Dragoș SCHEIANU – România în anul 2050

Ce se va întâmpla cu țara noastră în viitor? Vom trăi mai bine sau mai rău? Poate că va fi la fel, poate că nimic nu se va schimba în această țară. Nimic nu este sigur în ceea ce privește viitorul, atât al individului, cât și al unei țări. Puține lucruri sunt clare în legătură cu țara noastră în anul 2050.

Printre acestea se află și numărul populației. Specialiștii estimează că, în anul 2050, populația României se va micșora destul de mult, urmând ca țara noastră să aibă în jur de 16 milioane de oameni, în comparație cu populația de aproximativ 20 de milioane de astăzi. De asemenea, tot o veste destul de rea este și faptul că populația țarii noastre va fi îmbătrânită. Chiar și în prezent natalitatea României este destul de mică în comparație cu mortalitatea.

Schimbând  acest aspect, al viziunii specialiștilor, haideți să visăm puțin la viitor. Eu cred că în România se va putea trăi bine și foarte bine în anul 2050. Avem potențial, dispunem de resursele necesare, nu avem nevoie decât de oameni serioși și puși pe treabă, mai ales cei de la conducerea țării.

România poate ajunge în topul țărilor dezvoltate din Europa, ba chiar și din lume. Românii sunt foarte ambițioși și isteți, dar majoritatea celor pricepuți preferă să plece în străinătate. Nu îi condamn. În prezent, această țară nu îi valorifică foarte mult.

Sunt foarte optimist în legătură cu viitorul României și cred că generația mea poate schimba această țară într-o super-țară. Până la urmă România este „țara tuturor posibilităților”… Sunt prea optimist? Ce ziceți?

DRAGOȘ SCHEIANU este elev la Colegiul Național „Constantin Carabella”, din Târgoviște…