Sabin Alexandru RUSU – Foc și pene

 

cs_logo_sq-300Cam toată lumea ştie povestea despre izgonirea din Rai a lui Lucifer şi ce s-a întâmplat după aceea, cum el a devenit diavol şi a fost denumit Satana (sau poate s-a denumit aşa singur, nu ştim), ajungând stăpânul Iadului. Dar, la ceva timp după exilarea sa, de fapt, la mult timp după aceea, s-au întâmplat nişte lucruri stranii, de neînchipuit, peste care istoria a trecut. Şi bine a făcut, pentru că eu mă aflu aici, acum, pentru a vă spune vouă, ceea ce nu mulţi cred că este posibil. Asta, doar pentru că nu au văzut cu ochii lor.

Recunosc, nici eu nu cred, pentru că, poate, totul ar fi putut fi inventat. Vă las însă pe voi să decideţi, dacă să credeţi sau nu. Se spune că Satana a avut un băiat, (să-l numim Dracul), nu se ştie cu cine. Se mai spune şi că Dumnezeu a avut o fiică (cum s-o numim altfel, decât Îngerul). Ca şi în cazul lui Iisus, să presupunem că mama acesteia a fost tot Maria. Ca în orice relaţie cu părinţii, mai există şi certuri. Aşa a fost şi în cazul celor doi copii, Dracul şi Îngerul…

Şi cum s-au mai certat! Au fost nervoşi şi supăraţi şi au fugit departe de nori şi foc… Şi s-au întâlnit între Lumi şi… s-au privit. Timpul trecea şi niciunul nu spunea nimic. El avea flăcări în ochi, iar ea lacrimi. Prin gesturi neînţelese, prin cuvinte nerostite, s-au apropiat unul de altul şi s-au luat de mână. Şi Dumnezeu, de sus, i-a văzut, iar Satana, de jos, i-a văzut şi el. Şi au rămas muţi. O lume întreagă a rămas mută.

Iar Îngerul şi Dracul au coborât pe Pământ. Şi ploua tare, dar lor nu le păsa. Şi au dansat acolo, între stejarii bătrâni, în tăcerea pădurii. Au dansat în ploaie ca şi cum ar fi fost ultimul lor dans. Şi o lume întreagă a privit. Iar ei s-au simţit infiniţi. Dumnezeu a strigat şi a fulgerat, iar Satana a cutremurat Pământul. Lumea a luat-o razna. Iar Îngerul şi Dracul s-au sărutat. Un fum încins s-a ridicat la cer dintre buzele lor. Dracul a luat foc, iar Îngerul a fost încercuit de o spirală de pene albe.

Soarele a dispărut de pe cer, totul s-a întunecat, iar Satana i-a cerut fiului său să nu se mai întoarcă niciodată în Iad. Auzind vorbele Diavolului, cei doi s-au privit, au căzut în genunchi, unul lângă altul, şi au rămas aşa o vreme. Dumnezeu, însă, impresionat fiind de dragostea lor, le-a acordat şansa de a fi împreună. Şi astfel, El i-a creat pe Adam şi Eva. La fel ca idila dintre Drac şi Înger, sunt multe poveşti de dragoste.

Ne îndrăgostim repede, suntem euforici şi terminăm, de cele mai multe ori, suferind. Dar, mereu o scânteie, ca şi Dumnezeu, va reaprinde totul.

SABIN RUSU are numai 14 ani, e un tânăr romantic și visător și este prietenul nostru, junior la Cultura de sâmbătă…