Neculai Constantin MUNTEANU – Actualitatea românească de… aprilie

Neculai Constantin Munteanu

AVERTISMENT – Probabil că în următoarele ore veți afla lucruri înspăimântătoare despre mine și despre banii mei dintr-un offshore, via Panama Papers. Dezmint categoric! Banii de pe numele meu nu sunt ai mei, da? Vă rog frumos!

CEA MAI ȚARĂ PROASTĂ – Ion Titișor, zis și Fane Spoitoru. Funeralii faraonice, fastuos transmise de televiziuni hămesite după rating. Munți de flori și de coroane, puhoaie de interlopi și de maneliști înlăcrimați. Totul în perfect acord cu o zicere cu care defunctul a intrat în nemurire : „Cea mai țară proastă” !

DESPĂRȚIREA DE PĂRINȚI – Ne-pesedista Madam Pandele „Eu însămi vin din societatea civilă.” Ne-liberalul Marian Munteanu : „Să fie limpede, eu sunt un candidat din partea societăţii civile, susţinut de PNL”

DECI, „HABEMUS PAPAM” – Imediat, lumina activismului edilitar, Cristian Popescu-Piedone şi-a anunţat candidatura la Primăria Sectorului 4, după ce a spus că se retrage din viaţa publică. Este așteptată cu înfrigurare resurecția etern independentului Sorin Oprescu. Și, la promoție, 2 în 1, Marian Vanghelie și Neculai Onțanu, oriunde s-ar afla. Dacă-i bal, bal să fie! Unde-i Casandra care zicea că mai rău nu se poate? Uite că se poate! Să nu ne pierdem cu Firea! Totuși! Cine știe ce doamnă ascunsă mai zace și în ea.

LIBERALĂ – Și când te gândești că omul care a pus bazele actualei degringolade liberale, Crin Antonescu, își doarme acum viața la Bruxelles…

ÎNTREBARE – Dacă, prin absurd, cineva ar scrie ceva despre cântecul „Sfântă tinerețe… liberală”, Alina Gorghiu ar pricepe ceva, vreo aluzie cumva? Bine, e gravidă și nici nu-i putem cere prea mult.

TOT LIBERALĂ – Domnilor, eu pe Alina Gorghiu o înțeleg. E gravidă, are grețuri, poftește la chestii trăznite, alea, alea. Mai derapează, mai dă rateuri, mă rog. Dar chiar vreau să știu, pe namila aia de Vasile Blaga cine dracu l-a putut lăsa cu burta la gură ? Și cum ? Că e și urât.

PIOASĂ – Deci, Dumnezeu ar prefera lemnul si spaţiile mici? O fi așa, n-o fi așa? Cine știe? Însă, ce e cert, e cert. Slujitorilor lui pe pământ le ies ochii ca la melc când văd un automobil cât un vapor. Și acum au primit și lefuri pe măsură. Pe măsura Mercedesului. Precum în cer, așa și pe pământ.

munteanu_73_1

POST-REVOLUȚIONARĂ – Propunerea cu Marian Munteanu candidat al liberalilor la primăria Bucureștiului mi se pare genială. Absolut genială. Are un singur cusur. Ca mai tot ce vine de la liberali, e făcută cu o întârziere de 25 de ani. Mariane, fugi, tată, fugi! Măgureanu a fost un mic copil. Ăștia-s mai răi chiar și decât minerii!

NU MAI PANDELE SĂ NU FI !

munteanu_73_2

SĂ RÂDEM PUȚIN CU ALINUȚA – După isprava care a lăsat cu gura căscată multă lume, mintea netedă ca o bilă de oțel a Alinuței Gorghiu a simțit nevoia irepresibilă a unei noi ieșiri în și din decor. Rezultatul, un clip afișat pe pagina ei de pe FB, a întrecut toate așteptările.
Am râs cu lacrimi. Alinuța ne povestește de ce bea ea cafea dis-de-dimineață. Ca să se deștepte? Neah! Cafeaua este o metaforă. În realitate, este vorba de o campanie susținută de Alinuța împotriva somnolenței în politică. Mai mult, ar fi și o aluzie subtilă la politicienii care dorm în papuci. Cine ar fi crezut la un partid care, până mai ieri, era condus de Somnorilă I, Crin Antonescu? Sigur, răuvoitorii ar putea face ceva conexiuni cu somnul rațiunii, iar cei mai tereștri ar putea zice că Alinuța îți netezește cosițele când țara arde.
Cum, necum, după campania Alinuței împotriva somnolenței în politică, de la jumătatea ei politică mai bărbată așteptăm un clip împotrivă prostiei în politică. Că exemple, câtă frunză, câtă iarbă, nu lipsesc în PNL. Vasile, ne auzi, deșteptule ?

PROBLEMĂ – După cum s-a observat, Marian Munteanu vorbește puțin despre un proiect pentru București și mai mult despre un grandios „proiect național“. O fi Bucureștiul prea mic pentru el? Ăia de la PNL i-au promis tinerețe fără bătrânețe, viață fără de moarte și toată împărăția?

OPERAȚIUNEA „PISICA CU CLOPOȚEI” – Cei doi jemsbonzi israelieni sloboziți la vânătoare prin România, în cadrul operațiunii „Pisica cu clopoței”, află azi află dacă pleacă în arest sau acasă. Și, deși sunt audiați în ședință secretă, din surse bine informate, s-a aflat că în sală erau și mămicile ele celor doi acuzați. O, dulce mamă! Emoționant, nu?
Însă responsabilul cu emoția la sublim este Alexandru Morărescu, avocatul lui David Geclowicz. Care mai întâi ne-a împărtășit preocupările culturale ale clientului lui: « M-a rugat să îi aduc câteva cărţi, în limba engleză, ca de exemplu Harry Potter, „Chamber of Secrets” sau „Philosopher’s stone” ». Deci ăștia sunt huidumele Mossadului ? Niște băieței care citesc Harry Potter? Sigur, se putea și mai rău. De exemplu, să fie niște fetițe care citesc romane roz de Barbara Cartland. Însă culmea emoției avocățești urmează: „I le-am cumpărat şi înmânat sâmbătă, când am regăsit același tânăr slăbuţ, speriat şi care la fiecare 5 minute mă întreba dacă mama lui este bine şi când vine să îl vadă.” Vreau la mămica! Să nu plângi?
Hotărât lucru, nici Mossadul nu mai este ce era odată!

ALDE, LADA DE GUNOI A PARLAMENTULUI  – Gigi Chiru, Gigi, deci, după ce a fost condamnat la şase luni de închisoare cu suspendare pentru mită electorală, pentru că întina valorile PDL & PNL, a trecut la ALDE și la tânăra speranță politică, Călin Popescu Tăriceanu. Lăsați corupții să vină la Tăriceanu.

PUNGĂ, PUNGI, PUNGAȘI – Politicieni la pungă.
Afaceriști groși la pungă
Bani la pungă
Presă la pungă
Ziariști la pungă
Televiziuni la pungă
Știri la pungă
Informații la pungă
Emisiuni la pungă
Corupție la pungă
Și pungași
Mulți pungași
Foarte mulți pungași
Numai pungași
Și puțin DNA
Dar foarte puțin

UN BĂRBAT A MURIT DUPĂ CE S-A ÎNECAT CU UN MIC ELECTORAL – Am crezut că-i un banc tâmpit. Nu e. E realitatea cruntă. Și tragică. Nici n-a început bine campania electorală și politicienii au început să omoare cetățenii turmentați și, mă rog, alegători. Cu mici! Totul s-a întâmplat în fieful elector al deputatului Verginel Gireada! Deci, și Verginel, și Gireada! Nici Verginel ăsta nu este un banc. Deci Ferenc József a avut dreptate, „Dumnezeu prefera lemnul și spațiile cu mici.” Dulce Românie!

I’M FINE…  – Dacă vreodată te vei simți mărunt, inutil, demoralizat, depresiv nu uita că odată, odată în viața ta ai fost cel mai iute spermatozoid, boule!

LA DONNA E… MOBILE – Dacă va fi, în afară de nevastă, și „primară”, madam Pandele n-are ambiție dacă nu face și ceva de bun gust pentru bucureșteni. De exemplu să facă din sufrageria personală un punct de atracție turistică. Eventul, cu numele La Dragonul Roșu II.

MICI, CU MICI… – „Dumnezeu preferă lemnul, lemnul si spaţiile mici !” Ce prostie !
Adevărul e altul.  Și ne-a fost revelat de Ferenc József, dac în „timpul liberul”… „Eu cred ca Dumnezeu prefera lemnul și spațiile cu mici.”

MIHALACHE – Ați văzut? S-a gândit ce s-a gândit și până la urmă s-a debarasat de el. L-a trimis la munca de jos. În județul Londra…

MADAM PANDELE – „Nu s-a pus nicio secundă problema în Biroul Permanent Naţional sau în discuţii informale ca doamna primar Lia Olguţa Vasilescu să nu fie susţinută de PSD. Este o onoare pentru noi să fie candidatul nostru pentru Craiova.” Băi, frate, și când te gândești că și Sorin Oprescu a fost o „onoare”, și el lua ca mitocanul, te apucă vertijul.

LEMNUL ȘI SPAȚILE MICI… – Auzi la ei, lemnul și spațiile mici! Asta cu spațiile mici e o aluzie la pușcăriabilii PSD-ului ?

DE LEMN TĂNASE – Cică, Dumnezeu preferă lemnul… Da, Dumnezeu și Attila Verestoy!

PANAMALE – Putin, Cameron, Gunnlaugsson etc. „Yes we can”? Victor Ponta, nimic!
Iar suntem koorul lumii.

O CERERE – Aleşii neamului dar şi cei care lucrează în clădirea parlamentului cer sporuri salariale de 20 de procente pentru că lucrează într-un mediu cu nivel crescut de radiaţii. Ceeee? Au dat americanii cu bomba atomică peste parlament? Și noi nu le-am mulțumit?

CU SPIONI – Cred că povestea asta cu spioneii Mossadului e o furtună într-un pahar cu apă, furtună în deșert, mai bine zis. De fapt e o atenționare amicală. Fetelor, dacă vă mai luați de Elanul Mihaelei, ne supărăm, da?

VICTOR PONTA –  Ieri la DNA Ploiești, martor în dosarul amicului Sebastian Ghiţă.
Azi la Înalta Curte de Casație și Justiție, cu amicul Dan Șova, în dosarul „Turceni-Rovinari”. Muncește lumea, muncește! Muncește de se spetește! Bun, nici Dumnezeu nu doarme!

ISLANDEZI EXCENTRICI – Peste 20.000 de oameni s-au adunat în Reykjavik, capitala Islandei, scandalizați fiind de informațiile despre companiile offshore ale premierului, scoase la iveală de scurgerea de informații cunoscută drept Panama Papers. Și cer demisia prim-ministrului Sigmundur David Gunnlaugsson. Acum. Excentrici, islandezii, nu? Bine, au și coaie, ce-i drept.

BASMUL CU COCOAȘA ROȘIE – În vreme ce mai toată lumea bună a planetei se canonea să-și pună lovelele la adăpost printr-un offshore deschis de panaramele alea din Panama, un grangure gușat de la noi, nu spui cine, persoană importantă, ar fi mizat totul pe conturi cu numere lungi de dincolo de zidul chinezesc. Nenoroc de ghinion, de conturile alea, inclusiv numerele lor, ar fi știut și un băiat care a mototolit niște cearceafuri cu Patricia Cash sau Kaas sau pe-acolo. Și, aflat la ananghie, băiatul s-a apucat să dea pe goarnă. Tot. Inclusiv numerele conturilor. Și-am încălecat pe-o șa…

VOSGANIAN – „Mie nu-mi plac ţepele“ Ce-o fi acum în sufletul lui Ioan Niculae?
Exact, ăla din dosarul „Gaze ieftine pentru Niculae”. Și din care Văru Jan a scăpat grație colegilor din Senat și a unei cisterne de mir de cea mai bună calitate.

AGRICOLĂ – Achim Irimescu zice că declarația sa privind transferul a 35 de miliarde de euro din România în Elveția, cu camionul, a fost… o metaforă. Slavă Domnului! Nici nu vreau să mă gândesc la ce ar fi ieșit dacă ar fi fost vorba de o hiperbolă. Încă unul care confundă agricultura… cu cultura. Numai specialiști, numai tehnocrați.

TARIFE PORCEȘTI – Turiștii străini se plâng de taximetriștii bucureșteni. Care ar practica tarife porcești și s-ar comportă ca niște mitocani ori de câte ori își dau seama că au de a face cu străini. Eh, dacă i-ar cunoaște și pe parlamentarii români, situația s-ar schimba radical.
În favoarea mitocanilor din taximetrie.

NEDUMERIRE – Au trecut aproape patru săptămâni de la încarcerarea lui Nicole Păun, acest martir rom al banilor europeni. Fără ca Avocatul Poporului, atât de eficient în cazul marelui bolnav Sorin Oprescu, să intervină. Discriminare? Conspiraţie mondială împotriva oamenilor atrăgători? Nu știm!

CRUCE ALBĂ, DE MESTEACĂN – Liviu Dragnea: „Am validat câteva candidaturi pentru alegerile locale. (…) La sectorul 2 decizia politică pe care am luat-o este să-l avem ca și candidat pe domnul Mihai Toader, actualul viceprimar al sectorului 2, membru PSD”.
El a precizat că pe acest subiect a purtat o discuție și cu președintele UNPR, Valeriu Steriu.
„Agreează și dumnealor această candidatură și am stabilit ca în următoarele zile să încercăm să găsim o formulă de colaborare la nivelul întregului București, pentru toate sectoarele și pentru Primăria Capitalei, urmând ca mâine-poimâine să stabilim aceste detalii, după care o să le facem publice”, a mai spus Dragnea. Mi se pare mie sau ăștia de la PSD i-au pus crucea albă, de mesteacăn lui Neculai Onțanu? Și au trecut și la colivă? Ca și cum ar fi un cal mort? Deci toată crema corupției pesediste îl consideră pe fierar-betonistul general mai corupt decât corupții PSD-ului? E groasă! Bine, PSD-ul, ca PSD-ul, dar chiar și urmașul interesului național, Valeriu Steriu, să bată cuie în crucea lui Onțanu? Nț, nț, nț!

Partea superioară a machetei

NECULAI CONSTANTIN MUNTEANU e vocea  celebră a Europei Libere, care ne dorește, ca și altădată, să auzim numai de bine…