Neculai Constantin MUNTEANU – Actualitatea românească

 

Neculai_Constantin_MunteanuI’LL BE BACK ! HASTA LA VISTA, BABY ! – Ocupați cu Udrea & udrismele, lung prilej de vorbe și de ipoteze, ne-a scăpat un eveniment iepocal. PSD a căzut la așternut. Cu reforma. Iar mirele, Victor Ponta, tocmai dănțuiște cearceaful stropit cu simbolica picătură de sânge. Și reforma s-a relansat în forță. Se întoarce stâlpul doctrinar al social-democrației românești, Dan Șova. Și asta după ce, acum vreo două luni, a fost pus la colț, în genunchi, pe coji de nucă. Atunci, cel care l-a dat afară cu picioare-cur, Victor Ponta, a zis că „trebuie mai mult decât o schimbare de oameni, trebuie o schimbare de atitudine”. La o schimbare de oameni se gândise și Dan Șova, dar l-a pus dracul să vorbească. Neam prost, Șova își propusese să-l de afară de Victoraș și să-i el locul. Acuma, c-a trecut pericolul, Ponta își permite să fie generos. El l-a dat afară, el îl aduce înapoi. Democrație originală. „Şova revine în echipă”, a precizat Victor Ponta, lăsând să se se înțeleagă că ar fi vorba și de o oarecare diviziune a muncii. De fapt, zic gurile mai spurcate din partid, Victor s-a cam săturat să facă el toate gafele. Se simțea nevoia a unui prost al satului sau partidului, a unui profesionist al gafelor. Iar la acest capitol Dan Șova se uita de sus chiar și la Păcală & Tândală și, în general, la orice tălâmb național. Nu există gafă pe care Dan Șova să n-o poate face. E mai tare chiar și decât Mirel Palada.

CHERCHEZ LA FEMME – Ieri, cam la vremea „când cu gene ostenite sara suflu-n lumânare”, mi-am zis să citesc ceva, știind eu că deștept dormi mai bine. De unde și îndemnul cu deșteaptă-te… etc., etc., etc. Iau eu o carte de la capul patului, nu chiar de căpătâi, și peste ce dau ? Peste „Muște pe parbrizul vieții. Nou catalog de perle”, de Radu Paraschivescu. Biblia inteligenței românești de toc, toc, tocșou. De la Ion Iliescu, la Gigi Becali, de la Victor Ponta, la Bianca Drăgușanu! Un „must” ! N-o ai, mori prost ! O deschid eu și, „ciel, mon mari!”, peste ce dau. Peste o femeie. Femeia zilei! Peste Elena Udrea. Să mai zică cineva că nu există premoniții. Există. Elena Udrea într-o explozie de sinceritate și în toată splendoarea ei, mă rog, intelectuală. Și mi-a sărit somnul. Ascultați aici ! „Nu cred că sunt mulți cei care și-ar asuma expunerea unei relații cu mine. Pe de altă parte și exigențele mele au crescut odată cu vârsta.” Doamne, mi-am zis, și dacă femeia are dreptate ? Dorin Cocoș și-a asumat expunerea, și ce expunere, și acum cântă la Rahova „fluturaș nu mai ai aripioare”! Și pe urmă m-a trecut o sudoare rece. Mi-am adus aminte că această „femme fatale” a mărturisit cu gurița ei că, după ce i-au crescut exigențele, a fost consilier aulic, un fel de sfetnic de taină, al președintelui Traian Băsescu. „Sursă alternativă de informații”, cum suav zice bobocul de femeie. În ce calitate ? „În calitate de persoană care putea” a zis ea și mai suav, plecând rușinoasă, mie-mi spui, ochii în jos. Bate câmpii, mi-am zis, bate câmpii. Putea ? Și dacă putea ? Și dovada ?

CE DRACU ? – Aproape 10.000 de români au refuzat cardurile de sănătate. În cele mai multe cazuri, motivul a fost acela că documentul conține un CIP și astfel contravine credinței și conștiinței lor religioase. Alții, însă, au refuzat cardurile de sănătate pentru că, susţin ei, dacă e citit invers, cuvântul card este „drac”. Și cine umblă cu dracul după el?
Numai 10.000? La câți bisericoși avem e cam puțin, ce dracu?

BEȚIA PUTERII – Un profesionist al puterii, aș zice chiar un revoluționar de profesie, a spus odată o vorbă care mi l-a făcut simpatic. Scuzați de vorbă proastă, simpatic pentru cinci secunde ! Că mai mult de cinci secunde, Ion Iliescu nu e deloc simpatic, ba e chiar insuportabil. Ion Iliescu era profesionistul care a zis, citez, „Beţia puterii te duce prin toate etapele: la început eşti cocoş, dup-aia te transformi în maimuţă, treci apoi prin faza de leu, iar la sfârşit ajungi porc”. Ia te uită, domnule, mi-am zis, oare în ce etapă o fi ajuns Matusalemul ăsta, trăsni-l-ar să-l trăsnească, care se învârte prin cercurile puterii încă de pe vremea lui Stalin ? In fine, să nu batem câmpii. Pe mine mă interesează altceva. În ce stadiu al țicnelii, că beția puterii e un fel de țicneală, se afla Victor Ponta când a dat cele două ordonanțe de urgență, aia care a înlesnit calea primarilor traseiști și aia cu renunțarea la doctoratul luat pe furate? Era cocoș ? Era maimuță ? Era leu ? Era porc ? Se mai face bine ? Mai are vreo șansă să se trezească din beția puterii ? Dar crescătorul de struți, ăla cu nume de unealtă agricolă, așa, așa, Greblă, Toni Greblă ? N-a dat și el în beția puterii ? În ce etapă ? Cocoș ? Maimuță ? Leu ? Porc ? Că altfel cum dracu să fii ditamai judecătorul la Curtea Constituțională și să crești struți? Ba să te mai încuscrești, să te scalzi în aceeași troacă penală și să te bați pe burtă, pe bani, cu tot felul de interlopi? Și să te lași cumpărat nu numai cu bani, ci și cu rochițe ? Ăsta n-ar trebui trimis la dezalcoolizare ? Întreb și eu.

ÎNTRE NOI, FEMEILE –   Iată ce a produs o doamnă, Lidia Marinescu, în ultimele șase ore! Mai vrem! DNA ajută societatea prin reîntregirea familiei. Ăștia de la DNA i-au stricat dimineața lui Ștefan Vlaston. În această dimineață tristă, toate poșetele din lumea asta țin un moment de reculegere. „Să mă judece colegii mei, intelectualii…” Anonim, în față la DNA: în sfârșit are logică și campania cu îmbunătățirea condițiilor de detenție de la Realitatea. Întrebarea fundamentală rămîne dacă dressingul trebuie să fie mai mare sau mai mic decât celula la care este atașat. Din comentariile tuturor categoriilor de oameni prezenți pe facebook înțeleg că în sfârșit, doamna Udrea a realizat un lucru care aduce consensul național. Elena Udrea se pregătește să se retragă din activitate și să își agațe poșetele în cui.

MARIAN OPRIȘAN A ÎNCEPUT SĂ DEA DIN CASĂ – DNA nu s-a înşelat în cazul lui Adrian Năstase… „Corupţia este prin toate sectoarele. Trebuie luptat energic împotriva acestui fenomen. România face progrese în ultimii ani. DNA este o structură necesară care a făcut multă ordine, numai că şi DNA trebuie să recunoască un lucru, că nimeni nu e infailibil. Şi unde ai reuşit în 90% din cazuri, există şi 10% din cazuri în care te-ai înşelat. Eu sunt unul care fac parte din acest 10%. DNA s-a înşelat în cazul meu. În cazul tuturor celor care au primit condamnare definitivă, nu s-au înşelat. Şi acesta este un lucru bun.” Întrebat despre cazul lui Adrian Năstase, Oprişan a răspuns: „După părerea mea, nu s-au înşelat. Dacă există semne de întrebare directe, indirecte în Trofeul Calităţii, vreau să vă spun că în dosarul Zambaccian există probe indubitabile”. Deci, avem doi oameni, unul cinstit și bănuit pe nedrept, Marian, și unul necinstit și condamnat pe bune, Adrian!

EUGEN TOMAC – „Data de 29 ianuarie 2014 va rămâne în istorie ca dată de naştere a Partidului Mişcarea Populară”. O, Domne, și tocmai astăzi, la aniversară, al doilea președinte al Partidului Mişcarea Populară, primul nu contează, deci Elena Udrea are probleme cu spălatul. Spălatul banilor…

ZGONEA E UȘOR ȘUCĂRIT ȘI DESTUL DE DEPLASAT – A fost dat publicității Raportul Mecanismului de Cooperare si Verificare (MCV) al Comisiei Europene. Parlamentul României este încondeiat pentru :
– inconsecvență,
– necolaborare cu instituții ca ANI și DNA în elaborarea legislației;
– lentoare în aplicarea deciziilor instanțelor de incompatibilitate;
– întârziere sau refuzul Parlamentului de a ridica imunitatea parlamentarilor. A apărut și o problemă, problema Zgonea. Zgonea Valorică… Sculer-matrițerul parlamentar nu e de acord. „Nu aș fi în totalitate de acord. MCV este un mecanism care generează un parteneriat în combaterea corupției. Parlamentul are un rol esențial dar nu este o sursă generatoare de probleme pentru imaginea României” Deci, Zgonea nu e în totalitate de acord” ! Dar cam la cât s-ar ridica acordul lui Zgonea cu raportul? 50 %? 75 %, 99,99 %? Ca să știm și noi o socoteală! Eventual poate adaugă o listă cu întârzierile sau refuzurile de a ridica imunitatea unor parlamentari suspecți de corupție. Hai, Zgonea, puțin curaj, ce Dumnezeu! Ia-ți soarta în mână!

ADORABIL – Știți cum începe fișa lui Cătălin Voicu de pe Wikipedia? Cătălin Voicu (n. 21 martie 1965, București) este un pușcăriaș [1] român, membru al Parlamentului României în legislatura 2004 – 2008 și în legislatura 2008 – 2012.   Adorabil, absolut adorabil. Și cât de adevărat.

GHEORGHIȚĂ MATEUȚ LOVEȘTE DIN NOU – Și lovește năpraznic. Clientul lui, Codruț Șereș, a fost condamnat definitiv la 4 ani şi 8 luni de închisoare cu executare, într-un dosar în care au mai fost condamnați fostul ministru Zsolt Nagy și alte șapte persoane.   Toată această adunătură a constituit sau aderat la un grup infracţional organizat cu caracter transnaţional, în scopul comiterii unor infracţiuni grave, pentru a obţine direct sau indirect un beneficiu financiar sau alt beneficiu material. În plus, Codruţ Şereş este acuzat şi de trădare prin transmiterea de secrete, iar pentru alți doi s-a adăugat comiterea infracţiunii de complicitate la spionaj. În joc au fost privatizări importante, și bănoase, vânzări de pachete de acțiuni, consultanțe, licitații și ale specialități ale capitalismului dâmbovițean de cumetrie.
Și pentru că o bucurie nu vine niciodată singură, tot azi, marți, 27 ianuarie 2015, maestrul Gheorghiță Mateuț, avocatul cu cea mai bună mână la încarcerarea borfașilor tranziției, a avut bucuria să afle că Dan Voiculescu rămâne cu condamnarea de zece ani de închisoare primită în dosarul privatizării ICA, după ce instanţa supremă i-a respins recursul în casaţie. Fondatorul PC nu mai are nici o altă cale de atac a sentinţei. Maestrului Gheorghiță Mateuț îi mai rămâne să pună la cale o acțiunea viguroasă pentru o reunificare de familie între stăpânul Antenelor, Dan Voiculescu, și subalternul lui, Codruț Sereș. După gratii. La Jilava.

SENZAȚIONAL ! UNIC ! DACĂ NU CITIȚI ACUM NICI NU ȘTIȚI CE PIERDEȚI NUMAI ÎN ROMÂNIA ! – Tribunalul din Ilfov a respins cererea de intrare în insolvenţă depusă de o companie care, pe lângă activități economice, se specializase în infracţiuni de evaziune fiscală şi spălare de bani. Iar tunul pe care l-a tras se ridica fix la șapte milioane de euro. Bani rezultați din neplata impozitului pe salarii și a contribuţiilor la bugetul asigurărilor sociale. Partea senzațională, n-o să vină să credeți, însă numele firmei era cu bătaie prea lungă pentru a accepta insolvența. Se numea SUCCES ! Și care era numele acționarului unic ? Nici de data asta n-o să vă vină să credeți. Pe om în cheamă SARCINĂ. Nicolae SARCINĂ !
SARCINĂ cu SUCCES și INSOLVENȚĂ ! Aferim ! Așa ceva numai în România era cu putință !

NECULAI CONSTANTIN MUNTEANU e vocea celebră a Europei Libere, care ne dorește, ca și altădată, să auzim numai de bine…