Neculai Constantin MUNTEANU – Actualitatea românească

 

Neculai Constantin MunteanuMOBILIZATOR – Mihai Viteazul, bine, poate fi și Ștefan cel Mare, și Sfânt, înainte de ultima lui bătălie. Din care a ieșit biruitor, firește. Discurs energic, mobilizator, încheiat cu: pe cai, vitejii mei! Un curtean în șoptește: Măria ta, n-avem cai!
Atunci, pe curââââând!

A ÎNNEBUNIT VICTOR PONTA! SE CREDE MIHAI VITEAZUL! – „…azi împlinim trei ani de când am preluat puterea în România…mulțumesc tuturor celor 235 de parlamentari care au adus la putere PSD acum trei ani…”

AROGANTUL SE ÎNTOARCE… – După rușinoasa înfrângere din noiembrie 2014, mica jigodie pesedistă Victor Ponta a cochetat intens cu demisia. Cel puțin așa vorbea atunci, după ce-și linsese orgoliul rănit prin Dubai. Au trecut lunile, nu anii, în goană, mica jigodie a ridicat capul sus și, pe fondul asurzitoarei nemișcări a ficusului de la Cotroceni și a unei opoziții impotente, Victor Ponta a redevenit arogantul de altădată. Și chiar mai mult decât atât. O jigodie obraznică. Dan Tapalagă face o excelenta analiză a fenomenului

NAȚIUNE, FII DEȘTEAPTĂ! – Dan Mahalache, scumpul de el, a anunţat că s-a realizat un memorandum pentru achiziţionarea unei aeronave care să deservească demnitarii români.
E bine, e foarte bine !

MAHALACHE E DAT ÎN PAȘTE! (1) – Dan Mahalache, şef Cancelarie Prezidenţială, explicat daravelă avion lux, stop, cu chirie… „Sper că nu vă închipuiaţi că închiriem un avion de la Tarom, de nu ştiu câte locuri, pentru a merge 5 oameni la Bruxelles. Lucrurile astea se fac pe baza evaluării preţului. Sunt convins că s-a găsit cel mai mic preţ pentru un avion de 9 locuri. A trebuit găsită o soluţie de urgenţă. Avioanele astea nu sunt chiar ca taxiurile care stau pe stradă” Frumos până aici. Dar, ca orice Costăchel Gudurău, din exces de zel, a ținut să explice poporului și cine e vinovat că președintele în funcție nu are avionul pe care îl merită. Și cine e vinovatul? Clar! Tiranozaurul Traian Băsescu! Nu-i așa că nu v-ar fi trecut prin cap? Mahalche Gudurău în toată splendoarea sofismelor lui: „Dacă aş fi în locul dumneavoastră,   l-aş întreba PE FOSTUL TITULAR DE LA COTROCENI de ce este această situaţie. Mie mi-e ruşine când mă aflu pe pistă şi văd că ţări mult mai mici decât noi au avioane ale statului. E ruşinos pentru ţara asta. Din păcate domnul preşedinte, DIN CAUZA ADMINISTRAȚIEI PRECEDENTE, care nu s-a preocupat de tema asta, se află în situaţia de a închiria avioane”, a mai precizat Mahalache. Pe scurt, noul Gudurău, este convins că absența unei aeronave prezidențiale este „o moştenire a fostei administraţii”. Omul și-a luat misia în serios, anunțând că s-a realizat un 1memorandum pentru achiziţionarea unei aeronave care să deservească demnitarii români”. Cu „prelejul” ăsta o să afle și cine aprobă cumpărarea unei aeronave pentru uzul lui Klaus Iohannis. Și dacă ne spune și nouă îi promitem o înghețată. Cum înghețată pe băț nu se mai fabrică, o să se mulțumească cu o Morojnaia! Hai, Mahalache! Dacă vrei, puți !

MAHALACHE E DAT ÎN PAȘTE! (2) – Narcisa Iorga: Știați că Daniela Barsân, numită ieri șef al biroului de presă la Cotroceni, a fost consilieră personală a lui Dan Mihalache în guvernul Ponta? Primăvăratecă Narcisă, nu știam ! Dar și dumneavoastră, zău, prea sunteți prăpăstioasă! Consilieră personală înseamnă consilieră personală și nimic mai mult, nu? Dacă ar fi fost vorba de o rudă apropiată sau, doamne apără și ferește, de o amantă, alta ar fi fost socoteala. Dar, o consiliera, zău… Asta pe de o parte. Pe de alta parte, Dan Mahalche are la Cotroceni o misie grea, care cere o vastă atenție distributivă. Și atunci are și el nevoie de persoană vigilentă și devotată. Care să nu-l scape din ochi pe Klausi. Și să-l tragă de mânecă dacă face sau, doamne ferește, spune ceva fără știrea lui Mahalche. Și să-l anunțe la timp pe șeful cancelariei. Că ochiul fără timpan e ca nunta fără lăutari, nu? Iar Iohannis nu poate fi lăsat, așa, chiar de capul lui!

O NOUĂ TELEVIZIUNE A POPORULUI – Condamnat definitiv la cinci ani şi şase luni de închisoare, cu executare, plus interdicția de a desfășura orice activitate în presa scrisă sau audio-video, pe o perioada de 5 ani, după executarea pedepsei, s-ar părea că peste Dan Diaconescu Nicinuștițicepierdeți s-a așternut colbul uitării. Suntem în măsură să vă informăm că e sănătos, bine, merci, s-a obișnuit cu mâncarea de pușcărie, ar fi luat în greutate vreo zece kilograme și e plin de proiecte. E deja ispitit de redactarea unei lucrări științifice de mari proporții. Ezită doar asupra titlului, „Elodia, mon amour”, prea sentimental, „Cum am făcut primul milion”, prea rușinos, „Șantajul, mod de folosință”, prea autobiografic. Și se mai gândește și la un „memorial al durerii”, dacă Lucia Hossu Longin va fi disponibilă. Însă proiectul lui de suflet este o nouă televiziune pentru aducerea pe calea cea bună a poporului din pușcării. Va fi o televiziune de nișă. Ceva între celulă și vorbitor. Evident, va fi o televiziune cu circuit închis.

CUM O DAI, NU-I BINE! – Timp de zece ani, președintele jucător Traian Băsescu nu a avut nevoie de purtător de cuvânt. Pe bună dreptate, un eventual purtător de cuvânt ar fi fost un șomer de lux cu un președinte care le vorbea el, și tot timpul, și sus, și tare! Și n-a fost bine.
Președintele Klaus Iohannis și-a luat un purtător de cuvânt, deși a ales „curajul să nu se exprime în fiecare chestiune”. Care purtător de cuvânt, după câteva luni de șomaj efectiv, și-a dat demisia. Din motive de… „când nimic nu ai a spune”. Și iar nu e bine!
Într-o țară de vorbești, vorbești prea mult, nu e bine, taci prea asurzitor, nu e bine! Cum o dai, nu e bine !

CEASUL BUN ȘI DOUĂ CEASURI RELE ȘI CAM STRICATE – Adrian Năstase, Adrian Severin și alți nouă foști miniștri de Externe au participat, vinerea trecută, la Consiliul Consultativ al MAE la nivelul foștilor miniștri ai afacerilor externe ai României, reunit la invitația ministrului în exercițiu, Bogdan Aurescu. Când știi de câte bube, dulci și mai puțin dulci, au suferit și suferă cei doi Adrieni, nu poți să nu te miri. Dar, la urma urmei, de ce nu? Ba, aș zice, să fie într-un ceas bun! În fond, se poate învăța și din gafe, unele monumentale, și Năstase, și Severin având mărețele lor ceasuri rele pe vremea când erau miniștri de externe!

Mai întâi arogantul de la Cornu! Adrian Năstase ar putea aduce exemple unice din vasta lui experiență câștigată în pregătirea tratatului cu o Uniune Sovietică muribundă, în vreme ce Tratatul de la Varșovia își dădea duhul, tratat semnat de Ion Iliescu în aprilie 1991. Tratat care, între altele, stipula că „cele două părţi se angajează să nu participe la alianţe îndreptate împotriva celeilalte părţi”. Semn că în primăvara lui 1991 și pentru Iliescu și pentru Năstase lumina continua să vină tot de la răsărit. O performanță de neuitat pentru ministrul de externe Adelu’, urmașul lui Titulescu!!!! Cât despre prea cinstitul Adrian Severin, omul cu magoții de la Uniunea Europeană, mangoți rimează cu hoți, prietenii știu de ce, el ar putea să dea o copie după „lista lui Severin”, aia cu șefi de ziare și ziariști care ar fi spioni, listă pe care a înghițit-o pământul după ce ministrul Severin o anunțase cu surle, tobe și gură spartă. Și proastă. Gura! Și cum gura batul gurul…

HAYSSAME – Fostul procuror Ciprian Nastasiu și fosta judecătoare Sofica Dumitrașcu au fost chemați pentru a fi audiați în dosarul în care medicul Mohamad Yassin este cercetat pentru fapte de corupție comise în legătura cu Omar Hayssam. Fostul procuror și fosta judecătoare, actualmente trecuți în breasla mai onestă a avocaților, au intrat în atenția opiniei publice după ce Nastasiu a cerut instanței, în 2006, eliberarea lui Omar Hayssam, motivând că sirianul este grav bolnav. Solicitarea a fost admisă de Sofica Dumitrașcu, care era judecător la acel moment, motiv pentru care Hayssam a fost pus în libertate. După care, în scurt timp, deși bolnav copt, sirianul șters-o englezește din România. Lapții lăsați în urmă, prețul libertății, s-ar fi ridicat la vreo două milioane de euro. Și acum a început să-i de pe goarnă . Normal. Nu mai are nimic de pierdut!

DESPRE OCHI – DNA a depus o cerere de încuviințare a reținerii și arestării preventive a deputatului brașovean Ioan Ochi. Iar PSD! Iar corupție și luare de mită. Pe scurt, tot ochiul dracului!