NECULAI CONSTANTIN MUNTEANU – ACTUALITATEA ROMÂNEASCĂ

 

 

Neculai Constantin MunteanuTARE AȘ SCUIPA PE MORMÂNTUL UNUI STRIGOI COMUNIST – S-ar putea ca strigoiul comunist Ion Iliescu (85 de ani) să aibă un sfârșit de viață mai agitat decât al torționarului Alexandru Vişinescu. Parchetul General a anunţat redeschiderea dosarului Mineriadei din 1990. Nu pentru că s-ar fi constat că justiția noastră l-ar fi scos basma curată pe nedrept pe principalul câștigător al mineriadei, adică pe Ion Iliescu. Nu! România a fost obligată de Curtea Europeană a Drepturilor Omului (CEDO) să continue investigaţiile în dosarul Mineriadei. Curtea a subliniat obligaţia statului de a face dreptate victimelor crimelor împotriva umanităţii, indiferent de timpul scurs de la săvârşirea acestora. Cu alte cuvinte, în Mineriada al cărei câștigător a fost un strigoi comunist au fost și crime împotriva umanității. Și crimele acelea nu se prescriu. Iar strigoiul Ion Iliescu are ceva sânge pe mâinile alea cu care a câștigat revoluția și l-a aplaudat și pe Nicolae Ceaușescu. Oameni care și-au pierdut membri ai familiei sau au fost victime în timpul violenţelor comise de mineri în 1990 și Asociaţia 21 Decembrie 1989 au dat în judecată statul român și au câștigat. Mai mult, CEDO a constatat că: „Toate dovezile din acest caz indică existenţa elementelor constitutive ale unei crime împotriva umanităţii, comise de OFICIALI AI STATULUI ROMÂN, INCLUSIV MEMBRI AI GUVERNULUI ȘI MILITARI CU GRADE IMPORTANTE”. Ori principalul oficial al statului român, și principalul beneficiar, amestecat până în gât în aducerea minerilor, este Ion Iliescu. Iliescu a ținut-o una și bună, și justiția l-a crezut, că minerii au venit de capul, mânați de înalt spirit civic, maltratând tot ce le-a ieșit în cale în București. Deși există probe audio-vizuale în care Ion Iliescu cu gurița lui spune: „Mă adresez dvs. de această dată, mulţumindu-vă pentru răspunsul de solidaritate muncitorească pe care şi de astă dată l-aţi dat LA CHEMAREA NOASTRĂ. (…) Delegaţia de mineri, în frunte cu domnul Cozma, se va deplasa spre Piaţa Universităţii, pe care vrem să o reocupaţi dumneavoastră”.

LA CHEMAREA NOASTRĂ înseamnă LA CHEMAREA NOASTRĂ, iar îndemnul la recuperarea Pieței Universității sună a mână liberă pentru atrocitățile care au urmat. Culmea nesimțirii comuniste, într-o emisiune de televiziune din 2007, Ion Iliescu a afirmat că: „Se dă pe seama minerilor, pe nedrept, violența. Nu minerii au provocat atunci violența, ei au fost efectul și nu cauza. Minerii meritau să le mulțumesc, pentru ca poliția capitalei dispăruse, iar ei făceau un act civic, de solidaritate si cu instituțiile statului, și cu populația capitalei. Le-am mulțumit minerilor ca să plece din capitală. Din mineriade am învățat cum să construim statul de drept”. Vă dați seama? Dacă n-ar fi fost strigoiul comunist Ion Iliescu și ortacii lui nici azi n-am fi avut un stat de drept. Statul de drept cu bâta minerilor. Procesul va fi lung. Sper ca Ion Iliescu să mai apuce trăiască frica de a fi condamnat, fie și simbolic. Și tare aș vrea să-i supraviețuiesc doar atât cât să am timp să scuip pe mormântul lui.

DUPĂ COCOȘ ȘI DUPĂ POLITICĂ, OARE MAI EXISTĂ VIAȚĂ? – Doamne, Dumnezeule, stau și mă întreb ca proasta, dacă acoloșa fetele au acces la câteva produse indispensabile, cum ar fi un fond de ten adecvat, un corector, un blush pentru obrăjori, un ruj sau un gloss în nuanțe potrivite, un rimel, un fard de pleoape, câteva perechi de gene false. Pe scurtă o mică trusă de make up, în absența căreia viața unei doamne devine un coșmar, chiar un iad. Și oare au hair stylist, măcar unul pentru un brushing lejer, de dimineață, de după amiază, de seară? Mă gândesc dacă n-ar fi bine să alarmăm încă de pe acum câteva ong-uri specializate în drepturile omului sau, de ce nu, în drepturile deținutelor. Zic și eu.

N.B. Băieții și domnii, indiferent că sunt judecători, gardieni, dar și alții, se știu ei, care nu știu ce înseamnă corector, blush, gloss, make up, hair stylist, brushing etc să facă bine să pună mâna pe carte. Sau, dacă nimic nu știu, să se spânzure! Așa!

SĂRIȚI, JUSTIȚIA HĂITUIEȘTE ȘI BĂIEȚI SIMPATICI – Varujan Vosganian tocmai și-a povestit viața în fața Comisiei Juridice din Senat, în dosarul de corupție Romgaz și afacerea gaz ieftin pentru Ioan Niculae de la Interagro, o bagatelă de vreo 260.000.000 de euro. Și, auziți la el, viitorul nobelizabil abia, abia a mai putut șopti, cu ultimele puteri: „Mă simt hăituit de Justiție”. Hai, Varujan, ce dracu, fii bărbat ! Ia exemplu de la Elena Udrea. Ea cum a putut? Și nu numai cu degetul la nas, da?

AU PUS CĂTUȘE FLORILOR! – După atâta tevatură, Elena Udrea a fost reținută. Și a reușit să se lase fotografiată așa cum își dorea. Cu brățările dăruite de DNA. Înălțătorul moment a fost acompaniat de o declarație absolut istorică. Cu fermecătorul ei zâmbet, Elena Udrea le-a spus ziariștilor și cameramanilor: „Poți să-i pui cătușe Elenei Udrea, dar nu poți pune cătușe adevărului”. Ceva mai profund a spus doar Goethe, pe patul de moarte: ” Mehr Licht!” Adică, „Mai multă lumină”

UN INTERVIU CELEBRU, UNIC, CU O BLONDĂ INTELIGENTĂ – Eugen Istodor a realizat cele mai bune, cele mai deștepte, cele mai inteligente, cele mai năuce și cele mai ușchite interviuri din presa română. Celebru, între cele celebre, este interviul cu femeia zilelor noastre, cu blonda între blonde, încătușată ieri de DNA, așa, așa, Elena Udrea, apărut Academia Cațavencu din aprilie 2005. Și, într-un moment de inocentă sminteală, Eugen Istodor i-a pus întrebarea întrebărilor. A întrebat-o dacă e iubita lui Traian Băsescu ? Ce-a răspuns blonda ? Nu o să-ți vină să crezi ! A răspuns că o să ne spună peste 10 ani !! Iar cei zece vor ajunge la scadență în fix două luni. Arhiva revistei Academia Cațavencu a dispărut în neantul virtual al Internetului. O urmă a faimosului interviu a rămas în burta kitului. Am dat de el. Nu știm unde va fi Elena Udrea la jumătatea lunii aprilie 2015 ! Citește-l ! Acum ! Mai bine acum decât niciodată ! Dacă îl citești acum nu câștigi nimic, dar nici nu știi ce pierzi! Rămâi prost dacă-l citești ! Dacă nu, vei fi și mai prost ! Eu atât vă zic. Exclusiv! Aceste vorbe VOR ÎNNEBUNI FACEBOOK-UL ! Șocant! Plângi și râzi de nu mai poți!
Vrei să rămâi prost ? Nu ! Știam eu ! Intră ! Și nu mai ieși !

DAN ȘOVA, PICURĂ CEVA? – Fost ministru al Transporturilor, Dan Şova a fost citat la Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA) pentru a da declaraţii. Dan Şova este urmărit penal pentru trei fapte de complicitate la abuz în serviciu, cu obţinere de foloase necuvenite pentru sine sau pentru altul, după ce în perioada 2007-2008 firma „Şova şi Asociaţii” a încheiat trei contracte de asistenţă juridică cu „complexurile” Turceni şi Rovinari, în urma cărora acestea ar fi fost prejudiciate cu aproape 3,5 milioane de lei. Și cine credeți că are un degețel în acest dosărel? Exact, Victor Ponta. În traseul gologanilor s-ar fi intersectat și cabinetul lui Victor Ponta, care ar fi prestat mici servicii de consultanţă pentru cabinetul lui Şova. Că așa-i în viață, o mână spală pe altă la robinetul de la care picură banii. Pic, pic, pic !

30 DE ZILE – Începe acomodarea și, o, Doamne, greul! Celulă. Program, sculare, culcare, strict. Fără telefon. Și fel de fel de lipsuri. Și convorbiri cu procurori curioși. Un coșmar. Iar luminița de la capătul tunelului e doar trenul care vine în sens invers.

PROPRIETATEA E UN FURT, DAR NICI CHIAR AȘA ! – În timp ce Adrian Sârbu se afla la tribunal, unde i se judeca contestaţia privind arestarea preventivă, un coleg de detenție i-a furat două costume de haine. Colegul lung de mână tocmai era mutat din arestul Poliţiei la penitenciarul Rahova și, profitând de o neatenție, și-a însușit și costumele mogulului. Și cum era pus pe căpătuială, același deținut strângător a încercat să ia şi un televizor din camera în care este Alin Cocoş. Doamne, Dumnezeule, rău a ajuns biata noastră țară ! Dacă se fură în arestul poliției, ce să mai spunem de ce se fură la guvern ? O fi proprietatea un furt, dar să nu mai fii sigur pe avutul tău nici în arest e parcă prea mult. Sau nu ?

MOMENT DE RECULEGERE – Anchete. Procurori. Tribunale. Judecători. Politicieni. Miniștri. Corupți. Cătușe. Celule. Zăbrele. Cine și-ar fi imaginat toate astea acum 10 -15 ani ?
O doamnă din Anglia, Alison Mutler, care a adoptat România, propune un moment de reculegere în memoria lui Cristian Panait. Un procuror. Procuror ca și Victor Ponta. Dar fiecare cu calea lui, cu cariera lui, cu viața lui, cu moartea lui!

MIR DE LACRĂMIOARE – Dr. OM vă prezintă un leac minune, aproape băbesc, descoperit, miruit, plâns și psalmodiat de marele preot al liberalismului și marele vrăjitor al democrației,VaruuuuuuuuuujaaaannVOOOOOOSGANIAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAN… Vindecă tot, vindecă orice, dureri dorsale, dureri lombare, dureri penale!

SPUNE-MI CĂ NU SUNT NEBUN ! – Femeia eterna poveste… Chiar și încătușată, dulcea noastră Elena noastră națională surprinde și, da, fascinează. Și nu doar cu misteriosul ei degețel. Nici nu a ajuns bine în pușcărie și a și început să reorganizeze, să curețe, să facă ordine. Augusta ei privire a fost oripilată de mediul înconjurător: zăbrele vechi, calorifere ruginite, paturi care scârțâie, pereți care nu s-au mai întâlnit demult cu bidineaua. Și atunci a scos stiloul ei fermecat, cu care a făcut atâta bine în jurul ei, chiar și țării, și s-a așternut pe scris. O cerere scurtă, dar foc de drăgălașă. Și, ca întotdeauna, totul legal. Există o lege a donației și ea, frumoasa Elena, înțelege să se folosească de ea. Drept care a adresat conducerii Arestului Central al Poliţiei Capitalei o cerere în care a solicitat să i se permită să-şi renoveze celula. Scumpa de ea a menţionat că intenţionează să văruiască, să vopsească zăbrelele şi caloriferele, să schimbe mobilierul şi să pună tapet pe pereţi. Totul, dar absolut totul pe banii ei. Pe banii ei? Mă rog ai ei, ai lui Cocoș, ai noștri, ce mai contează. Și cum suntem o țară serioasă, socotită, ofertă n-a fost tratată cu refuz. Solicitarea Elenei Udrea urmează să fie analizată, săptămâna viitoare, de şeful Arestului Capitalei. Și știți care-i grozăvia? Frumusețea și generozitatea gestului. Nici nu știe dacă apucă să locuiască în celula renovată. Că deocamdată n-a primit decât 30 de zile de închisoare. Da ea tot o face. Pe banii munciți de ea, de el, de noi. Dacă deținuți au noroc și rămâne mai mult pe-acolo, Elena Udrea ar putea renova din temelii toate pușcăriile țări, cam învechite, să recunoaștem. Părerea mea sinceră, suntem o țară de proști. De proști cu spume. Păi dacă i-am fi dat-o pe mână, țara, n-o spoia de sus și până jos? Ah, Eternă şi Fascinantă Românie! Că proastă mai ești, fă !

UN NUME NOU ÎN COLECȚIA „BIBLIOTECA PENTRU HOȚI” – Emoții nebune după condamnarea lui Miron Mitrea la doi ani de închisoare, cu executare, în dosarul în care fostul ministru al Transporturilor este acuzat de luare de mită. Când poliţiştii s-au dus la adresa din București, o viluță mică și drăguță din Cotroceni, pentru a pune în aplicarea decizia de întemniţare, ia-l pe Mitrea de unde nu-i. Tuturor le-a venit inima la loc după ce polițiștii constănţeni l-au găsit într-un hotel din Mamaia, unde a și fost încătușat și dus apoi la Penitenciarul Poarta Albă. Pasămite, cu numai patru zile înainte omul și-ar fi făcut buletin de Constanţa. De ce? Știe cel de sus. Unii zic că ar exista o regulă ca deținuții să-și ispășească pedeapsa în închisoarea cea mai apropiată de ultimul lor domiciliu. Lucru valabil, de exemplu, pentru Adrian Năstase, care a stat în pușcăria cea mai aproape de strada Zambaccian. Cică pentru a ușura mișcările de weekend. Dar de ce să fi vrut Miron Mitrea stea la Poarta Alba, deci mai aproape de Constanța decât de București? Glumeții susțin că ar fi sarcină de partid. PSD-ul crea să-l obișnuiască pe Radu Mazăre cu ideea. Și mai glumeții susțin că aerul de Poarta Albă predispune la creație. Acolo s-a petrecut o adevărată minune în acest sens. După ce a declarat că „mie nu-mi place să citesc, că-mi lăcrimează ochii,          mă-nţelegi, mă dor ochii”, Gigi Becali a reușit totuși să scrie o carte. Drept care și Miron Mitrea arde de nerăbdare să se apuce de scris. De ce nu? Un nume nou în colecția „Biblioteca pentru hoți”! În fond, „De la Manivelă la Nietzsche” nu sună chiar rău, nu?

BIEN VENU DANS LE CLUB – Procurorii DNA fac cercetări într-un dosar deschis ca urmare a plângerii formulate împotriva Elenei Udrea în legătură cu modul în care Ion Țiriac a primit fonduri europene pentru construcția clubului „Stejarii”. Situat în apropierea complexului rezidențial de lux „Stejarii”, construit de Ion Țiriac în zona pădurii Băneasa, „Stejarii Country Club” este o investiție de circa 18 milioane de euro, din care 8 au provenit din fonduri europene. Conform informațiilor apărute în mass-media, Elena noastră națională este acuzată că i-ar fi dat fonduri europene omului de afaceri pentru clubul respectiv, care nu i-ar fi utilizat în scopul pentru care s-au primit banii, adică dezvoltarea turismului în zona, ci pentru locatarii din luxosul cartier rezidențial „Stejarii”. Cartier în care, potriveala dracului, locuiește și Elena Udrea. Nu mă mir. Cu o excepție. De ce generosul capitalist Ion Țiriac a luat atât de târziu urma banilor europeni? Și-a pierdut mirosul sau ce?

AȘTIA AU ÎNNEBUNIT – Președintele Camerei Deputaților, Valeriu Zgonea, a declarat că va solicita ministrului Justiției și procurorului general o soluție cu privire la modul în care urmează să se prezinte Elena Udrea în Parlament pentru a-și spune punctul de vedere cu privire la cele două noi cereri ale DNA de efectuare a urmăririi penale și arestării preventive. Problema e că un parlamentar aflat în exercițiu nu poate intra în cătușe într-o comisie parlamentară, și nici în plen, a adăugat Valeriu Zgonea brusc deșteptat din somnul cel de moarte. Onorata adunătură care este Parlamentul nu suportă zgomotul cătușelor în templul democrației. Și nici să vadă polițiștii care însoțesc persoanele încătușate. Deși, după cum se știe, în Parlament sunt o mulțime de dalmațieni care nu se vor în celulă. Și hoțul nedovedit e încă negustor cinstit!

NECULAI CONSTANTIN MUNTEANU e vocea   celebră a Europei Libere, care ne dorește, ca și altădată, să auzim numai de bine…