Constantin VAENI – În calea lupilor de ieri și de azi

Constantin_Vaeni_2

SCRISOARE  AMARĂ  –  Domnule ministru Curaj,  să vrei să scoți Istoria din școli (să ne înțelegem, este vorba de Istoria României),  să vrei să reduci, să sufoci adică, și numărul de ore de Limba și literatura română, după ce ai început „programul” de bătaie de joc la adresa copiilor și-a nepoților noștri cu scoaterea orelor de Limba latină, înseamnă să vrei cu tot dinadinsul să scoți România în stradă.  Fiindcă numai cine e o loază, căreia nu-i pasă de copiii lui, de nivelul de pregătire și de acumulare a unor cunoștințe obligatorii pentru un viitor cetățean al țării sale, numită încă România, nu va ieși în stradă, rămânând în casă, la televizor, ca să se uite la… Măruță, la Capatos  sau la aia cu „Can-Can tv.”, dorindu-și poate ca și copiii lui să ajungă cândva vedete, în emisiuni ca ale ăstora de azi! Cum îți permiți să te faci că ai un „curaj” atât de nerușinat, domnule ministru Curaj,  încât să-ți treacă prin cap așa ceva?  Sau să accepți, prea-supus și prea-aplecat, te miri ce poruncă, pentru ca să se întâmple o astfel de grozăvie cu copiii noștri… Ți-au cerut asta milioanele de părinți din țara asta să scoți din școala Istoria României sau Limba latină și să reduci numărul de ore de Limba română? Da’ cine ești dumneata, domnule, ca într-un mandat de ministru al „educației”, al învățământului, cum ar trebui în mod normal să se spună, ca într-un mandat limitat din start, de.. numai 1 (un) an, și ăla în mod penibil dobândit, să te dai un nou… Spiru Haret?  Ori poate tocmai d’aia ai fost recrutat și domnia ta în desantul vostru de „tehnocrați”, parașutați  cam așa, într-un miez de noapte parcă, în zilele alea de „camuflaj politic” al tuturor „partidelor”. Parașutați în clădirea Guvernului României, ca un „grup de comando”, cu „sarcini” și „obiective” precise, printre care și acela de a pune osul grabnic și cât mai vârtos, la știrbirea identității naționale în conștiința copiilor noștri…  Haida de, domnule Curaj! Ați început să vi-o căutați cu orice preț!

MIGRAȚIA LA ZI – „ …cu parul, domnule, cu parul!” – ( Petre Țuțea)… Tare mi-e teamă că așa „se va rezolva” în cele din urmă. De altfel, primii care au cam început „să rezolve” așa sunt chiar nemții, sau deocamdată o parte din ei. Iar iresponsabila frau Angelica va trebui să dea socoteală, la un moment dat, pentru toata „aberația” asta, deja extrem de periculoasă, în care a tras și continuă să tragă Europa, împotriva opțiunii și-a voinței popoarelor țărilor ei, care nici măcar nu sunt consultate prin referendum-uri. Și fără să reușească măcar să convingă pe nimeni ce anume „vrea” ea și încă alți câțiva iresponsabili și de ce continuă să „încurajeze” toată această mizerie … „umanitară”!

CONSTANTIN VAENI  este un mare regizor al cinematografiei naționale, un poet al secvențelor și un maestru al dialogului interior, așa cum s-a scris, un drumeț în calea lupilor de ieri și de azi…