Iuliana Elena DUMITRAȘCU – Aroganță și ignoranță

Iuliana_DumitrascuSe spune că oamenii au învățat umilința grație cunoașterii, iar aroganța i-au făcut ignoranți.

„Cocoșul” care stă chiar acum în fața mea nu este, de fapt, decât o puicuță din mulțime, un amestec de mândrie și îngâmfare, deci un hibrid estetic eșuat. Pentru el, cunoașterea  este deja un rezultat deodată ce a deprins toate cunoștințele în felul său și și-a format o părere greșită, în general, și are doar o părere și aceea proastă, nepotrivită, pe care nu i-o poate contraataca nimeni, deoarece el este cel mai bun, cel mai inteligent. În esență. totul este la superlativ în cazul său.

Din nefericire reușește, uneori, să iasă din anonimat și să se transforme într-o găină și să pășească țanțoșă în fața puicuțelor (tinerelor) învățăcele . Pentru acest gen de persoane numai bine! Nu le doresc decât să se trezească singuri la realitate până când viața nu îi va izbi de realitate cu tot cu mândria și ignoranța pe care o cultivă în dezavantajul lor ( deși ei nu cred și nici nu observă asta ) și a victimelor care îi cred senzaționali, modele de urmat.

Diferența dintre un arogant inteligent și un arogant bogătaș este precum un coș plin cu mere bune, gustoase și unul cu mere care par bune, dar sunt stricate in interior. De-a lungul timpului am întâlnit numeroși astfel de „cocoși” și mai puțin oameni.

IULIANA  ELENA  DUMITRAȘCU  este elevă în clasa a XII-a, la Colegiul Național „Constantin CARABELLA”, din Târgoviște…