Radu PĂRPĂUȚĂ – La borta rece

 

Radu_Părpăuţă_21.Tăcșouri între perne
la „antene”.
Șouri somnifere,
multe fumigene.
Supraabundă
o lume imundă.
Vedete semianalfabete bete,
filfizoni publici și pubelici,
țuțeri țucalofori famelici,
ziariști veroși în șorici groși,
maneliști ghiuloși,
sexiste netextiliste
din specia „guriste”,
un pictor emin(am)ent(e) beat
un kakademician de tot dărâmat,
un miliardar de carton, un altul potlogar poltron

Ce nostim Armaghedon!

 1. NUMĂRUL REVOLUȚIONARILOR CONTINUĂ SĂ CREASCĂ! CEL MAI TÂNĂR REVOLUȚIONAR DIN ’89 s-a născut ieri la maternitatea Giuleşti. Tânărul revoluţionar a primit nota 10 la naştere, începând să strige „Jos comunismul!” imediat ce a primit o palmă la funduleţ. Astfel, acesta a fost deja menţionat ca luptător cu merite deosebite la revoluţia din 1989. Conform legii, tânărul a primit, odată cu certificatul de naştere, şi unul de revoluţionar. Astfel, el are dreptul la un teren gratuit, un spaţiu comercial şi o pensie pe viaţă, ce nu poate fi cumulată cu alocaţia pentru minor, asta însemnând că va trebui să aleagă între cele două. Înainte de naşterea de ieri de la Giuleşti, cel mai tânăr beneficiar al sistemului prin care românii primesc bani pentru faptul că au existat în perioada revoluţiei din 1989, era o fetiţă de 6 ani din Ploieşti, care primea şi pensie de rănit în revoluţie după ce, când avea trei ani s-a lovit la cap cu caloriferul în timp ce alerga prin casă şi striga „Jos Ceauşescu!”.

 1. DEZASTRU în învăţământ! Studenţii români copiază după fiţuici neactualizate de zeci de ani. Publicată în toiul sesiunii, o anchetă recentă desfăşurată de Ministerul Educaţiei scoate la iveală situaţia dezastruoasă a învăţământului din România. Potrivit autorităţilor, fiţuicile după care sunt nevoiţi să copieze nenumăraţi elevi şi studenţi sunt într-o stare avansată de degradare, iar unele dintre ele nu au mai fost actualizate de zeci de ani. “Cum vreţi să schimbăm sistemul dacă tinerii noştri folosesc copiuţe de pe vremea lui Ceauşescu?”, se întreabă Decebal Popescu, lector universitar. “Sunt domenii, precum medicina sau fizica, unde trebuie să fii mereu la curent cu noile descoperiri. E inadmisibil ca studenţii noştri să copieze aceeaşi materie pe care o copiau părinţii lor. Ca să nu mai vorbim de accesul la aparatură modernă, căşti invizibile, fiţuici electronice. Din păcate nu există interes la nivel înalt, iar în această situaţie învăţământul nu are cum să producă valori.” „Ne-am bucura să avem fiţuici mai bune, ca în Occident, dar ne descurcăm şi noi cum putem”, adaugă un student. “În cel mai rău caz, o să ajungem să învăţăm de pe internet sau din cărţi, şi apoi o să copiem unul de la altul, ca acum 4000 de ani, în Evul Mediu, când Graham Bell încă nu inventase tiparul.”

 1. Apropo de cheltuielile imense pe care guvernul Ponta le-a făcut cu bucățica de autostradă Comarnic – Brașov (8, 45 miliarde euro în cei 26(?!!) de ani ai concesiunii), un banc:
  Convoacă Ștefan cel Mare boierii la o ședință.
  – Boieri dumneavoastră, trebuie să trecem la economii severe, cheltuim prea mult cu ascuțitul săbiilor, de-amu propun să-i tăiem pe turci în trei, să nu-i mai tăiem în patru.
  – Da’ di ci să facem economii, Maria Ta?
  – Din cauza datoriilor externe!
  Peste vreo lună, iar ședință: turcii sa fie tăiați numai în două, pentru economie cu ascuțitul săbiilor.
  – Da’ di ci, Maria-Ta?
  – V-am spus. Din pricina datoriilor externe!
  Altă ședință, turcii să fie de-amu numai înțepați oleacă, sabia să fie trasă ușurel…
  – Da’ ci-s datoriile aiestea externe, Maria-Ta?
  – Apoi, boieri dumneavoastră, datoriile externe nu sunt ale mele, nu sunt ale noastre, ci ale urmașilor urmașilor noștri, în veacul vecilor!

RADU PĂRPĂUȚĂ este moldovean din Iași, a tradus peste 50 de cărți, este un prozator rafinat și talentat și un mare iubitor de Ion CREANGĂ…