Neculai Constantin MUNTEANU – Actualitatea românească

 

Neculai Constantin MunteanuNICI NU ȘTIȚI CE PIERDEȚI! – Dan Diaconescu, cel mai duhnitor gunoi al presei românești, a fost condamnat la o pedeapsă de cinci ani și șase luni de închisoare. Definitiv. Și cu executare! Pentru șantaj practicat tocmai la televiziunea poporului. Urmează a fi încarcerat chiar în cursul zilei de astăzi! Mai bine mai târziu… Chiar și prea târziu…

O DECORAȚIE PENTRU GHEORGHIȚĂ – După Sorin Apostu, Dan Voiculescu, Adrian Năstase, Relu Fenechiu și George Becali, Dan Diaconescu e al șaselea client de marcă, să zicem, pe care avocatul Gheorghiță Mateuț îl scapă după gratii. Omul ăsta ar merita o decorație. Pentru merite deosebite în lupta cu corupția. Și cu corupții! Vreți la pușcărie! Apelați cu încredere la Gheorghiță. Servicii garantate!

VICTOR PONTA LA MICA PĂCĂLEALĂ – DNA îl pune la punct, scurt și cuprinzător, pe prim ministrul Victor Ponta pentru incapacitatea instituțiilor ce îi sunt subordonate de a recupera prejudiciile din hotărârile judecătorești definitive. „Premierul Victor Ponta creează o confuzie gravă în opinia publică prin aceea că pune la îndoială datele prezentate la bilanțul D.N.A, date referitoare la confiscarea și recuperarea de produse infracționale, dispuse de instanțe, în dosarele penale deferite justiției. În încercarea de a justifica gradul scăzut de recuperare a prejudiciilor, de către A.N.A.F. (instituție aflată în subordinea Guvernului, prin Ministerul Finanțelor) premierul Victor Ponta afirmă că „e așa, o mică păcăleală” faptul că A.N.A.F. nu ar recupera decât 10% din prejudiciile constatate în dosarele penale, pretinzând că, în realitate, nu ar exista hotărâri judecătorești care să impună această recuperare, ci doar sechestre ce nu ar putea să angajeze ANAF în recuperarea prejudiciilor”. În acest fel, toți corupții dovediți, unii aflați deja la răcoare pentru multă vreme, rămân cu ce au furat. Și nu pot decât să-i fie recunoscători, și chiar mai mult decât atât, unui prim ministru grijuliu nu cu banii publici, ci cu banii hoților!

BIG LIKE – Un jurnalist german a întrebat, pe un ton ascuţit, „ce poate face România pentru a-şi împiedica românii de la emigrare?”. Iar Iohannis a replicat vizibil iritat: „O să răspund în limba română, însă, dacă nu este foarte clar, vă rog să întrebaţi din nou”. Apoi a început să vorbească în română, pe un ton apăsat. „Din păcate, când e vorba de România, se vede mai întâi migraţia sărăciei, dar se discută foarte greu de migraţia forţei de muncă calificată şi foarte calificată care pleacă din România şi vine în Germania. Cunosc personal sute de astfel de persoane – ca să nu zic mii – care s-au integrat perfect şi muncesc în Germania cu folos. Aceste persoane sunt o pierdere pentru România”, a spus Iohannis. N-a fost cazul să mai întrebe cineva din nou.

ONOREA PIERDUTĂ A LUI ADRIAN NĂSTASE ÎNCĂ MAI FACE VICTIME – Medicul Șerban Brădișteanu, fost senator PSD, a fost condamnat definitiv la un an închisoare cu suspendare. Vina ? A falsificat actele medicale ale colegului de partid, și fost premier, Adrian Năstase, pentru a împiedica sau doar tergiversa trimiterea acestuia după gratii! În afară faptului că a încercat să ajute un infractor ca să scape de pușcărie, pretându-se la falsuri în acte medicale, medicul Șerban Brădișteanu, care se presupune că știe pe dinafară jurământul lui Hippocrate, a devenit complice în cea mai ridicolă operațiune de înșelare a justiției și a opiniei publice, sinuciderea artistic ratată a lui Adrian Năstase. Evident, momentan sinucisul Adrian Năstase s-a declarat surprins de sentință. „Mi se pare foarte trist că un act de deontologie medicală este sancționat în acest mod…” Culmea mizeriei deontologice, Adrian Năstase a câştigat şase zile, iar un avocat al fostului premier a cerut în instanţă să se constate că perioada în care a stat internat la Spitalul Floreasca reprezintă zile executate din pedeapsă.
Nici deontologia nu mai este ce era odată, dacă orice pârnăiaș de duzină îi ia numele în deșert, împachetându-o în șaluri Burberry.

FOLLOW ME ! FOLLOW THE MONEY ! – Când a fost să fie, Elena Udrea a zis „dar să vedeți ce făcea Florian Coldea”. A urmat Sebastian Ghiță. El a zis „cum vor decide judecătorii”. După care a adăugat „dar să vedeți și ce face Micrsoft”. Acuma, cică, ar fi venit și Irina Socol. Ea a povestit cum se înțelegea cu Sebastian Ghiță pentru a domina piața IT. Cu nume de oficiali la care se duceau sume de bani pentru a rupe picioarele concurenţei. Follow me ! Follow the money !

MESAJ – Mi-a scris cineva că pe wall-ul meu a citit cea mai minunată știre din ultimii 25 de ani. Știrea începea așa: „Un român bogat a fost găsit mort…” Fac progrese!

MINEREASCĂ – Prezent la o dezbatere pe tema Mineriadelor, fostul lider sindical al minerilor din Valea Jiului a declarat că nu are remuşcări faţă de faptul că, în urma acelor evenimente, au murit oameni, pentru că el a fost adus cu forţa la Bucureşti de alţi lideri ai minerilor. Asta e viața, a încheiat filosoful bâtei. Și are dreptate, în felul lui. În fond, nici celălalt gunoi, și câștigător al mineriadei, Ion Iliescu n-a avut vreodată remușcări pentru crimele de la mineriadă. Cozma a mai spus că el este în realitate un opozant al lui Ion Iliescu şi că atunci când acesta i-a mulţumit public pentru intervenţia de la Bucureşti a fost un act de manipulare, menit să-l scoată vinovat. Ca să vezi unde stătea mielușelul!

CÂINELE MOARE DE DRUM LUNG… – …și Victor Ponta de grija Elenei Udrea. Și a lui Băsescu. Prostălăul care are DNA-ul în curtea partidului și în sufrageria familiei se dă rotund. „Traian Băsescu face ceea ce a făcut de când îl știu, și anume minte. Și mai mult, ceea ce nu prea am văzut la domnul Băsescu, dar mă bucur să văd, e mort de frică. Aseară am văzut un Băsescu mort de frică: ce-o să spună doamna Udrea să ajungă și el în închisoare. Eu sper ca doamna Udrea să spună tot adevărul”. Poate îi face cineva un desen cu imbecilul care sapă groapa altuia!

O MARTIRĂ – Vă dați seama, iar percheziţie și verificări la sânge, iar sutienul, iar WC de tip turcesc, iar pet contra șobolanilor, iar fără acces la feon, plus celula aia mică și încă nerenovată. Te și întrebi dacă nu cumva a început să-i placă cochetul deranj ! Rămâne în centrul atenției !

SOȚUL FĂCEA ȘI CHESTII, AȘA, MAI NECURATE ! CA TOATĂ LUMEA BUNĂ -Elena Udrea le-a spus jurnaliştilor că ştia că soţul ei, Dorin Cocoş, finanţa campania electorală a PDL, dar că nu ştia exact cu ce sume. „Nu este un secret. Aşa se finanţează campaniile electorale. De ce vă faceţi că nu ştiţi? Întrebaţi-l pe domnul Iohannis, pe domnul Ponta, ei cum şi-au finanţat campania”…

LA RECE ! DESPRE SUTIENE, FEMEI BINE ȘI BOX PE BANI PUBLICI ! – Guvernul i-a dat voie sa-si pună frunza la Gala Bute si sa plătească pentru asta din bugetul care ii fusese alocat deja prin legea bugetului. Deci nimic ilegal. Daca dna Udrea se limita la asta, nu era nicio problema, poate sa fie sigura. Ce a făcut însă apoi MDTR e cu totul altceva, adică, potrivit DNA, o suveica de sifonare a banilor publici. Daca nu devenea o forma e hoție, Gala Bute era un eveniment benefic dincolo de orice contestare penala.

O FUNIE ÎN CASA SPÂNZURATULUI ! – La ședința DNA de bilanț pe 2014 a cuvântat și Victor Ponta. Și mulți au crezut că îi ia apărarea Elenei Udrea când le-a transmis procurorilor că trebuie să se facă diferența între politicienii care au încălcat legea și cei care au luat o decizie de oportunitate politică. Fals. De fapt el îl pupa pe frunte pe Varujan Vosganian. Cunoscătorii ageri susțin însă că omul avea în vedere și o funie în casa spânzuratului mai groasă ca pă mână ! Ar fi vorbulița de un miliard de lei scoși Victor Ponta din Fondul de Rezerva al Guvernului și dați primarilor PSD fix în prag de alegeri prezidențiale. Ei, și lui Victoraș tare i-ar plăcea ca operațiunea să fie trecută la „oportunitate politică” și nu la folosirea banului public în interes personal întru mituirea electoratului ! Suntem șmecheri sau nu suntem?

DECI… – Am avut și săltarea de către DNA a frățiorului lui Sebastian Ghiță. Pentru un tunuleț de vreo 33.000.000 de milioane de euro, bani europeni, operațiune blagoslovită de Victor Ponta, el însuși, ca fiind o minune românească. Într-o marți, ziua celor trei ceasuri rele, Comisia Juridică din Camera Deputaților a dat aviz favorabil solicitării de urmărire penala a ministrului Laszlo Borbely. Pentru o mită mică, dar vioaie, un fleac de 50.000 euro, cerută unui om de afaceri ! „Început de săptămână / Cântec, joc și voie bună”, era titlul unei emisiuni muzicale pe vremea, mai țineți minte, ilicitului!

GOGULE, PROBLEME, MĂ? – Abia ce a primit avizul Comisiei SRI de a ocupa funcţia de director al serviciului și pentru Eduard Hellvig au și apărut primi nori negri. În căsnicie. Soţia nu este „foarte încântată” de schimbarea financiară presupusă de trecerea de la salariul de europarlamentar la cel de şef al SRI. „E o schimbare financiară. Astea sunt discuţiile care le am acasă, într-adevăr. Vă confirm acest lucru. Soţia nu este foarte încântată”, a spus Eduard Hellvig. Noi să fim sănătoși! Sunt în România oameni cu probleme și mai mari.
De pildă, să nu ai acces la feon!

ÎNCĂ O MINUNE ROMÂNEASCĂ, MARCA PONTA : ȘCOALA DE FURAT! – În decembrie 2013, Victor Ponta, prim ministru, a participat la semnarea contractului pentru implementarea proiectului „Internet în şcoala ta” şi l-a descris drept „o minune românească”. „Am venit aici cu un scop foarte clar: să mai văd o minune românească. De şapte ani ne chinuim să facem acest proiect, e corect, nu? Sigur, el a fost gândit în 2003, în 2007 a venit ideea să se facă acest proiect din fonduri europene. Suntem în 2013. De anul trecut, de când am preluat funcţia, am auzit şi despre acest proiect ca despre unul din proiectele despre care toată lumea vorbeşte şi toată lumea spune că nu se va face niciodată, motiv pentru care i-am spus în special domnului ministru Costoiu, sigur, şi ministrului Educaţiei, dar am dat sarcina ministrului delegat să scoată acest proiect la lumină. Şi am vrut astăzi să fiu prezent aici ca să văd că e semnat contractul şi că, într-adevăr, se apucă lumea de treabă”, a spus la acea vreme Victor Ponta, prim ministru. La ceva mai mult de un an de la dandanaua festivă, a venit vremea să vedem cum a evoluat „minunea românească” din căpușorul lui Victor Ponta. Sub forma unui sec comunicat de presă. Procurorii DNA au făcut percheziţii la două firme din Voluntari, dintre care una aparţine fratelui deputatului Sebastian Ghiţă, într-un dosar privind o licitaţie a Ministerului Educaţiei din 2013, pentru un proiect cu fonduri europene, în valoare de 33 de milioane de euro. Și minunea urmează. Percheziţiile au loc într-un dosar în care se fac cercetări în legătură cu o licitaţie a Ministerului Educaţiei Cercetării şi Tineretului, din 2013, pentru proiectul „Internet în şcoala ta”, finanţat integral din fonduri europene, valoarea proiectului fiind de 33 de milioane de euro. Pentru neștiutori și pentru proști, precizăm că Sebastian Ghiță este prietenul bun al primului ministru. Prieten care la nevoie se cunoaște, dacă ne amintim cum Sebastian l-a însoțit pe Victor în excursia de consolare în Dubai, după pierderea alegerilor din noiembrie trecut. Și atunci nu este normal ca primul ministru Victor Ponta să binecuvânteze tunul de 33 de milioane de euro, bani europeni, pus la cale de fratele lui Sebastian? Este sau nu este? To be, or not to be, that is the question! NB… Și se mai miră lumea de ce avem nevoie de pușcării multe. Și noi!

ȚĂRII, CELE MAI FRUMOASE PUȘCĂRII! – De parcă nu ne ajungea că suntem ultimii, în cel mai bun caz, penultimii, la toate câte alcătuiesc civilizația zisă europeană, aflați că suntem curul lumii și la pușcării. Ca și calea ferată, și sistemul penitenciar românesc dispune de o de infrastructură învechită rău. „Indiferent cât încercăm noi să investim nu avem cum să transformăm un penitenciar construit la 1800 şi ceva sau la 1900 într-unul în care să ai condiţii decente de detenţie ca să nu mai spun de încercarea de reabilitare”, a declarat Robert Cazanciuc, ministrul Justiţiei. Având vedere randamentul sporit cu care lucrează justiția și creșterea numărului de condamnați din lumea bună a politicii și capitalismului de cumetrie, România are un deficit de de aproximativ 11.000 de locuri în închisori. Și, țineți-vă bine, este nevoie de un miliard de euro pentru a construi mai multe penitenciare care să acopere deficitul. Cam de cinci ori Catedrala Mânturii Neamului. Însă oițele Domnului care au călcat strâmb, acum rătăcite prin celule, au și ele nevoie de miluire și de mântuire. Soluția a fost sugerată de un pârnăiaș celebru, Sorin Ovidiu Vântu : „domnilor, investiți în pușcării”! Dar cine să-l asculte? Acum au ajuns la vorba lui. Și astfel Robert Cazanciuc și colegul lui italian au declanşat demersuri pentru găsirea de fonduri europene numai bune de investit în penitenciare. Doar împrumuturile pentru închisori ne mai lipseau! Dar e o urgență, având în vedere numărul tot mai mare de deținuți care intră în închisoare hoți și ies scriitori. Pentru asta e nevoie de condiții decente de viață și de creație, celule mari și aerisite, biblioteci, săli de club, pentru timpul liber, și fitness, pentru condiția fizică, plus meniuri adecvate, all inclusive.

Și cu asta se va rezolva și problema deținuților din închisorilor europene returnați pentru a-și ispăși pedepsele în țară. După ce au stat prin închisorile suedeze, când ajung în cele din patria mumă, nu își pot opri dezgustul. Sintetizat nemilos. Bă, da înapoiați mai sunteți!
Politicieni și oameni de afaceri! Investiți în viitorul vostru. Investiți în închisori!

NECULAI CONSTANTIN MUNTEANU e vocea   celebră a Europei Libere, care ne dorește, ca și altădată, să auzim numai de bine…