MIHAI ROBERT LUNGU – Universul e cu tine

 

cs_logo_sq-300Te-ai simțit vreodată respins, exclus? Probabil că-i un lucru normal prin care fiecare individ trebuie să treacă, dar te-ai gândit că poate vina acestei excluderi nu-ți aparține? Nu pot generaliza un subiect atât de delicat, sunt situații și situații, însă, uitându-mă în trecut, pot vorbi din proprie experiență. Ce am învățat? Dacă un lucru nu vine de la sine iar rezultatele întârzie să apară, în ciuda încercărilor tale, probabil că acel lucru nu este potrivit pentru tine. Fie că vorbim de prieteni, de personalitate sau de sentimente, acestea au un fel al lor de a fi dobândite, un farmec aparte. Nu spun că nu sunt anumite lucruri pentru care trebuie și merită să luptăm, însă trebuie să facem diferența între acestea și cele care oricât am încerca nu vom avea parte de ele.

Trebuie să învățăm să ne împrietenim cu universul, căci el ne stă la dispoziție toată viața, noi suntem cei care nu-i vedem nenumăratele încercări de a ne așeza la locul nostru, noi suntem cei care ne împotrivim, noi suntem cei care ne complicam viața, nimeni altcineva nu este responsabil.

Vechiul proverb „cere și ți se va da” este cât se poate de adevărat, cam acesta este mecanismul prin care universul lucrează. Este mai mult decât simplu, însă cu toate astea tot facem în așa fel și ne complicam viața și ne plângem că totul este împotriva noastră. Probabil că am trăit cu toții măcar odată în viață acest sentiment în care ți se prăbușește lumea în cap, în care ai impresia că ești cel mai nefericit om de pe această planetă și toate problemele sunt pe umerii tăi. Un înțelept spunea că dacă ne-am aruncă cu toții problemele într-o încăpere, fiecare ar alerga după ale sale. Concluzia? Orice om întâmpină greutăți pe drumul sau către succes, iluminare sau ideal, ceea ce-i deosebește pe cei ce ajung la linia de sosire, față de cei ce sunt răpuși de probleme pe drum, e felul în care fiecare consideră să le combată. În niciun caz plângându-ne de milă nu vom rezolva niciodată absolut nimic.

Ceea ce, pe moment, ne surâde și ne dorim, aparent, din adâncul inimii este tipul de confuzie cu care mă confrunt în continuare. Să faci deosebirea între ce vrei cu adevărat și ce vrei pe moment înseamnă să știi să comunici cu universul, să-i răspunzi apelului sau neobosit și să-l accepți. Nimic nu este imposibil, atâta timp cât există chemare, pasiune, voința și muncă, acesta este crezul meu, iar dacă se mai întâmplă să-ți schimbi această convingere sfatul meu este să-ți privești în ansamblu viața, să vezi dincolo de aparențe și să descoperi care este cauza reală. Cu alte cuvinte să-ți privești viața dintr-o perspectivă obiectivă, oricât de greu ar părea, este cel mai bun leac către orice problemă.

MIHAI ROBERT LUNGU e un „lungan” de CARABELLA, elev în clasa a XI-a…