Bogdan CIUCLARU – Părinte,

 

Bogdan_CiuclaruTrebuie sa vină la noi in comună un investitor. Vrea să facă fabrică mare, să dea salarii la enoriași. Dar nu e ortodox…

Și vreau ca prin învățătura ta să-mi călăuzești calea, părinte, căci mai am și alte dileme: am tot primit bani de la mama aflată la muncă în străinătate și când a fost cu putință am dat și la biserică. Sa-mi fie cu iertare părinte, dar mama lucrează in Italia, la o familie de catolici, deci nu-s ca noi, votanți ortodocși. Vor fi primiți, părinte, acolo sus?

Părinte, ce ne trebuie nouă bani europeni, de la străini adică? Ăia acolo la FMI au biserică? Or fi toți botezați? Or ține, părinte, post după datina creștină?

Mai am părinte o piatră pe suflet…Când m-am întors săptămâna trecută de la o nuntă, în apropiere de Ploiești era un accident. Îi lua părinte, cu ambulanța aia a lui Arafat, care nu e nici el ortodox. Eu dacă eram în locul celor răniți muream acolo pe asfalt și nu-mi trădam credința.

Părinte, știu că nu faci politică, dar tot citesc prin presă că vor americanii să facă scut d-ăla anti-rachetă la noi în țară. Ce să caute, părinte? Ce să caute ei pe pământul nostru ortodox, dacă nici nu se închină ca noi? Știai, părinte, ca l-au pus pe Dumnezeul lor pe dolari și că habar n-au ei că banii-s ochiul dracului? Ne-au stricat copiii cu engleza lor, cu Disney, MTV și Halloween.

Părinte, îmi cer scuze că n-au mai venit cei mici la ora de religie.  Nu i-am mai lăsat la școală pentru că le era frig în clasă și diriginta aia a lor, unguroaică, le-a zis că e periculos să meargă singuri la toaleta din curtea școlii. Venim sigur la inaugurarea bisericii noi, c-am auzit că are încălzirea-n pardoseală.

P.S. Ți-am adus piesa aia pentru Opel. E într-o pungă pe care scrie Auchan. E și-o mică atenție, un „scoțian” bătrân, de 12 ani, l-am luat când am fost în Dubai. A mai pus soția și ceva pentru doamna, ceva frumos de la L’Oreal. Dă-mi un semn pe Facebook să vorbim de biletele pentru Revelion!

BOGDAN CIUCLARU este un încă un tânăr jurnalist, om de radio, proaspăt tată, lucrează la EUROPA FM și este, peste toate, absolvent de CARABELLA