Mihai Robert LUNGU – Explorând…

mihai_lunguExplorând timpuri noi… Nu, nu zona, ci momentele pe care le trăiesc în minunatul prezent.

Plecat de acasă, în „floarea vieţii”, aflat pe drumul căutării adevărului meu, viziunii mele, iată-mă ajuns şi în, de mulţi propusă ca fiind, cea mai frumoasă etapă a vieţii unui individ ce alege să-şi clădească viitorul pe traiectorii academice. Senzaţii, trăiri, mirosuri, priviri noi, totul este atât de proaspăt, încât mă simt precum un pescar ce îşi câştigă existenţa din fructele Mediteranei îmbibate de mireasma sa, ce mă îmbată cu fiecare captura nouă.

Este pentru prima dată când mă simt cu adevărat liber, pe cont propriu şi într-adevăr, major, întrucât sunt capabil să-mi asum deciziile şi urmările acestora, dar e puţin ciudat să primeşti libertate deplină dintr-odată, fiind învăţat cu mâna protectoare parental, ce şade de-a dreapta ta dintotdeauna.

Nu-i aşa că e minunat? Toate chipurile astea noi mă încarcă cu energii pozitive şi îmi consolidează motivaţia de a atinge noi meleaguri negândite. Printre ele se numără proaspeţii mei colegi de la facultate, cu care am făcut nişte lucruri foarte tari, încă de la primul contact cu ei. Totul s-a concretizat în cadrul unui eveniment lansat pe facebook, ai cărui organizatori nici nu erau siguri de reuşita acestuia, însă eu m-am bucurat de iniţiativă şi am profitat de ocazie pentru a încerca să-mi testez capacitatea de memorare a multelor nume noi, unele auzite, altele mai puţin comune, să îmi şlefuiesc abilităţile sociale cu nişte necunoscuţi, întrucât a trecut ceva vreme de când am cunoscut persoane noi, dar şi să explorez.  Marea socializare, aşa cum a fost denumit evenimentul aflat în discuţie, a adunat spirite tinere şi minţi deschise către nou pentru un proaspăt început, înainte de debutul oficial de pe 3 octombire, atunci când anul universitar pornește oficial. Am fost surprins plăcut, dar şi puţin speriat de competiţia care mă aştepta, însă dopamina eliberată în corpul meu, pus în faţa unei schimbări radicale, a făcut totul plăcut şi m-a umplut de vibe-uri pozitive şi pline de curaj, curajul de care avem nevoie pentru a ne schimba.

Recunosc că această experienţă mi-a întărit forţele şi m-a pregătit pentru noile provocări care mă aşteaptă nerăbdătoare, asemenea stării mele constante de când m-am mutat spre a-mi urma studiile în domeniul sociologiei, o ştiinţă care mă fascinează pe zi ce trece, fiecare curs alimentandu-mi „foamea” de a cunoaşte şi a înţelege societatea, şi deci, şi pe mine mai bine.

MIHAI ROBERT LUNGU e un… fost „lungan” de CARABELLA, viitor sociolog și, iată, deja senior de CDS…