că o sperie senzaţia de eşec, e vulnerabilă şi poate n-a fost fata care a avut parte de iubiri ca-n filme.

„Unde ai fost toată viaţa mea?” Poate fi o frază auzită mai mereu în acel moment în care ţi se descrie cu totul. Şi-ţi spune că-i place aia şi aia şi că ar vrea să alerge fericită cu tine în suflet şi-n privire în locuri frumoase. Şi tu să stai cuminte şi să o priveşti cu dragoste în suflet şi să-ţi dai seama că e persoana accea ruptă din basme, că aia şi aia îţi place şi ţie şi îţi dai seama că lucrurile de care sunteţi atraşi vă apropie destul de mult.

I-am spus că-i iubesc nebunia. Şi răutatea ascunsă prin venele ei delicate. A fost surprinsă. Mi-a spus că e prima dată când aude ceva de genul acesta şi repede i-am dat replica spunându-i că ceva nebunesc e al naibii de interesant şi de atrăgător.

Nu te-am luat în seamă când am dat de tine prima dată. Probabil nici tu pe mine. Eram prea atraşi de viaţa din propriile universuri. Apoi toată această separare a devenit curiozitate. Am început să ne împărţim cuvinte şi vorbe calde şi nici nu mi-am dat seama cât de mult am evoluat şi ne-am apropiat într-un timp aşa de scurt. Dar e o potriveală frumoasă între noi. Şi venim din locuri diferite, dar împreună suntem destul de bine. Fascinantă potriveala asta… Semănăm deşi nu avem acelaşi sânge prin vene.

Mă uit la tine şi îmi vine să te prind de mână pentru că nu e doar atracţia simplă pe care o simt pentru alţi oameni, nu e doar dorinţa de a petrece o seară cu tine, ca mai apoi să plec şi să-mi văd de drum. Eşti tu. Aşa cum eşti, îmi prinde bine bine, şi nebunia ta, şi liniştea pe care o ai în suflet.

Ai apărut din senin şi nu ştiu cum o să fim mai departe. Dar de aceasta ne vom da seama treptat. Şi îmi convine prezenţa ta pentru că nu e o iluzie, ci e ceva ce mă face să simt că am control asupra lucrurilor. Îmi place să tac şi să te privesc admirativ. Îmi place să te am aproape, să încerc să te ocolesc, ca mai apoi să privesc cu drag cum mă întorc la tine.

Nu vreau să te sufoc cu iubirea mea. N-o să fiu paranoic sau isteric. Îţi spun că sunt cuminte, că vreau să-ţi fie bine, că nu am în cap planuri ciudate. Îţi spun mereu să ai grijă de tine, pentru că nu ştiu de ce, dar îmi eşti dragă şi m-am propiat de tine prin lucruri simple.

Frumos, nu?

Şi-mi place aroma ta, prea bună pentru un sfârşit de noiembrie. Aş vrea să nu te transformi în regret. Şi-atât. Mie cumva îmi convine să te am în suflet, să te regăsesc în melodiile frumoase din căşti şi-n versurile de la ArcticMonkeys. Pentru un univers aşa de mare toate acestea sunt lucruri aşa de mici, aşa de fireşti, dar aşa de enorme pentru o mână de om ca mine.

Nu mai ştiu ce am căutat la tine, de-mi lipsea mie, şi nici nu m-am întrebat ce căutai tu la mine, dar ştiu că e frumos ceea ce am şi meriţi să fii iubită de un om bun.

MARIUS ALEXANDRU DINCĂ este proaspăt student, absolvent de Carabellă târgovișteană și scepticul nostru de serviciu…