Constantin VAENI – În calea lupilor de ieri și de azi

Constantin_Vaeni_21.Și chiar ne-ajunge!

E valabil și pentru „tehnocrați” și „tehnocrate”… Ia auziți ce scriu pe „burtieră” ăștia de la canalul colector, „Romaânia Tv.”: „Liderii politici sunt sfătuiți să nu mai facă sex, de teama spionilor”. Acum, eu înțeleg că vine campania electorală, care – după cum spunea și unul dintre invitații în emisiune – va fi o campanie pornografică, inclusiv cu șantaje sexuale, cu casete video… pentru adulți, avându-i ca „protagoniști” pe unii politicieni (casete video obținute, bineînțeles, pe surse, iar „sursele” le știți, nu intru în „detalii”, casete video, desigur, pentru adulții reduși mintal, ori care au avut o copilărie cu serioase „probleme” de creștere )… Dar,
politicienii n-ar mai trebui să facă sex, ori să facă sex cât mai rar, nu de „teama spionilor”, adică de teamă că-i filmează „cineaștii” Serviciilor, pentru diverse „Breaking-news”-uri, ci pentru că făcând sex, unii ar putea să și… procreeze.
Și chiar ne-ajunge! E valabil și pentru „tehnocrați” și „tehnocrate”!
Inclusiv pentru mai toți „deontologii” de prin televiziuni, mai mult sau mai puțin „premianți”…

  1. Faceți, vă rog, un efort

Știu că pe zi ce trece vă e tot mai greu, dar poate încercați, cât încă nu-i târziu:
scrieți, fraților, cât mai pe… românește! „Podoaba limbii voastre dați,/
cu românești cuvinte!”
, după cum spunea un poet, din „alte vremi”, pe nume Iancu Văcărescu, în „Testamentul” său literar, lăsat cu puțin înaintea nașterii „Teatrului cel Mare”, din București, care avea să devină „Teatrul Național”. Dacă vă cer prea mult, nu vă mâniați! Știți cum vi se spune în „preavizele” pe care le primiți, în cazul în care ați întârziat cu plata unei facturi la utilități, pe care între timp domniile voastre le-ați efectuat: „În cazul în care intre timp ați achitat datoria restantă, vă mulțumim și vă rugăm să nu luați în considerare acest preaviz „.. Așa și cu limba română!  Cât încă nu-i târziu!

3.Televizate…

„Breaking-news” la canalul colector „România Tv.”, exploziv, șocant! Chiar… „bomba zilei”! Divorțează Eba! Divorțează, ei și? Da’ ce, mă?  Divorțează Johannis? Care măcar e încă în funcție… Și-ar fi un fel de…știre! Bă, sunteți sănătoși la cap?.

4.Cu ambasadori…

După domnul Jammes Pettit, la Chișinău, sare din baie și domul Klemm, la Tismana ‘ntr-o grădină, tropăind și el prin Istoria României. Uitați-vă la el cu atenție! Eu v-am zis, nu vă luați de domnul Pettit, că o să sară și  domnul (Arnold Shwartzeneger)… Klemm!  Așa că, luați și de la domnul Klemm! O țineți minte p-aia, de pe „net”, cu „ ia de la Băsescu”, aia de fugea până și câinele… Păi da, fiindcă ăștia sunt ca în chestia aia: dai în mine, dai în tine, dai în fabrici și uzine! Era o vorbă, ce căuta neamțu’n Bulgaria?  Ce-o fi căutat, frate, domnul Klemm, în… Oltenia?.. Și încă la Tismana, într-o mănăstire?

CONSTANTIN VAENI  este un mare regizor al cinematografiei naționale, un poet al secvențelor și un maestru al dialogului interior, așa cum s-a scris, un drumeț în calea lupilor de ieri și de azi…