Toma MAGERIU – Mama

toma_mageriu_72

Dintr-un fir de sidef aurit s-a născut cea mai frumoasă și iubitoare ființă de pe pământ: mama. Ea s-a născut din bucurie, frumusețe și curaj, toate împletite cu un rubin fermecat de Dumnezeu și un ciob de culori vrăjite, fiecare culoare însemnând ceva în viața fiului ei.

Mama veghează asupra puiului ei în fiecare zi, în fiecare noapte, mama este luna care nu doarme pentru a ști că fiul ei este liniștit. Petru mine, mama este lumina strălucitoare a ochilor mei. Ea este nemuritoare în sufletul meu și mi-aș da și viața pentru ea.

Pentru mine mama este un râu dătător de viață. Un râu care curge nesfârșit în sufletul meu, care nu se varsă în nici o mare, care niciodată nu mă va părăsi, oricât de grea este viața. Mama este soarele care înflorește toate florile în sufletul meu. Când îmi imaginez copii orfani, mă pun pe gânduri și  mă uit la mama.

Mama este ca anotimpurile. Schimbătoare pe zi ce trece, dar  mereu bună și blândă, în alte feluri. Uneori ne ceartă și noi spunem cuvinte pe care mai târziu le vom regreta. Dar ea ne ceartă spre binele nostru. Ne  îndrumă pe o cale mai bună. De la primi pași făcuți, de la primele cuvinte rostite, ea ne ajută fără încetare până când ne vom maturiza,și le spunem copiilor noștri să o prețuiască pe mama lor cât o mai au lângă ei. Apoi să nu o uite ca pe o simplă persoană. Să își facă loc pentru ea în suflet.

Într-un cuvânt, mama este totul pentru mine. Dacă nu ar fi ea, eu nu aș putea să trăiesc.

TOMA  MAGERIU este cel mai tânăr dintre juniorii „Culturii de Sâmbătă”, este elev în clasa a V-a, la Școala „I. Al. Brătescu-Voinești” și membru al Cenaclului literar de la Palatul Copiilor din Târgoviște…