Laura Andreea STOICA – Provocări

 

cs_logo_sq-3001.Cred că orice om își dorește să progreseze în viață. Unii ne dorim un progres uniform, echilibrat, pe care să îl simțim în toate compartimentele vieții, alții doresc progresul doar pe anumite laturi. În orice caz, am învățat că progresul nu îți apare într-o zi cu soare, în fața casei, adus de Fan Curier și nici nu te lovește în cap, așa spun unii că l-a lovit pe Newton celebrul măr. Ca să progresezi trebuie să ieși din zona de ta confort, să îți dorești să faci mai mult în fiecare zi, însă având o motivație corectă. În săptămâna ce îți stă în față te invit să faci cunoștință atât cu dificultatea, cât mai ales cu frumusețea progresului și m-am gândit să lansez provocări emoticon grin. Iată la ce te provoc eu săptămâna asta:

1.Te provoc să memorezi ceva… orice vrei tu emoticon grin poate fi vorba de un verset biblic, de o replică de film sau de versurile unui cântec pe care să le cânți prințului/ prințesei pe care îl/o aștepți să apară într-o bună zi;

2.Te provoc să îți propui să citești o carte, încearcă să citești măcar 5 minute pe zi și tot va fi un progres;

3.Te provoc să faci ceva pentru cei din jur, fără să accepți vreo recompensă;

4.Te provoc să dăruiești mai mult din tot ce ai: un zâmbet, un covrig, orice ai… dar nu trece la dăruit palme;

5.Te provoc să îți învingi o frică-cu toții avem mult de lucrat aici;

6.Te provoc să încerci să nu fii o pacoste pentru părinți, ci o binecuvântare;

7.YOU MUST DO IT!!! Te provoc să te întrebi ce înseamnă viața, în ce măsură îți aparține și ce urmează după ea. Spor la treabă!

2.Când ajungem la sfârșitul unei zile, suntem tentați să vedem doar sfârșeala din trupurile noastre, doar oboseala din viețile noastre…  Suntem atât de prinși în vârtejul acestei lumi încât uităm că deși poate a fost o zi dificilă, a fost o zi binecuvântată și plină de pace. Noi putem pune liniștiți capul pe pernă și să ne bucurăm de o noapte odihnitoare, însă exact în momentul în care tu citești asta, sunt mii de creștini care nu știu dacă vor mai vedea vreodată răsăritul de aici. Nu știu dacă își vor mai strânge in brațe copilașii sau soția iubită, nu știu dacă va mai răspunde cineva la cuvântul mamă! emoticon frown Se așteaptă din clipă in clipă să fie și ei uciși pentru simplul motiv că au ales să creadă în Isus Hristos, așa cum au fost uciși vecinii, prietenii sau cunoștințele lor. Nu au cui să se plângă pentru că nimeni nu îi ajută, se pare…

Și in tot acest timp, tu și cu mine ne plângem de o zi lungă, de faptul că nu avem atât de mulți bani cât ne-am dori, de faptul că nimic nu merge bine în România. Și uităm ce este cel mai important, că pe lângă toate nimicurile anterioare noi am avut privilegiul de a ne bucura de încă o zi de pace. Așa că nu irosi nici măcar o secundă din viața ta, pentru că nu e exclus ca mâine să fim noi în locul creștinilor din Asia sau Africa!

  1. De la o vreme am început să devin nostalgică, gândindu-mă că mai e doar puțin până când va trebui să mă despart de paradisul meu sălbatic și să îmi părăsesc cuibul…. Nici nu știu cum să-i mulțumesc lui Dumnezeu pentru toată dragostea Lui pentru mine… pentru că în fiecare zi privesc întreaga Lui creație și mă întreb cum va fi cerul, dacă pământul e atât de minunat. Sunt atât de binecuvântată că am zilnic în fața ochilor capodoperele Celui mai Mare Pictor! I have no doubt! MY GOD IS AN AWESOME GOD!

LAURA  ANDREEA  STOICA  este o domnișoară de CARABELLA (clasa a XI-a), energică, hotărâtă și visătoare…