Cristian Gabriel GROMAN – Londra la pas…

Gabriel_GromanUN AVERTISMENT – Moartea de deasupra capului: becurile economice sunt dăunătoare pentru creier, sistemul nervos, ficat, rinichi şi inimă! Becurile economice conţin mercur, care este o neurotoxină puternică ce afectează îndeosebi copiii şi femeile însărcinate. El este deosebit de dăunător pentru creier, sistemul nervos, ficat şi rinichi. Mulţi dintre noi caută să economisească energie şi bani înlocuind vechile becuri obişnuite cu cele economice, numite impropriu şi “ecologice”. Însă becurile cu eficienţă energetică ridicată din noua generaţie sunt atât de toxice, încât Agenţia pentru Protecţia Mediului din SUA a emis un protocol extraordinar pentru cazurile de spargere a acestor becuri şi emisia ulterioară a gazelor toxice. Un studiu efectuat de savanţii de la Institutul Fraunhofer Wilhelm Klaudic a demonstrat că spargerea unui asemenea bec în spaţiu închis duce la emisia unei cantităţi de mercur de 20 de ori mai mare decât cea maxim admisibilă.

CÂTEVA  GÂNDURI CU BARTOLOMEU ANANIA – Din nefericire, Iuda nu e doar personajul unui anume moment istoric, ci si un personaj al istoriei de după el, multiplicat peste tot, la scară planetară, în ipostaza sărutării care acoperă trădarea.
Printre noi, cei ce beneficiem de civilizație, de cultură, de progres științific, de libertate, de bunurile pământului și de harurile cerului, printre noi se instaurează, încetul cu încetul, un duh perfid care răstoarnă valorile și pervertește limbajul.

AMICAL – A apărut numărul 43. Informaţie, curiozităţi, istorie, noutăţi, anunţuri, povestiri adevărate, interviuri, bancuri… Toate acestea le puteţi găsi în Ziarul Anunțul Românesc, acum în magazinele româneşti din Londra. Ziarul Anunțul românesc – Vocea românilor din UK! Pagina de facebook a ziarului, aici: https://www.facebook.com/Ziarul-Anunțul-românesc-64326184…/…

DESPRE STRES DE LA LONDRA – Stresul, care azi a luat proporţii gigantice, ura, mânia, îndoiala, neîncrederea în ceilalţi, invidia, gelozia provoacă în corp un pH acid, favorabil bolii. Depresia are şi ea un efect nociv asupra organis­mu­lui, nu doar că împiedică vindecarea, dar poate favo­riza debutul altor boli. Dar ştiaţi că şi frica ne face rău? Este bine cunoscut experimentul lui Avicenna. Într-o cuşcă s-a pus un miel şi într-o cuşcă alăturată s-a pus un lup. Mielul a murit în scurt timp de stresul provocat de frică. Orice dezechilibru emoţional adu­ce, mai devreme sau mai târziu, boala.

DINTR-UN VECHI INTERVIU – România este cea mai frumoasă ţară. Acolo, în Anglia, mă simt ca într-o colivie. Vreau să revin la Târgovişte, de care mă leagă foarte multe lucruri. Nu vreau să rămân acolo. Foarte multă lume crede că cei care au plecat în străinătate o duc foarte bine. Nu este aşa. Toţi se chinuiesc foarte mult.

FOARTE TRIST… DACĂ ESTE ADEVĂRAT, ATUNCI ESTE JALNIC COMPORTAMENTUL UNORA!!! – „Un bătrân înalt traversează foarte greu, de-abia merge. A rămas ultimul pe trecere. Instantaneu, claxoane. Multe, un cor cacofonic. Un tânăr din dreptul meu, mai tânăr ca mine, pe banda 1, înjură lung și apăsă claxonul cu fața tumefiată. Se aud și alte sudălmi. Bătrânul se întoarce, nedumerit, cu o expresie deznădăjduită pe chip. E Mircea Albulescu. De-abia merge.”

GÂNDURI PIOASE – Din păcate nu mai are cine să ne spună ”Bunii mei”. Dumnezeu să îl odihnească în pace! ”Nu se face nimic fără Dumnezeu. S-ar putea ca Dumnezeu să se cheme Allah, până la urmă El este Dânsul, Dumnealui, Dumnezeul nostru. Îi spunem fiecare cum credem că e mai aproape de noi, dar n-are importanţă, acest lucru nu trebuie să ne despartă niciodată. Sunt trist uneori când văd că oamenii se ucid, se chinuiesc, se schingiuiesc în numele unui Dumnezeu care se cheamă altfel. Atât! Nimic mai mult. Pentru că nevoia de El este la fel de mare, puterea Lui este la fel de mare, câtă vreme eşti dezbinat, de ce Dumnezeu să merg împotriva cursului apei. Trebuie să mergi cu credinţa mai departe şi atunci va fi bine.” Mircea Albulescu într-un interviu acordat doamnei Loreta Popa…

UN APEL – Atenție… La Shell-ul de la Nickelsdorf (ieșirea din Austria) acționează o trupă de tâlhari români. În timp ce am intrat să achit motorina mi-au înțepat roata din dreapta spate… Norocul meu că am observat, am rămas să schimb roata în stația PECO și atunci i-am văzut cum au acționat pe un autocar de Atlassib cu alba-neagra și buzunărit! A venit căldura și au ieșit la treabă, erau vreo 8-10… Cei de la PECO ori din complicitate ori de frică nu se bagă, nu au vrut nici să cheme poliția….

CRISTIAN  GABRIEL  GROMAN  lucrează la PHS Greenleaf, Londra, este poet, pianist și absolvent de Carabella…