Leontina GRIGORESCU – Acceptare

Leontina_GrigorescureLOVEution

Mâine este Valentine’s Day.  O încântare pentru cupluri.  Acum au ocazia să își demonstreze dragostea.  Știți,  în restul anului e interzis,  e aproape de prost gust.  Trebuie să așteptăm 14 februarie ca să avem liber la cadouri și flori.  Plus că e bine și pentru comercianți,  o ocazie să contribuim la creșterea cifrelor de afaceri ale florăriilor sau ale magazinelor care dețin orice tip de ciocolată. 

După ce trece Valentine’s day putem să revenim la normal.  De fapt nu,  urmează Dragobetele pentru cei care sunt mai tradiționali. Liber la normalitate se dă după 24 februarie. Luăm o pauză până în martie. Până la urmă s-au hotărât oamenii,  care lună este cea a cadourilor?  Martie sau decembrie? (Hm.. Poate s-au gândit că nu strică două)

Dacă nu se întâmplă o mobilizare națională nu se poate să  oferim atenție persoanei iubite,  mamei sau femeilor importante din viața fiecăruia dintre noi. Efectul de turmă are în continuare cea mai mare influență asupra românilor. Oare de ce nu se aplică și în momentele primordiale?  De exemplu,  atunci când se creează fenomenul Piața Victoriei. Ar fi ideal ca următorul trend să fie petrecutul zilei îndrăgostiților la protest (doar anul acesta,  să sperăm că la anul nu vom mai avea „ocazia”  de a ne petrece seri la rând în stradă) . Ce poate fi mai romantic de atât? Ah,  răspunsul este simplu: cererea în căsătorie de ieri,  tot la protest.

Așadar,  poate anul 2017 dă startul unui altfel de efect de turmă: unul care să își facă simțite simptomele nu numai în situațiile frumoase, ci și în cele mai neplăcute, dar mai importante. Rămâne de văzut.

Happy protest’s day! /Happy Valentine’s day! (Fiecare ce dorește)

LEONTINA GRIGORESCU este absolventă 2016 de „Carabellă” târgovișteană și studentă de București…