REFLECȚII MINORE: Alexandru IACOB – Gânduri de An Nou

ALEXANDRU IACOB este profesor, a făcut zeci de generații să iubească limba română și privește cu răbdarea dascălului vremurile palide de azi…

Alexandru IacobTrec anii peste noi și, în lupta noastră cu povara existenței trăim, se pare, prea puține victorii și prea multe deziluzii. Fiecare An Nou e așteptat ca un moment de cotitură și nu este niciodată pe măsura așteptărilor noastre. Anulăm mereu cotitura spre bine cu drumul oblu al stagnării în negativ.

Sărbătoarea Crăciunului, NAȘTEREA MÂNTUITORULUI, atât de încărcată de sfințenie și de misterul credinței, induc în suflet lumina schimbării. Urmând după această mare sărbătoare creștină, Anul Nou aduce întotdeauna cu sine încărcătura unei așteptări miraculoase. Schimbarea anului ar trebui să fie într-un raport de simultaneitate cu schimbarea noastră interioară. Să încercăm să devenim mai lucizi, mai umani, mai morali și mai demni. Poate că acesta ar fi punctul din care să pășim spre limanul unei vieți mai luminoase și mai prospere. Dacă am reinstaura valoarea în locul imposturii, cinstea în locul necinstei, competența în locul incompetenței, poate că luminița de la capătul tunelului, la care se pare că nu mai ajungem, ar inunda și viețile noastre. Ar fi noua revoluție de care avem nevoie. În anul care a trecut, astrele au cam stat de-a curmezișul fericirii românului.

Fie ca în Anul Nou care vine pe meleagurile noastre, astrele să fie mai prietenoase cu noi și să ne împlinească așteptărilor. Și să ne mai aducă Anul Nou nouă românilor pace și lumină în suflete, munți de prosperitate, îngeri protectori în tot locul și mai ales să ne iubească norocul. Și aș mai dori ca fiecare dintre noi să avem în anul care va veni clipa noastră astrală de împlinire și fericire.

LA MULȚI ANI !

Data publicării: 20 decembrie 2013