Teodor Constantin BÂRSAN – Amestecate

Teodor_BârsanLe Monde și Figaro avertizează lumea că rândul rasiștilor se îngroașă și că albii care au votat cu Trump își pierd statutul de majoritate. Dacă Le Pen va fi votată, vor mai apărea câteva zeci de milioane de rasiști. Și uite așa aflăm că dacă ești alb și nu vrei să devii minoritate în propria țară, dacă nu vrei ca țara ta să fie condusă de mega bănci și mega corporații, ești rasist, fascist, extremist și trebuie să fii înlocuit. Cu ce? Cu hipioți, iubitori, pacifiști, hipsteri afabili și amabili, tree huggeri din Algeria, Tunisia, Libia, Pakistan, Somalia, Iran, Sudan, Nigeria (Boko HAram), Irak, Oman, etc. De-abia aștept să ne luăm cu toții de mâini (care vom mai avea mâini) și să dansăm în cerc. Ce contează că unii vor avea un Ak 47 sau un Shamshir, sunt semne ale păcii… Cum bine spunea Petre Țutea despre comunism: „Fiți fericiți, că vă ia mama dracului!” Și acum stânga încearcă să ne facă fericiți cu forța.

Jurnaliștii de la Republica au sărit de fund în sus, pentru că a ieșit Trump, și că „ce război nuclear va fi și ce rasiști sunt americanii. Păi da, republicanii cei liberali se aliniază marilor gazete aservite băncilor și elitelor financiare și politice… În primul rând ce ar trebui să știe toți românii care se dau de ceasul morții, așa cum au făcut și în cazul Brexitului? În posterioarele ambilor candidați există o mână adânc înfiptă. Probabil este vârâtă mai adânc în cazul doamnei Hillary C… Un Jepeto psihopat se joacă cu milioane de fraieri. Votul a 60 de milioane de americani nu înseamnă că ei subscriu la tot ce spune Trump, ci înseamnă că s-au săturat de politicile globaliste și totalitariste ale stângii, dreptei, în sfârșit ale elitelor. În al doilea rând, de ce ne mai doare capul? Vizele pentru români nu se vor ridica în viitorul nici măcar îndepărtat. In al treilea rând, era mai bine cu o belicoasa precum Hillary? Un conflict cu Rusia, în contextul în care noi suntem în prima linie? Scuturi peste scuturi și baze militare… Sau e mai bun un om care poate aplana conflictul cu Rusia, fără să impună atâtea sancțiuni și să-și „flexeze” mușchii?

Alături de cei 30 de milioane de brexiteri rasiști, islamofobi și xenofobi, au mai apărut încă 60 de milioane de rasiști, xenofobi, islamofobi și xenofobi de partea cealaltă a Atlanticului. Se pare că e un fenomen mondial. Milioane de albi de pretutindeni au nesimțirea să nu mai accepte dominația elitelor, a băncilor și a corporațiilor. Au nesimțirea să nu mai accepte o invazie a imigranților din țări islamice fundamentaliste, o schimbare a demografiei și o negare a identității, au tupeul să nu accepte pierderea suveranității și a independenței.
Din fericire, elitele vor lua măsuri. Adică vor aduce creșterea numărului de migranți, imigrație fără niciun fel de restricții și criminalizarea liberei exprimări, cum deja se întâmplă în Germania și în Anglia.

TEODOR  CONSTANTIN  BÂRSAN este sociolog, tânăr poet și prozator, locuiește la Sibiu, dar nu a uitat Târgoviştea adolescenţei lui…