Neculai Constantin MUNTEANU – Actualitatea românească

 

Neculai Constantin MunteanuVÂLCOV DOISenatul a avizat favorabil cererea DNA de arestare a fostului ministru PSD, Darius Vâlcov, acest Meșterul Manole al tablourilor nepuse pe, ci zidite în zid! Și de astă dată și de ochii lumii, hienele pesediste au jucat Hora unirii cu hienele liberale, convenind să meargă pe soluția majorității simple, majoritatea senatorilor prezenți la ședință, ceea ce nu a fost cazul cu cealaltă jigodie, la fel de coruptă, Dan Șova! Pentru el mai rămăseseră niște resturi râncede de mir de la Varujan Vosganian.

UN CORIOLAN DRĂGĂNESCU – Sorin Ilieșiu a anunțat, în plenul Senatului, că a ales să activeze în grupul parlamentar al PSD. După ce i-a părăsit pe liberali, anul trecut, nemulțumit de ruperea Uniunii Social Liberale, și s-a alăturat partidului de surcele liberale condus de inenarbilul Călin Popescu Tăriceanu! Săracul Sorin Ilieșiu! Ce s-a mai chinuit, bietul fripturist, să ajungă acolo unde-i era locul de la bun început. În partidul lui Ion Iliescu. Și coleg de partid cu Ion Iliescu! Și cu Victor Ponta. Și eu care nici nu știam de ce, ori de câte ori îl vedeam pe Sorin Ilieșiu, mintea mă ducea la Coriolan Drăgănescu și la fabula aia cu 1adio, sunt bolnavă, m-am înecat c-un os.”

RENOIR? LA SLATINA? – Dacă tabloul găsit într-un seif al fostului primar din Slatina, Darius Vâlcov, este chiar un Renoir și nu doar un tablou „inscripționat RENOIR”, atunci trebuie să ne obișnuim cu ideea că la noi corupții nu doar frizează nerușinarea, dar sunt și oamenii de gust. Iar dacă e vorba de un fals sau de o copie cumpărată ca atare, atunci în mod sigur i-a scăpat faimosului și pretențiosului colecționar Adrian Năstase, despre care se spune că și-ar fi mobilat domeniile din Zambaccian și din Cornu cu cele mai ridicole copii și kitsch-uri cu pretenții de autenticitate. Renoir la Slatina? Ai noștri iubitori de artă? Ciocoii vechi și noi?

RADIO EREVAN (de la lume adunate) – Întrebare: Ar fi putut Victor Ponta să câștige alegerile prezidențiale? Răspuns: Ar fi putut, dar ar fi fost păcat!

ÎN SFÂRȘIT, UN EROU SHAKESPEAREAN ! ȘI UN OM CINSTIT ! POATE ULTIMUL ! ÎN ROMÂNIA ! – Sorin Ovidiu Vîntu: „Dacă statul român m-ar fi prins cu tot ce am făcut, făceam puşcărie pe viaţă“ Restul e tăcere ! Sau vorbe, vorbe, vorbe! După caz!

DE LA LUME ADUNATE – Care sunt cele două cărți esențiale pentru existența omenirii? 1. Biblia – ne învață să ne iubim aproapele. 2. Kama Sutra – ne explică exact cum anume!

PLICOFOBIE – O nouă molimă bântuie printre politicieni, parlamentari, înalți funcționari de stat, foști și actuali. Nimeni nu mai vrea sau nu mai este în stare să deschidă un plic. De frică să nu găsească în el fie bani pe care scrie Mită, fie o citație de la DNA. Medicii bâjbâie în necunoscut, spre deosebire de procurori. Noua boală a fost denumită, deocamdată, plicofobie.

SĂ MĂ IERTE DOAMNELE ! – Nu-i adevărat că femeile gândesc cu păsărica. Și bărbații fac acest lucru. Unii au în cap o păsărică, alții stoluri. Câțiva gândesc ca o păsărică, destui doar cu o păsărică! Scusi! Scusi! Scusi!

INSOMNII – De la Homer încoace, mai toate Elenele au fost aducătoare de sămânța de scandal. Să fie oare adevărat? Dacă mi se întâmplă ceva, vă trag pe toți după mine! Nefericiții ăștia de la DNA au și cătușe Vuitton? Just in case… O poșetă, doar o poșetă plină de ambiții mari! Am avut conducători buni, nici vorbă. Dar au avut și probleme. Cu anturajul, cu nevestele, cu… în fine, cu ele! Penibilul nu ucide. Nici ridicolul n-o mai face… Plâng pușcăriile, plâng!

ADORABIL – Știți cum începe fișa lui Cătălin Voicu de pe Wikipedia? Cătălin Voicu (n. 21 martie 1965, București) este un pușcăriaș [1] român, membru al Parlamentului României în legislatura 2004 – 2008 și în legislatura 2008 – 2012. Adorabil, absolut adorabil. Și cât de adevărat. Mai jos Cătălin Voicu. Împreună cu câțiva dintre cei mai cunoscuți colegii de troacă penală. Între care și Toni! Toni Greblă, tataie! Iar în spate tata socru! Cum care? Socru lu’ Victor Ponta! UPDATE – Și ia ghiciți cine stă lângă tata socru? Chiar în spatele lui Cătălin Voicu? Ai? Alexandru Mazăre! Exact, fratele carnavalistului Mazăre de la Constanța!

BEȚIA PUTERII – Un profesionist al puterii, aș zice chiar un revoluționar de profesie, a spus odată o vorbă care mi l-a făcut simpatic. Scuzați de vorbă proastă, simpatic pentru cinci secunde! Că mai mult de cinci secunde, Ion Iliescu nu e deloc simpatic, ba e chiar insuportabil. Ion Iliescu era profesionistul care a zis, citez: „Beţia puterii te duce prin toate etapele: la început eşti cocoş, dup-aia te transformi în maimuţă, treci apoi prin faza de leu, iar la sfârşit ajungi porc”. Ia te uită, domnule, mi-am zis, oare în ce etapă o fi ajuns Matusalemul ăsta, trăsni-l-ar să-l trăsnească, care se învârte prin cercurile puterii încă de pe vremea lui Stalin ? In fine, să nu batem câmpii. Pe mine mă interesează altceva. În ce stadiu al țicnelii, că beția puterii e un fel de țicneală, se afla Victor Ponta când a dat cele două ordonanțe de urgență, aia care a înlesnit calea primarilor traseiști și aia cu renunțarea la doctoratul luat pe furate? Era cocoș ? Era maimuță ? Era leu ? Era porc ? Se mai face bine ? Mai are vreo șansă să se trezească din beția puterii ? Dar crescătorul de struți, ăla cu nume de unealtă agricolă, așa, așa, Greblă, Toni Greblă ? N-a dat și el în beția puterii ? În ce etapă ? Cocoș ? Maimuță ? Leu ? Porc ? Că altfel cum dracu să fii ditamai judecătorul la Curtea Constituțională și să crești struți? Ba să te mai încuscrești, să te scalzi în aceeași troacă penală și să te bați pe burtă, pe bani, cu tot felul de interlopi? Și să te lași cumpărat nu numai cu bani, ci și cu rochițe ? Ăsta n-ar trebui trimis la dezalcoolizare ? Întreb și eu.

NECULAI CONSTANTIN MUNTEANU e vocea   celebră a Europei Libere, care ne dorește, ca și altădată, să auzim numai de bine…