Neculai Constantin MUNTEANU – Actualitatea românească

Neculai Constantin MunteanuALEGERI ISTORICE  –  Curat istorice! Unice! Organizator, mobilizator, comisie de votare, birouri electorale, localuri de vot, candidat, ales, totul, totul de la PSD. Și sigur, absolut sigur de victorie. Nici lui Putin nu i-a trecut prin cap ceva atât de sigur și de eficient. Și să facem totul! Ceaușescu! Iliescu! Nu fiți triști!

AUZI  LA  EI  –  Pentru glicemie mărită, transferat la o clinică pentru diabetici! Doar atâta puteți, băieți? Slab, foarte slab! La banii pe care-i primiți, inventați, domnilor, ceva tare, decisiv, fără scăpare, să moară Safta de milă, de urât și de-ntristare. Limbrici, trânji, bătături, unghii încarnate, de exemplu!

DILEMĂ – Pentru viitorul luminos al PSD-ului, Liviu Dragnea ar fi dispus să apeleze și la făcătorul de minuni Arsenie Boca. Problema e cum să-l faci pe ateul Ion Iliescu să atingă mormântul fără să se interpreteze ca o aluzie.

NOSTALGII? –  Niște fete în care s-a încins sămânța patriotismului fără frontiere au propus, și Senatul a adoptat, un proiect de lege care prevede că toate magazinele alimentare sunt obligate să vândă carne, fructe și legume în proporție de minimum 51% din producție românească. O lege absolut admirabilă, mai ales privită din punctul de vedere al Comitetului de Stat al Planificării. Numai că faimosul CSP și-a dat demult obștescul sfârșit. Ultimul său vestigiu lucrează acum la Curtea de Conturi și răspunde la numele de Nicolae Văcăroiu. El   v-ar putea da amănunte spectaculoase despre acest comitet care planifica tot și nu se găsea nimic. Încolo, am impresia că deșteptele alea din Senat își bagă nasul unde nu le fierbe oala sau nu știu că România este încă membră a Uniunii Europene și că legea lor încalcă legislația comunitara privind principiul comerțului liber între statele membre și pe cel referitor la interdicția restricțiilor și a măsurilor echivalente. Iar dacă se vrea încurajarea și stimularea producției agricole autohtone există și alte pârghii, altele decât protecționismul și ignorarea principiilor economiei de piață. Că altfel iar ne apucăm iar să producem scump, puțin și prost. Și să mai gestionăm și sărăcia.

7 OCTOMBRIE –  Ce vă spuneam dis de dimineață, domnu’ Iliescu ? Ați văzut, până și Paula Iacob ? Fuse, fuse și se duse ! Acuma mica turnătoare Paula & Gabrila & Ioana se joacă de-a notele informative cu Talpa Iadului.

VOTUL  ÎN  DIASPORA  –  Patru ore a durat prima audiere la DNA, în dosarul „Votul în Diaspora”, a fostului ministru de externe Titus Corlățean. Dar patru ore ca să povestească o porcărie făcută în complicitate cu prietenul Victor Ponta? Nu-i cam mult? Sau te pomenești că omul n-a vrut să vorbească și a durat ceva până când zbirii de la DNA au făcut rost de o lampă de pus în ochi ?

UN MÜNCHHAUSEN SUB CHELIA LUI PUTIN  –  Ministrul rus de externe Serghei Lavrov: „După cum ştiţi, suntem un popor politicos – nu venim, dacă nu suntem invitaţi”.

O VESTE BUNĂ  –  A fost identificată gena responsabilă de pesedism.

TUSEA ȘI CU JUNGHIUL  –  Preşedintele interimar al PSD, Liviu Dragnea, candidat la funcţia de preşedinte al partidului, a anunţat că vrea să facă echipă la Congresul din 11 octombrie cu preşedintele Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea, care să ocupe funcţia de preşedinte executiv al PSD. Ei, l-a căutat ce l-a căutat, dar l-a și găsit !

SFÂNTA MARE NERUȘINARE  –  Victor Ponta la deschiderea anului universitar. Bine, la Târgu Jiu, dar orișicât. „Le urez tuturor studenților și cadrelor didactice din domeniul universitar un an cât mai bun, cu o calitate în creștere a învățământului!” O calitate în creștere a învățământului? Cum adică? Copiază, copiază, ceva tot va rămâne! Poate ajungi și prim ministru! Sau cum?

MAMIȚO! RIVULUȚIE! – Liviu Dragnea, proaspăt, la Antena 3: „Dacă voi fi ales președinte al partidului, voi introduce meritocrația în PSD!”  Hai nu mă înnebuni! Și până acuma cum    v-ați descurcat? Ați ales jagardele? Ion Iliescu, jagardea ? Adrian Năstase, jagardea? Mircea Geoană, jagardea? Victor Ponta, jagardea? Etc., etc., etc., etc., etc., etc. Și, cu voia dumneavoastră, ultimul pe listă Liviu Dragnea, jagardea? Liviu, Liviu! Fii cuminte!

LUME, LUME, SORO LUMEEEE! – S-a înrăit lumea, maică! Sorin e fost priponit, Vadim   s-a dus și nici Victor nu se simte prea bine. I-a intrat mortul în casă. DNA i l-a băgat. Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Secția de combatere a infracțiunilor conexe infracțiunilor de corupție au dispus trimiterea în judecată  în stare de libertate a inculpatului PONTA VICTOR-VIOREL, la data faptelor avocat, reprezentant legal al Cabinetului Individual de Avocat „Ponta Victor-Viorel”, în prezent prim-ministru al României, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de fals în înscrisuri sub semnătură privată (17 infracțiuni), complicitate la evaziune fiscală, în formă continuată, spălarea banilor.

ADIO ȘI N-AM CUVINTE! ULTIMUL DRUM! GRAN – DI – OS! – Te simți în stare să te iei la luptă, concomitent, cu țiganii, ungurii, musulmanii și să și deconspiri mafia iudeo-masonică? Să urăști cu patos pe toată lumea, să ai curajul de a amenința femei cu bătaia printr-o parcare din București, noaptea? Să arunci cu atâta căcat în lume, încât să-ți găsești milioane de admiratori care să creadă că săpunul ar trebui interzis? Crezi că vei reuși, vreodată, în viața ta, să scrii o propoziție absolut perfectă, precum: „Ţiganca aia plină de negi e atât de proastă încât se scobeşte în nas, dă pe pereţi şi ţipă că sunt microfoanele SRI‟? Sau vreo dezvăluire ca asta: „Contabilul nebun, cu capul ca un cartof bărbierit, mânca într-o zi un hamburger. Copilaşul său a poftit la chifteaua cu pricina şi, ca o maimuţică nevinovată care întinde lăbuţa după banană, a înhăţat halimosu lui ta-su. Atât i-a trebuit descreieratului. Pur şi simplu l-a umplut de sânge pe băiat‟? Crezi că poți?

DE NECREZUT – Avocatul Poporului s-a trezit din oficiu din somnul cel de moarte. A fost șocat. Și așa a rămas.

DE TOAMNĂ – În cinstea toamnei, care niciodată nu fu mai frumoasă, am actualizat fotografia de copertă cu o melancolică stampă japoneză. Prietenul meu Julius m-a întrebat, insidios, „ce vrea să ne transmită poetul?”, readucându-mi în memorie întrebarea standard a belferului de română. Firește, n-am știut răspunsul. Dar mi-am amintit o fabulă cu morala la urmă. Se spune că într-o frumoasă zi de toamnă un orb cerșea într-o piață publică. Și nimeni, nimeni nu-l vedea. Trece pe acolo un poet. Și nici el nu-i dă nimic, ce-i drept, nici nu avea. Dar a întors cartonul cu „sunt orb” și a scris altceva pe el. Și dintr-o dată oamenii l-au văzut și generozitatea lor a coborât asupra nevăzătorului. Ce a scris poetul? Doar atât: „A venit toamna! Și eu niciodată n-am s-o văd!” Pe scurt, și să revenim pe pământ, ca să cerșești cum se cuvine trebuie să fii artist și să ai și talentat.

de_toamna_munteanu

AUX LARMES, CITOYENS ! ENCORE UNE FOIS ! – ANAF a finalizat evaluarea sediilor Grivco, Intact și televiziunilor Antena 1 și Antena 3, imobile care i-au aparținut omului de afaceri Dan Voiculescu, și le va scoate la vânzare la un preț de pornire de 15 milioane de euro.

AUX LARMES, CITOYENS! – Talibani antibăsiști și anti-DNA, pulime bucureșteană, ce facem, doamnelor și domnilor? Inima delicată a primarului suspendat Sorin Oprescu și degetuțele alea pe care nu le mai simțea de zile bune au fost readuse cu duba Poliției la Arestul Central al Capitalei! Ne mișcăm și noi, punem și noi de o ieșire în stradă, ceva? Cât mai îndurăm această nesfârșită și nedreaptă suferință provocată de regimul iohannisto-pontist?
Sus Patria, jos mafia! Sus Mafia, jos Patria! Sau cum? Aux larmes, citoyens!

DE LA LUME ADUNATE – S-a aflat că Sorin Oprescu avea, mai are un diabet agresiv. Îl ținea sub control cu „şpagomicină”.

MISTER – Bolnavul poporului? Poporul bolnavului? Cel mai bolnav fiu al poporului?

O VESTE, ȘI BUNĂ, ȘI GROAZNCĂ, STRĂBATE LUMEA  –  Surse medicale din Spitalul Universitar susțin că rezultatul coronarografiei la care a fost supus Sorin Oprescu arată că acesta nu prezintă risc de infarct şi nu are nevoie de operaţie la inimă. În limbaj mai profan, nu are nici pe dracu inima pentru care a intervenit personal înălțimea sa, avocatul poporului PSD, Victor Ciorbea, susținut energic de toată talibănimea antibăsistă și anti-DNA. Și, cu alte cuvinte, că toată operațiunea de învăluire a opiniei publice, cu mila aferenta, a fost pusă la cale de avocați șmecheri, pentru a-i îngădui primarului prins la furat un moment de relaxare într-o rezervă de lux din spitalul în care lucrează foști subalterni. Et maintenant? Ce urmează maintenant? Facem stângă împrejur în muceda celulă? Așteptăm până când avocații, amicii politici, Antena 3 și talibănimea anti-DNA îi inventează ceva, niscaiva trânji ce necesită o intervenție chirurgicală de urgență, dar nu înainte de a fi fost pipăiți personal de Victor Ciorbea? Alegătorii lui Sorin Orescu, „pulimea”, cum îi alintă respectuos primarul suspendat, așteptă nerăbdători.

LA VREMURI NOI, ACEIAȘI BOI!  – Malacul acromegalic Marius Manolache, deputat PSD, a reușit să intre în istoria prostiei și, concomitent, și în istoria parlamentarismului românesc în ziua în care și-a explicat votul pentru pensiile speciale, și nerușinate, ale parlamentarilor. Pentru malac introducerea pensiilor speciale ar fi o ”chestiune de bun simţ”, deoarece ”nu putem să punem egalitate între un demnitar, înalt funcţionar public, care are o răspundere extraordinară şi un cetăţean normal, fie el muncitor, inginer, medic şamd”.
În rest, coborâtul cu hârzobul din înalturile prostiei, este avocat, finul lui Victor Ponta, ceea ce spune multe, membru al Comisiei Juridice din Camera Deputaţilor, asta spune și mai multe, a cuvântat în Parlament doar la depunerea jurământului și, la fel ca naşul Ponta, a avut și el probleme la DNA, cu ceva falsuri în acte. Mai zilele trecute, acest geniu pustiu al științelor juridice a avut și o inițiativă legislativă de o viclenie cum numai un gunoi pesedist poate fi în stare. Nu e nici o contradicție în termeni, PSD posedă o colecție întreagă de proști vicleni extrem de periculoși. Ei, și lui Manolache ăsta i-a fătat mintea un proiect de lege care ar fi diminuat competențele completului de 5 judecători de la Înalta Curte de Casație și Justiție. Și, între altele, ar fi avantajat toți demnitarii condamnați pentru corupție. A fost nevoie de pledoaria președintelui Înaltei Curți, Livia Stanciu, care a explicat comisiei juridice că proiectul este discriminatoriu și neconstituțional. Supus la vot, proiectul a căzut cu zgomot. Și, pecetea democrației noastre originale, împotrivă proiectului vot și idiotul care l-a propus.
Să ne trăiești, Manolache. Ești bun. Aproape la fel de bun ca juriștii Dan Șova, Victor Ponta și alții ca ei. Pe care tu, hoțomane, ai cam vrut să-i faci scăpați.

O ÎNTREBARE – Cercetătorii de la NASA au descoperit pe Marte ceva care aduce a apă, dar sărată potroacă. Următoarea cercetare se va concentra pe găsirea răspunsului la întrebarea „Există viață inteligentă pe Pământ ?”. Nu vreau să știu răspunsul în caz că primul pământean peste care vor da va fi Valeriu Zgonea.

DE TELEORMAN – Liviu Dragnea: „Am învățat că nu poți să minți în politică, nu poți să minți în speranța că nu se va afla”. Ce prost! Ion Iliescu a mințit, s-a aflat și nimic nu s-a întâmplat! La fel, Adrian Năstase. Mă rog, la el s-a mai întâmplat, totuși. Dar la Victor Ponta, nimic, nimic, nimic. Poate că de data asta avem noroc și-l dă Liviu Dragnea în gât! Sau în gâți…

SĂ FACEM TABULA RASA DIN TRECUTUL NEGRU – Eu îl înțeleg pe Liviu Dragnea. Mai ales de ce și-a lansat candidatura în județul lui de suflet, Teleorman. Dorea să fie mai aproape de alegătorii lui preferați, morții. Nu înțeleg ce vrea să facă de din PSD. „Vreau ca PSD să fie un partid de stânga, stânga modernă, stângă curată, stângă nouă, un partid al progresului şi un partid al dezvoltării.” Cum adică? Marii lui înaintași, mulți, buni, cinstiți, au condus un partid de stânga-dreapta, ca pișatul boului, retrograd, de stânga maculată de corupție, un partid al regresului și subdezvoltării? Păi, dacă-i pe-așa, înainte de a începe, n-ar trebui să-și împuște, puțin, dar foarte puțin, predecesorii? Întreb pentru prietenii Năstase, Ponta, etc.

BĂTRÂNEI DIN TOATE PĂRȚILE, URNIȚI-VĂ! – Continuă cu succes operațiunea „Arta îmbrobodirii pensionarilor”. După ce organizația pensionari PSD s-a întrunit la Casa Boborului și a anunțat cu surlele din dotare că îl susține pe Liviu Dragnea, a urmat o organizație mai mică, dar și ea tot voinică. Un oarecare Cristian Rizea, președintele PSD Sector 5, vrea să devină și primarul sectorului, în locul lui Marean Vanghelie, momentan indisponibil din cauză de ceva încurcături penale. Așa că a inaugurat, cu tamtamul de rigoare, noul sediu PSD din Sector, din Calea Ferentari, firește, unde va funcționa și clubul pensionarilor. Inaugurarea a fost absolut di granda, monșer. Ca să-i dea un pic de zvâc, a fost invitat și viitorul de aur al PSD-ului în persoana lui, ați ghicit, Ion Iliescu, 85 de ani bătuți pe muchie. În viu. Și de aici încep afacerile. Rizea ăsta, că să atragă muștele, a anunțat că se dă și ceva. Pensionarii buluc, sperând la un pui congelat, o pungă de zahăr, o sticlă de ulei. Aiurea, iezuit și că să-i facă un serviciu bătrânei pușlamale comuniste, Rizea a cumpărat 300 de volume din „Destinul unui om de stânga”, de Ion Iliescu, care aduna praful prin depozite. Pensionarii s-au resemnat și cu cartea, era pe gratis și e bună de pus pe borcanul cu murături dar, fatalitatea cozilor cu pensionari, n-a ajuns la toată lumea. Și de ici busculada, călcatul în picioare, țipetele, transpirația din belșug, cu izul de rigoare, bodyguarzii agresivi și blestemele. „Alege-s-ar prafu’! L-am votat o viaţă întreagă şi nu ne-a dat nimic?” Aferim!
Reportajul din Adevărul este absolut delicios, am râs cu lacrimi. Și are și poze.

TĂRICENE ! PROBLEME, MĂH? – Vezi, domnule, că niște nemți au luat urma la niște bani. Și nemții când iau urma la niște bani nu se lasă până nu (te) găsesc. Caută tot, bani, firme, prieteni de zburdălnicii financiare, tot, înțelegi? Citește! O să rămâi cu gâtul strâmb! Ai ajuns star internațional, măh!

NECULAI CONSTANTIN MUNTEANU e vocea  celebră a Europei Libere, care ne dorește, ca și altădată, să auzim numai de bine…