Sabin Alexandru RUSU – Scrisoare

 

Dragă prietene,

cs_logo_sq-300Mă aflu sub cerul liber, privind stelele, căutând constelaţiile, încercând să-mi dau seama de ce strălucesc toate aşa de tare.

Azi am avut o zi bună. Şi ieri. Şi alaltăieri. Toate zilele au fost aşa. În fiecare dimineaţă facem o drumeţie prin pădure, prin locuri neumblate.

Nu o luăm pe drum, vrem să lăsăm o urmă, pentru ca lumea să ştie că am fost aici. Apoi, la prânz, mergem la un lac de lângă cabană şi pescuim sau înotăm. Noi alegem.

Azi am pescuit apa cu ochiul. A fost un exerciţiu de relaxare. Eu am privit munţii pe ascuns. Zăpada e încă acolo, în mijlocul verii, cum eu, agitatul, sunt în mijlocul unui grup de liniştiţi.

E o asemănare destul de potrivită, zic eu.  Aş putea încheia tabăra aceasta relaxat, dar, cred că e imposibil. Imposibil de penibile sunt şi privirile pe care mi le dau cu Ea.

E aşa  frumoasă!

Când seara stăm în jurul focului şi ne spunem poveştile, iar vântul bate, părul ei zboară dintr-o parte în alta, de parcă ar fi o flacără, o făclie ce îmi confirmă că e adevărată, că nu e o iluzie.

Iar buzele… buzele sunt roşii ca sângele, probabil de vină e rujul, dar e superba.

Nu mă pot opri din a o privi. Face toată tabăra!
Sabin

 

SABIN RUSU are puțin peste 14 ani, e un tânăr romantic și visător și este prietenul nostru, junior la Cultura de sâmbătă…