Mircea DRĂGĂNESCU – Arhivă sentimentală

Mircea_Drăgănescu1.Şi mă cutremur, cum oameni fără coloană vertebrală, vor să acceadă la funcţii, cum oameni fără nici un fel de pregătire vor să ocupe funcţii de reprezentare pentru oameni fără nici un fel de pretenţii şi pregătire…

2.Nu gândesc la evadare, mă gândesc la implicare într-un proiect al Titului tradiţional, patriarhal, fără „venetici”, fără „alogeni „, fără oameni fără nici un Dumnezeu, care să ne dicteze, care să ne impună regulile lor imunde în spaţiul restrâns al oraşului, sau al gării Titului unde au scoborât regi şi regine şi scriitori de renume….Mă cutremur când văd degradarea morală a oraşului meu…

  1. „Unanimitate. Directorul, vector politic”, articol în România Liberă din 4.10. 20016… Idee corectă, dar pusă de un inspector general care tolerează în parohia lui directori „de o viaţă” care şi-au demonstrat doar competenţa de a-şi schimba opţiunile în funcţie de cei de la putere, ca românul imparţial, pare cel puţin neserioasă, mai ales că deja în Consiliile locale s-a pus deja problema „sprijinului” politic… Deci, despre ce concurs de competenţe se vorbeşte când treburile sunt deja aranjate? Şi despre ce mandate, când mandatul unuia şi altuia dăinuieşte de zeci de ani sub tot atâtea regimuri politice?
  2. Iubirea nu are grade de comparaţie, Iisus nu a iubit-o mai mult pe Maria Magdalena decât pe Barabbas…
  3. A murit Ani Ciunga, care împărțea noroc celor fără noroc. Nu pot să uit, când într-o seară, întorcându-mă de la mama am întâlnit-o pe Ani, pe banca de la biserică, transpirată dar fericită după ce, în genunchi, dăduse ocol bisericii, în semn de recunoștință pentru câștigul care îi permitea să scape de necazuri. Acum Domnul a chemat-o la El… Dumnezeu să o ocrotească!
  4. Şobolanii… În romanul „Ciuma” Albert Camus anunţă calamitatea care urmează prin apariţia şobolanilor. Contestată la început de portarul unui bloc, ea va deveni o evidenţă a epidemiei devastatoare. La fel ca în romanul amintit, tot mai multe semnale din presă anunţă o invazie a şobolanilor atât în capitală, cât şi în provincie… Rezultatul: o ciumă anunţată, o ciumă a unei politici virulente şi devastatoare… Deja în micul meu orăşel de provincie şobolanii au început ca să circule.
  5. A murit Dan Nicolescu, personaj fabulos, lotru din Titu înainte de „89”, şef la revoluţionari după revoluţie, patron la Şarpele roşu, prieten cu actori şi academicieni, actor de ocazie, dar şi de vocaţie… Un om al timpurilor noastre… Dumnezeu să-l ierte şi să-l odihnească!

MIRCEA  DRĂGĂNESCU  este absolvent de Filosofie și este membru al Uniunii Scriitorilor din România…