Constantin VAENI – În calea lupilor de ieri și de azi

Constantin_Vaeni_2Aflăm, mai nou, ca e „jale”! Cum că trebuie luate tot felul de noi și noi „măsuri defensive” împotriva „comportamentului tot mai agresiv” al Rusiei…  Formularea cu „comportamentul” tocmai am auzit-o la televizor, din gura lui Johannis. Și cum să nu te „emoționezi” când îl auzi pe Johannis că… vorbește?

Probabil că de-aia a venit în România și domnul Jens Stoltenberg,  Secretar General al NATO, care s-a arătat foarte încântat de faptul că România a mărit procentul pentru cheltuieli militare. Mai dă-le dracu p`alilalte, p`alea cu…  învățământul și educația,  cu sănătatea, cu cercetarea, cu mediul, pentru  că de cele pentru cultură nici nu mai zic…  Fiindcă, măi oameni buni, nu-i de  joacă,  de când rușii ăștia au devenit tot mai „agresivi”,  înconjurând Statele Unite,  Marea Britanie, Germania, Franța, Italia, dar și… Islanda. Pentru că de România ce să mai zicem? E încercuită toată de Armata Roșie!

De când rușii au înconjurat „întreg NATO” cu tot felul de „baze militare”, cu „scuturi” peste „scuturi”, dizlocând sute și chiar câteva mii de soldați – tot rusi și ăștia – înarmați toți  până în dinți  și dotați cu tehnică de lupta de ultimă generație, precum și cu armament greu – la sol, în aer și pe ape – nu mai e „de joacă” deloc cu „rușii” ăștia!  Dacă până și Johannis a înțeles cum e cu… comportamentul inadmisibil tot mai agresiv al rușilor, și „l-a primit” el – după cum zic ăștia de pe la toate TV- urile – pe Secretarul General al NATO, ca să-și ia notițe, mi-am luat de-o grijă!

Iar dacă Stoltenberg s-a deranjat și a venit până la București, ca să-și facă poze cu Johannis,  dar și cu Dușa – ministrul apărării Afganistanului și-al altor „teatre de luptă” împotriva terorismului ISIS- , precum și cu Oprea – ministrul internelor, prim vice prim ministru și fost prim-ministru interimar, șef al UNPR și garantul „siguranței naționale” și al „interesului național” în Parlamentul României – să-și facă poze cu ei chiar și la noul „Sediu al Comandamentului pentru integrarea forțelor aliate”, înființat pe teritoriul Bucureștiului,  capitala fascinantei Românii, atunci eu zi că putem să dormim liniștiți ( ca și până azi), fiindcă NATO și Johannis veghează ! N-avem nicio treabă!

Și dacă atunci când niște „zgomote” ciudate vă vor trezi din somn,  veți constata că afară e război.  N-aveți de ce să vă mirați, e doar o prelungire a visului pe care l-ați avut în timp ce dormeați și totodată un fel de prelungire – până în România – a „visului american”, după care, de zeci de ani, am „râvnit” cu toții, de ne-a plouat în gură.

Așa că mă duc și eu, liniștit, să-mi plimb câinele în parc…

CONSTANTIN VAENI este un mare regizor al cinematografiei naționale, un poet al secvențelor și un maestru al dialogului interior, așa cum s-a scris, un drumeț în calea lupilor de ieri și de azi…