Sabyn Alexandru RUSU – De ce ne îndrăgostim?

Sabyn_RusuChiar, de ce o facem? Nu e o regulă sau ceva de genul acesta… Nu e ceva logic. Nu ne obligă nimeni, nu ne spune nimeni că aşa trebuie. Nu ne impunem să o facem. Se întâmplă şi asta e, vrei nu vrei, acum ai un crush pe cineva.

Cred că fiecare are propriul răspuns la această întrebare, nu există unul ştiinţific sau religios sau psihologic. Există, în schimb, motive. Fie te-ai pierdut în ochii ei albaştri ca marea, fie ai fost sedus de vocea ei pătrunzătoare, ori poate nici nu ştii. Poate corpul ei subţire te atrage ca un magnet, poate în nebunia ei te regăseşti sau vrei să devii una cu bătăile inimii ei. Se poate ca glumele ei seci să te facă să zâmbeşti toată ziua, ori zâmbetul ei să fie motivul pentru care tu adormi zâmbind. Poate felul în care zâmbeşte strâmb este doza ta zilnică de fericire, sau poate râsul ei înecat e cel mai dulce sunet pe care îl poţi auzi. De asemenea, buzele acelea pot fi motivul pentru care te topeşti mai repede decât ciocolata expusă la căldură.

Ea este motivul tău. Ea e cea pentru care te trezeşti zilnic din pat. Ea este cea pentru care înfrunţi orele de la şcoală, doar ca să o vezi zece minute în pauze. Poate că nu ea este motivul existenţei tale, dar într-o zi va contribui la asta. Poate nu e perfectă, dar felul ei imperfect, defect sau greşit de a fi e cel din cauza căruia tu ţi-ai pierdut minţile. Dar îţi convine, îţi reproşezi multe, dar îţi convine.

Iubirea se manifestă în multe feluri; diferă de la om la om, asemenea gusturilor. Cert este că toţi avem sau vom avea parte de ea, fie că vrem, fie că nu. Nu prea avem de ales, ni se pune pata şi ăia suntem. Primul sărut vine oricum, fie că e stângaci, accidental, cu gust de ceapă sau prea scurt. După, totul devine ca un cântec, refrenul se tot repetă, dar dacă vrei ca acest cântec să dureze cât mai mult, trebuie să improvizezi mereu şi mereu.

La un moment dat vin şi momente mai grele, e normal. ,,Să ne oprim?”,,Merită să continuăm?”. Aici suntem blocaţi, avem de trecut cel mai greu test. Dacă până acum a meritat, ştii ce ai de făcut. Nu te opri.

Dacă nu iubim ,,acum”, când o vom mai face cu adevărat?

Timpul trece repede, iubirile se schimbă de cele mai multe ori. Nu trebuie să ne facem planuri de viitor. De fapt, nu ar trebui. Ce trăim acum, nu vom mai trăi niciodată.

Aşadar, de ce ne îndrăgostim? Pentru că aşa fac toţi, deci ar fi mişto să o fac şi eu?

Nu. Ne îndrăgostim pentru că…

SABYN ALEXANDRU RUSU e în clasa a X-a  și este prietenul nostru, junior la „Cultura de sâmbătă”…