Teodor Constantin BÂRSAN – Cultura la marginea șoselei

Teodor_BârsanCine este in spatele perdelei? Cum „criza refugiaţilor” tinde să ia amploare, tot mai mulţi români se trezesc revoltaţi şi indignaţi, reacţionând puternic (doar verbal) la planurile deja în desfăşurare ale ONU şi ale Uniunii Europene. Ce nu ştiu majoritatea cetăţenilor ţărilor ce trebuie să primească refugiaţi,  este că această „criză a refugiaţilor” e un plan bine pus la punct de aproape 50 de ani.

Cei care au construit acest plan şi au elaborat ideologia multiculturalismului făceau parte din aceiaşi elită intelectuală (și financiară) care a denaturat feminismul şi l-au dus la extreme, în mare parte intelectuali de stânga cu precădere evrei. Cei care sprijină astăzi multiculturalismul forţat împărtăşesc aceiaşi orientare politică şi au aceiași etnie. Unul dintre aceşti intelectuali care promovează imigraţia masivă este directorul Institutului pentru Studii Evreieşti din Suedia, Barbara Specter, evreică născută în Statele Unite, însă stabilită în Israel, soţia Rabinului Sinagogii din Stockholm, car vorbeşte despre rolul vital al intelectualilor evrei în dezintegrarea culturilor europene şi transformarea ţărilor europene din monolit etnic în societăţi multiculturale şi multietnice. „Europa nu mai poate fi o societate monolitică aşa cum a fost în trecut, iar evreii vor fi în centrul schimbării. E o mare transformare pentru Europa. Europa intră acum într-un mod multicultural, iar evreii vor fi criticaţi pentru rolul lor de lideri, dar fără acel rol şi fără această transformare, Europa nu va putea supravieţui”.  Vă ofer şi link-ul interviului în engleză cu Barbara Specter : http://www.theoccidentalobserver.net/2010/09/kevin-macdonald-jews-play-a-leading-role-în-promoting-multiculturalism-în-europe/

Un alt susţinător al multiculturalismului forţat şi al imigraţiei masive, implicit a dispariţiei culturii native europene este fostul preşedinte Nicolas Sarkozy, care a declarat că „marea provocare a secolului 21 sunt căsătoriile inter-rasiale, iar acestea nu sunt o alegere ci o obligaţie… Dacă acest voluntarism nu funcţionează  pentru Republică, atunci statul va lua măsuri coercitive pentru a asigura că această schimbare se va  produce”. https://www.youtube.com/watch?v=I8yaiN6ew_g .

Una dintre cele mai importante figuri intelectuale ale stângii postbelice, Susan Sontag scria    într-un articol din Partisan Review, Winter 1967, p. 57, că „ Mozart, Pascal, Boolean algebra, Shakespeare, parlamentul, bisericile în stil baroc, Newton, emanciparea femeilor, Kant, baletul, nu pot răscumpăra crimele acestei civilizaţii (europene). Rasa albă este cancerul istoriei omenirii.”

Un ultim citat (şi sunt foarte onorat să vi-l împărtăşesc) vine din partea Generalului Wesley Clark, fost Comandant Suprem al NATO, vorbind despre bombardarea Serbiei în 1998, al cărei autor a fost:  „Să nu uităm care este originea problemei. Nu mai este loc în Europa pentru ţări etnice pure. Puritatea etnică este o idee din secolul XIX, iar noi intrăm în secolul XXI şi o vom face cu state multietnice.”  Nu cred că mai este necesar să menţionez etnia domnului Wesley Clark, consilier al unui cunoscut politician român, din câte îmi amintesc. Puteţi găsi aici:  http://whitegenocideproject.com/what-anti-whites-say/, mai multe citate în limba engleză despre „necesitatea dispariţiei culturilor şi a etniilor indigene europene”.

Dacă v-aţi întrebat cine stă în spatele imigraţiei masive din Africa în Europa, ei bine, cred că     v-aţi făcut o părere. Cei citaţi mai sus sunt doar o mică parte a intelectualilor de stânga care promovează multiculturalismul. Şi nu ar fi o problemă dacă ne-am confrunta doar cu propaganda. De propagandă ne putem apăra, nu? Nu? Însă pe măsură ce planurile lor se desfăşoară până la cel mai mic detaliu, iar noi privim, vom fi forţaţi să acceptăm un fapt deja împlinit.

TEODOR  CONSTANTIN  BÂRSAN este sociolog, tânăr poet și prozator, locuiește la Sibiu, dar nu a uitat Târgoviştea adolescenţei lui…