Neculai Constantin MUNTEANU – Actualitatea românească de… mai

Neculai Constantin MunteanuCINEVA E NEBUN… SRI: -„Am informat decidenții legali despre calitatea necorespunzătoare a dezinfectanților!” SRI recunoaşte că A ȘTIUT de și a informat despre nenorociții ăia de dezinfectanţi diluați, dar spitalul SRI cumpără într-o veselie și fără licitaţie fix de la Hexi Pharma! Cineva e nebun. Eu – nu, Tu – nu, El – nu, Noi – nu, Voi – nu… Ei…………………….. ?

HANDBALUL ȘI OPERA – CSM Bucureşti a câştigat finala Ligii Campionilor la handbal! GYOR – CSM BUCUREȘTI 25-25.     Ne-am impus cu 4-1 la loviturile de la 7 metri. Spre știința urmașilor lui Burebista & Decebal și alți funari mici, antrenorul de la CSM, Kim Rasmussen, este danez, iar din lotul de 18 jucătoare – 10 sunt străine: 2 daneze, 3 brazilience, 1 rusoaică, 2 suedeze, 1 croată şi 1 spaniolă. Iar echipa, echipa e românească. Noroc cu handbalul, unde se poate. Dacă ar fi fost vorba de Opera Naţională Bucureşti era cu „Afară din ţară!” Afară cu străinii, nu? Patrioților care sunteți voi de patrioți…

CEVA DRĂGUȚ  – Am auzit numai lucruri bune despre grozăvia înjurăturilor ungurești. Dar nu m-am formalizat. Că doar nu era să cred că ungurii se uită la noi de sus și în materie de înjurături, nu ? Până când n-a slobozit o ghiulea prietenul nostru Erdős János de-am rămas cu gâtul strâmb. De admirație. Capodoperă, nene! Precizez, fapta a avut loc pe fundalul scandalului și a „mânăriilor” cu dezinfectați bine diluați pentru protejarea bacteriilor și microbilor, dezinfectați produşi de firma Hexi Pharma. Despre care SRI a știut tot, tot, tot și a informat pe absolut toată lumea bună care contează, de la vlădică, la opincă. Și nimeni n-a știut și nu știe nimic, nimic, nimic. Și acum, Erdős János… „Păi, futu-i grădinarul care a plantat stejarul din care tîmplarul a făcut sertarul din care tații voștri au scos prezervativul care s-a rupt în p…da mamelor voastre!” Poezie curată. Logică impecabilă. Cauzalități admirabil înlănțuite. Chapeau, János !

DILUATĂ – In fine, Facebook pune la îndemâna amatorilor testul care face din orice idiot, din orice handicapat, din orice parlamentar o persoană cu un IQ mai mare decât cel al lui Galileo Galilei. Aici s-a ajuns din cauza dezinfectanților diluați.

DE PĂSTRAT – Citită pe-aici, pe FB… PALAVRAMENTUL ROMÂNIEI… și ar fi păcat să se piardă.

ÎNTREBARE – Băieților de la Hexi Pharma nu le-a trecut prin cap o soluție, așa, mai radicală? Cu napalm, de exemplu…

ÎNCĂ UNA – Pandelizarea Bucureștiului? Sună frumos? Sună ca dracu! Și te ia cu fiori reci. Pe șira spinării. Bucureșteni, acu-i acu! O aveți sau n-o aveți? Șira spinării, bre!

SE DUCE ȘI RADU MAZĂRE – După cum se știe, după ce Radu Mazăre s-a ocupat de turismul de pe litoral, în Constanța au năvălit turiștii mai ceva ca pelerinii la Mecca. Este motivul pentru care Bonduelle de trei papuci ar fi semnat un contract de consultanță tocmai la dracu în praznic. Radu Mazăre va fi consultant pentru dezvoltarea urbană şi turistică, undeva la Mare Roșie. Ca Moise. Ne pleacă valorile. Așa ne trebuie dacă nu știm să le prețuim cum se cuvine. Singura necunoscută, Răducu va evolua acolo în costumele de papagal de la Constanța sau va apela la resurse locale? Cum, necum, drum bun, Radule, cale bătută. Și să ne trimiți niște ilustrate cu piramide sau cu ce gagici umblă pe-colo, așé, mai dezbrăcate.

ÎNTOARCEREA VIȚELULUI RĂTĂCITOR – A început sezonul șobolanilor care abandonează corăbiile pe cale să scufunde. Eugen Nicolicea, ditamai vicepreședintele UNPR, a părăsit fără regrete partidul interesului național și al generalilor făcuți la apelul bocancilor. Nicolicea, supranumit și JIGODICEA, prietenii știu de ce, a invocat sibilinic „mai multe motive personale” pentru a explica mișcarea lui de stânga-mprejur. „Principalul este că m-am întors acasă”, a oftat el umed, că și când în anii când a fost la UNPR ar fi fost la curve. Acasă? Ei, da, la PSD, acolo de unde a plecat. Nu știm dacă foștii tovarăși de muget și simțiri au sacrificat boul cel gras în cinstea întoarcerii vițelului risipitor. Însă bursele de pariuri sunt agitate la culmea. Se pariază în draci pe momentul în care Jigodicea va lansa câteva copite bine țintite la adresa tovarășilor de drum de la UNPR, specialitatea casei Jigodicea.
In septembrie 2011, Nicolicea îl ataca de la tribuna Parlamentului, pe fostul coleg de partid Victor Ponta, despre care a afirmat ca „a dus o viața de aurolac la Paris, dormind în gară, spălându-se în fântânile arteziene și trăind din banii din cărucioarele din gară”.
Și asta după ce același Jigodicea atacase PSD-ul la doctrină și pe Ponta la corupție :”Având în vedere atacurile demagogice făcute de Victor Ponta, preşedintele PSD, vă rog să comparaţi proiectul social-democrat iniţiat de către UNPR cu propunerile de satisfacere a clientelei politice, şi anume reducerea taxei pentru activitate corectă – mă refer la taxa care se depune garanţie pentru executarea bunei lucrări – o mutare în favoarea regilor asfaltului, făcută de către Victor Ponta, alintat de noi, cu drag, Pontănacul”, spunea Nicolicea. E de așteptat o colaborare fructuoasă între Pontănac și Jigodicea, în cazul în care Pontănacul va deveni preşedintele Camerei Deputaţilor. Că ăștia de la PSD nu au nicio greață să lingă unde au scuipat. Și viceversa.

LA CARACAL, LA CARACAL – Actualul lider PSD, Liviu Dragnea, de mânuță cu fostul lider, Victor Ponta, în vizită de lucru la Caracal. Tocmai la Caracal. Îi trage ața. Sau, poate, carul ăla faimos. Și chiar mai mult decât atât : „Organizaţia PSD Caracal este cea mai bună organizaţie pe care o are PSD în ţară”, dixit Liviu Dragnea. La Caracal! Așa da!

HEXI – Detergenții ăia de la Hexi Pharma erau… cu de toate. Și din toate câte puțin. Dar foarte puțin. Ca să ajungă la toată lumea.

ZICEREA ZILEI – Mihaela Nedelcu Luncan: „io întotdeauna când mă duc la spital iau cu mine o sticlă de apă sfințită și una de mir. nu știi când ai nevoie contra microbilor”…

DACĂ NU EȘTI SUSPECT… – Primarul suspendat al sectorului 5, Marian Vanghelie, s-a prezentat joi la DNA, citat într-un dosar de corupție. „Nu știu dosarul, vă spun când vin, ca să nu încurcăm lucrurile”, a declarat Vanghelie, la intrarea în DNA, întrebat de jurnaliști de ce a fost chemat. El nu a putut să spună nici dacă a fost citat ca martor sau suspect, dar a precizat: „Suspect este fenomen național. Dacă nu ești suspect, înseamnă că ești prost”…

PARLAMENTARĂ – Deci Valorică Zgonea nu poate fi demis din funcția de președinte al Camerei Deputaților, așa cum vor mușchii PSD-ului. Se opune REGULAMENTUL Camerei Deputaților. Dumnezeule Mare, în fruntea PSD-ului au ajuns cei mai proști oameni din lume!
Iar REGULAMENTUL e pentru regularea proștilor. De asta e făcut.

ARGUMENT – O vreme am crezut ca Adrian Curaj e singurul tehnocrat cu adevărat iscusit din guvern. De fapt, cu Patriciu Achimaş –  Cadariu, sunt doi.

ÎNTRE NOI, PENALII – Liviu Dragnea: Victor Ponta este „cel mai recomandat” pentru funcţia de preşedinte al Camerei Deputaţilor. Se putea altfel, acum că au scăpat și de deviaționistul Zgonea? Trebuia să primească și micul Haplea o halcă de ceva, nu?
Cine l-a recomandat? Cum cine? Serviciul de cadre Dragnea & Co. Cred.

CICĂ… –  Cică Nelu Ploieșteanu l-ar fi refuzat pe André Rieu. E de înțeles. Poate că omul   n-a vrut să se compromită.

EU NU CÂNT CĂ ȘTIU CÂNTA – La ultimele alegeri prezidențiale, o doamnă care aspira pe-acolo s-a trezit cântând. În public…

Râd și plâng și te strig aiurind
E soare, e ploaie, e cald sau e vânt
Din somn mă trezesc și tresar speriat
Dar nu-i nimic, doar am visat.

Nu se știe ce-au înțeles alegătorii, dar de speriat s-au cam speriat și visul de mărire prezidențială a devenit coșmar. Domnița Elena Udrea, despre ea e vorba, nu a fost aleasă. Vox populi. Norocoși, românii! Zile acestea am aflat că și Gabriela Vrânceanu Firea cântă. Deci femeia care aspiră la primăria Bucureștiului, pentru a face curat zilnic după mai mulți bărbați, cântă. Ce cânta dânsa? Cântă cântece, ce naiba. Mai filozofice, așé. În orice caz, adânci.

Oare ce-i pe primul loc în viață
Bani, dragoste sau noroc?
N-ai dragoste, n-ai bani,
când ai bani, ai și dușmani.

Cu ce m-am ales în viață?
Ce-m băut și ce-m mâncat
și cu ce am strâns în brață.

Strângătore femeie, Gabriela, nimic de zis. În rest, o amatoare ambițioasă. Și cântă aproape la fel de prost ca Elena.Așa că, cine ști, poate și bucureștenii vor avea noroc. Zic.

VINEREA NUANȚĂRILOR BĂDICA TRAIAN DESPRE ȘMECHERAȘ – Fostul preşedinte Traian Băsescu a declarat în iulie 2015, la B1 Tv, că Liviu Dragnea a fost unul dintre cei pe care îi simpatiza când era în PDL.  „Dragnea a fost unul dintre cei pe care îi simpatizam când eram în PDL. Eu nu eram preşedinte de partid când aplecat el din PDL. Îl simpatizam. E tipul omului de la ţară, isteţ, crescut între blocuri. Adică multă instruire nu are, dar este isteţ şi a luat şmecheria oraşului”.

PIOASĂ – Întrebat la Sport.ro dacă are are pagină de Facebook, Becali a răspuns: „Ce să fac eu cu Facebook-ul? Doamne fereşte! Păi, Facebook ce este? Facebook-ul este iubire de sine. Ce Facebook? E păcat! De ce să comunic cu Facebook-ul? Când o să fiu şi eu preşedinte şi prim-ministru o să mă duc ca Băsescu la televizor la ora şase şi jumătate. Nu vreau cu Facebook-ul eu. Eu vreau faţă către faţă, aşa cum Dumnezeu a lăsat, nu cu Facebook, cu minciuni şi vrăjeli”.

CHINEZEASCĂ  –  Când am văzut imaginea de mai jos am zis că e o făcătură, că așa ceva nu există, băi nene. Dar nu, un prieten din București mă asigură că afișul a fost văzut viu și natural în Colentina. Candidatul la primărie visează la voturile geamantanelor chinezești sau vrea să fie și primarul băieților de la Dragonul Roșu? Pentru sirieni – nimic?

 munteanu_74_1

NECULAI CONSTANTIN MUNTEANU e vocea  celebră a Europei Libere, care ne dorește, ca și altădată, să auzim numai de bine…