Gabriel ENACHE – Biografii contemporane

gabriel_enache

Revista Litere, la adolescență…

Litere, revistă culturală și literară apare de cincisprezece ani. Litere acum, la această frumoasă și impresionantă vârstă pentru acest gen de publicații (ne) arată că se poate, că dacă vrei, cu hărnicie, seriozitate și multă muncă se  pot aduce la lumină cât mai multe și mai diverse probleme ale lumii culturale și literare.

Litere a adus încă de la începutul apariției sale în atenția noastră un format drag literaților- Bilete de papagal– și plăcut vizual arătându-și de fiecare dată, cu fiecare apariție frumusețea și fragilitatea (vizuală). Și-a luat de la începuturi o alură de cuceritoare și i-a reușit.

Litere a crescut cu fiecare an în care a intrat și a reușit să își continue drumul cu siguranță găsindu-și locul în care vocea să i se facă auzită.

Litere este una dintre publicațiile care a reușit să își aducă și să își țină aproape editorii, prietenii și colaboratorii. Aproape. Foarte aproape la fel ca o cloșcă iubitoare și foarte protectoare a apropiaților ei, făcând în așa fel ca toți cei ce au navigat sau continuă să o facă în jurul ei și să rămână aproape să își completeze și să își dezvolte cultural și biografia și bibliografia.

Litere a fost de la început o instituție cu harul și darul construcției, al zidirii temeinice și fără de fisură a fundației și siluetei sale și acest lucru i-a reușit. Corpul său acum de adolescentă este frumos, este armonios și emană siguranță

Litere își urmează drumul pe care a plecat și îl continuă fără sfială și cu siguranța cu care și-a și început viața arătând de fiecare dată, cu fiecare număr apărut că este deschisă la și sincronă cu ceea ce înseamnă diversitate de idei și opinii dezvoltând totodată o coerență culturală îmbogățită cu o mare activitate literară. Numărul colaboratorilor a crescut permanent iar paginile revistei au fost mereu deschise noilor veniți.

Litere a ajuns la… adolescență, la o adolescență matură și caracterizată de seriozitate. Cincisprezece ani de apariție pentru o revistă de cultură și literară înseamnă nu mult, foarte mult! Înseamnă în primul rând siguranță și stabilitate. Pe scurt foarte, foarte mult. De aceea, cu această ocazie îi urăm și dorim revistei Litere și editorilor și colaboratorilor ei La mulți ani! Și foarte mult spor și inspirație în continuare!